Facebook Pages

Monday, August 31, 2009

Pizza Hut

No comments:
Hr ni puase yang ke-10. Hmm mase tgh2 dok menanya cik abg nak makan ape dia request nak mkn pizza plak..hehe aku pe lagi, kira okla coz ianya bermakna hr ni kitchen off.. hehe..
So bersiap2 selepas asar, dlm kul 5 kitorg gerak ke Giant Kinrara.. Smpi2 sana, reserved seat and amik order dulu kat pizza tu then kuar jln2 kt Giant tuk menghabiskan masa terluang. Hmm sempat gak la menyambar majalah kesukaan aku..Mingguan wanita..bukan ape, majalah tu blh dikatakan serba serbi lengkap. resepi+keluarga+kerjaya+petua+seksologi n mcm2 lagi.. Boleh dikatakan complete package la kalo nak dibandingkan ngan harganye yg amat berbaloi.for me la..
Hmm pastu ade masa sejam g..singgahla kedai baju.. Cik abg cr kemeja t.. then ada plak yg dia terkenan..okla baju tu..rm25.. rupa2nye dpt cut price..jadila rm12.50.. then b4 kuar dr kedai tu cik abg check wallet dia.ooppss..something wrong somewhere.. hehe cashier tu x pulang balance la plak...pandai korg tipu eh bulan2 pose ni..sib baik cik abg pasan n then bila patah balik g cashier duitnye dh tersedia ditangan..hampeh bkn nk panggil pun..agaknye kalo cik abg x pasan mesti burn camtu jerk..hhmm ade lagi mase so kitorg pun merayau la kat level2 utk cr tmpt duduk.membaca wanita yg br ke beli n cik abg baca SINAR dia smpila kul 7 br gerak ke Pizza Hut..kul 7.21pm berbuka..dlm kul 7.45 dh bergerak utk balik.n mghrib dirumah..
then isyak dan terawih bejemaah bersama cik abg berdua dirumah..dah setle sume aku pun mengemaskan diri dan brg2 utk kembali semula ke banting.. Sianla cik abg pas ni..tinggal sorg.. till we meet again this friday ye abg.. xpe2 pas ni ayg isi borg transfer tau..doakan segalanye utk ayg yer..mmuaahh..

Sunday, August 30, 2009

Cont...

No comments:
5th Day : Ikan bakar+ sayur campur (yang lelain x ingat dah). Utk sahur masak ayam halia and cam biase sayur mesti ade..
6th Day : Mee goreng basah.. pastu hubby bawa balik nasi+lauk2 dari kilang dia..
7th Day : Hari ni mak ade kat umah..so menunye meriah le sket.. Ikan bakar+sotong goreng kunyit+ cendawan goreng +spagheti +chicken wings +kuih kacang+teh o laici.
8th Day : Laksa + agar2.. Cik abg beli tau fu fa,roti john..
hari ni hr ke-9 : Aku nak buat mihun soto plak.. menu2 tambahan akan dipikirkan kemudian atau cik abg akan beli sendiri..

Yang benarnye.. cik abgku prefer makan berbuka yang ringan2 cm mee, mihun or etc. Sebab tu masakan aku banyak mee je..Dia prefer mkn nasi mase sahur.. Tpnye pg td aku terlewat bangun plak.. So terpaksela dia mkn roti john ngan sedikit kuih+kurma.. Sian kat dia..Sorry ye bang..
Hmm dan hari ni hari last berbuka bersama suami tercinta or mayb esok coz aku nak balik ke banting semula..X sukanye, x sukanye..

Tuesday, August 25, 2009

Menu berbuka

No comments:
  • 1st Day : Berbuka di kampung n9.. menu yang teramat la banyak.. kira gathering keluarga aku la ni.. Antaranya : Keli salai masak lemak cili api , sayur campur, sup ikan, samosa, yong tau fu, air cendol, masak lemak tempoyak, mertabak, tembikai n dll.. Aku x ingat dah
  • 2nd Day : Berbuka di kampung selangor.. tomyam ayam, sambal udang, mertabak, ikan masak kicap, sambal ikan haruan, Keli salai masak lemak cili api (kembar aku masak coz kempunan x dpt makan masa kt n9), popia. air tembikai, air kelapa, onde-onde (credits to fidah sbb buat kuih yang sedap).
  • 3rd Day : 1st xperiance as husband and wife.. menu yg simple untuk dua orang mkn... pucuk ubi masak tempoyak ( pergh.. pedas giler, sian kat laki aku kepedasan..tp licin jugak), ikan keli berlada, udang goreng mentega, samosa (cik abe yg beli), puding roti..air??? air kosong je.. cik abe x mau air manis.
  • 4th Day : Roti jala + kari ayam, mee sup, cempedak goreng, cik abe beli plak beli kebab (my request) n kuih tako..n d last, air nescafe.
untuk esok plak nak masak apa ek??? Ikan bakar or ayam masak halia?? i will thinking bout that..xpe, masa masih panjang..

Happy ke idak ni?? #%#%^$^

No comments:
Hmm hr ni balik2 umahh my hubby terus bg news.. Good news for him but he didn't sure either i like it or not.. hmm dh cuak dah.. nk kata kalo pregnant patut aku yg bgtau dia.. Cuma aku agak myb dia dpt naik gaji kot.. tp pun salah..
Emm anyway, he will go to Thailand for a week...Wow... Ini sudah lebihh...Xaci, nak ikut gak.. tp x boleh.. I have my own job.. tp xpela, setelah dipikir, im hapy for him.. manalah tau rezeki Allah nk bagi..kot2 dapat naik pangkat..heheh.. Tp bersyarat..mesti belikan aku hadiah..hehe..apa punya binila..
Anyway semoga selamat pergi dan kembali ye sayang... Muah abgselalu.

Friday, August 21, 2009

Puase

No comments:
Yeyeye...esok puasa... yeyeye esok start cuti sekolah gak...seminggu..leh r berpose ngan suami tersayang...emmm tapi...seminggu jela..pas ni kena keje balik..anyway, its ok.. xpela.. x sabar nak tunggu cik abg tercinta jemput... Pas sahur kitorg bergerak pulak ke serting..menyambut puasa bersama suami tercinta..
Anyway, kat sekolah tadi sorang member aku bagi berita gembira.. Dia dah pregnant.. Happy n tersentuh gak la coz aku yg dulu kawen x dpt2 lagi.. Tp aku berpegang pada ayat-ayat ini..........

" Allah tahu bila Dia nak bagi kita rezeki dan bila kita mampu menerimanya"..

Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak.. Semoga dengan kehadirannya memberikan sinar yang bahagia dalam kehidupan kita.