Facebook Pages

Monday, November 30, 2009

Cerita raya haji kami

No comments:
27 Nov 09 :
Bertolak dr Puchong kul 3.30 am.. Smpi sgmt dlm kul 6.00am.. Kami x terus masuk rumah tp tdo jap dlm kereta..x larat nk bukak mata, ngantuk sgt.. Pastu dh 6.30 br masuk umah Uteh.. Ironkan bj abang utk siap2 ke masjid.. Petang tu plak ziarah kubur allahyarham apak ngan mak merangkap FIL & MIL d Jementah n singgah kg.. Otw nk blik tgk hp byk sgt miscall..kak su ngan abah..then x sempat nk call balik, isyad call gtau uwan sakit tenat.. Hmm pastu tpon abah utk pastikan lg then abh gtau uwan dh nazak.. Sgt2 rasa bersalah time tu coz kitorg dh janji ngan uteh kitorang ade ngan diorg smpi kenduri utk Akim selesai..Tanya abg then abg kata kita balik serting dulu.. So pas mghrib terus gerak balik serting..Otw balik serting kena langgar lari ngan kete dr belakang.. abg kata kete tu x sempat nk brek sbb dia follow terlalu dekat n abg terpaksa berhenti mengejut ssb nk ngelak kete dr arah bertentangan.Sib baik body savvy kuat so cuma plat kete je yg pecah.. Tp sgt sakit hati sbb kete blkg boleh lari mcm tu aje.. biasela org dh salah dengan sengaja.. duk mencucuk2 kitorg..Fullstop. smpi serting tgk uwan terbaring kaku..cuma nafasnye je turun naik..xlama pastu ambulans sampi bw uwan g hospital n kami dirumah membacakan yasin utk uwan.. abis yasin ikut abah g hospital.. jaga uwan bergilir2 n tertido kat hospital smpi kul 6.00 pg..pastu balik umah kat smpg pertang utk rehat..

28 Nov2009 :
Duk rehat kat umah..pastu tgh hari hantar mak g hospital, tukar turn jaga uwan..Kami pun jengok uwan sekejap n bw cucu uwan tgk uwan.. masa tu uwan dh boleh bukak mata sket...ckp pun dh ok cuma x clear la..pas anta mak g cr kedai aksesori kete nk tukar plat kete yg dh pecah..pastu balik serting semula tinggalkan mak ngan cik yum yg ade kat hospital.. petang tu siap2 nk balik segamat pula utk menghadiri kenduri Uteh..rasa x sdap plak kalo x balik n mak pun ckp blh balik sbb kitorg pun dh jenguk uwan..b4 balik segamat singgah lagi jenguk uwan..janji kat uwan esok dtg lg.. Tunggu pas maghrib bru gerak balik sgmt..abh suh tunggu jap utk singgah umah mak ngah sbb mlm ni ade mkn2 utk sedara mara ..esok mjlis perkahwinan anak dia..tp x dpt nk g sbb majlis umah uteh pun stat pas isyak.. so smpi sgmt dlm kul 9.00 mlm.. org dh mula dtg.so duduk dgr org baca yassin n tolong uteh sket2..pas abis majlis tolong basuh pinggan pastu siap g kat abg baring sebelah n terus terlena smpi pg..hehe buat malu je, yg pempuan sume dh bgn, aku sorg yg lambat.hehe

29 Nov 2009:
pas mkn tolong uteh mengemas pinggan mangkuk..dalam kul 11 siap2 utk balik ke serting semula.. tpon kak su, tanya dh g umah mak ngah ke belum..kak su ckp diorg tunggu kitorg nk g sekali.. smpi serting kul 1.30 pastu rehat2 dulu sbb diorg x siap lg.. g umah mak ngah pun dlm kul 4..sbnrnye dh mlas nak g tp tunjuk muka jela..smpi sana khemah dh kemas dh..n adela sorg hamba Allah blh tanye kitorg singgah mana sampi lambat.. tp kak su ckp singgah jenguk uwan..hmm x kisahla sbb mmg masa kitorg banyak abis utk jaga uwan..pas mkn terus singgah jenguk uwan sbb pastu terus nk bertolak balik umah masing2..Esok en suami dh nk keje ..hmm bertolak dr hospital pas magrib n jalan sgt jam..huhu aku cm biasa x leh celik lama2 dlm kete..singgah mkn kat nilai kul 11..smpi umah dlm kul 12..

Terima kasih utk mak, cik yum, makteh n cik limah sbb sudi jaga uwan, ibu kandung kalian...
Moga2 aku akan menjadi seperti mak n cik yum..InsyaAllah..
Terima kasih juga untuk suamiku kerana sudi mengorbankan tenaga berulang alik drive dr sgmt n serting..Terima kasih abg..sayang abg..ayg tau abg penat..

Wednesday, November 25, 2009

KGK

No comments:
Memandangkan Cuti Sekolah dh pun bermula,its mean i have much time to update my blog.. Hmm too much activities happen during school days.. So only now i have d time to report it.. Ok, Sambutan Majlis Hari Raya Aidilfitri anjuran KGK @ Kelab Guru dan Kakitangan SAS and Im one of person yg in charge program tersebut.. Biasela, cigu baru bykle jawatannye..
Kla, majlis ni kitorg buat dh nk abis raya dah coz mase tu sekolah busy dengan pelbagai aktiviti.. Jd, x mau ckp banyak2..Just see the documentation on picture yaaa...


Pemberian cenderahati kepada guru2 non-muslim..pic kat atas cuma sebahagian gambar je...ramai lg yg dapat..


Wajah2 ceria kami walaupun bebanan kerja bertimbun2..tp kami happy2 saje..


Dh abis ucapan, dh abis penyampaian,doa pun dh baca, apalagi.....jom kita serbuuuuuuuuu

Monday, November 23, 2009

Minggu koko & rakan muda (part 3)

2 comments:
***Latihan kecemasan***

Latihan kecemasan sekiranya bayi tercekik...



Byk step dia..hehe tp aku dah lupa...apapun patung ni bkn cm patung biase...berat cm baby betul jerk rasanye..


Yang ni plak kalo ade org pengsan..Prosedur?? Cm biasela yg korg2 tau





Arghhhhh...jgn terkejut..x real pun.. budak2 st John yg duk menempel2 bendalah ni sampaila jd cm ni...



Ok guys.. itu saje utk kali ni... sbnrnye byk lg aktiviti yg dijalankan seperti pameran jenayah...mase ni br aku knal jenis2 dadah.. sumpah x tipu kalo ditunjukkan lagi pade aku bende2 haram tu skrg ni confirm aku x kenal..iyela, ade yg bentuk cm kaca, panadol biase, cm daun kering pun ade.. Bila pk2 balik, patutla ade jugak insan2 malang yg tertipu dan ditipu oleh pihak yang x bertanggung jawab..(feel sorry for them)..
Pemeriksaan kesihatan pun ade gak, tgk tahap BMI, kolestrol n tekanan darah.. Aku cm biase memegang rekod BMI underweight.. Anyway, after meet their doc@consultant im feel happy..coz she said that is a normal. Anugerah dari Tuhan..jgn risau sbb aku xde sejarah penyakit dr family n selera mkn pun ok..hehehe so org di luar sana jgn dok bising aku kurus k.. yang penting sihat...
D last, selain galah panjang byk lg aktiviti yg kitorg jlnkan like as bt seremban, congkak, dam aji, layang2 d mcm2 le lg.. Really enjoyed in that dat.. Until we meet again...Daaaaa...

Minggu koko & rakan muda (part 2)

No comments:
****Latihan kebakaran*****

------En bomba membuat demontrasi-----


-----Giliran pelajar mbuat demo plak-----


-----Giliran cikgu plak-----


***** Galah panjang*****

Pelajar2 mendengar syarat2 pertandingan dr Mr Low


Pertandingan bermula


Elak jgn x elak...


Student yg lari kt tengah2 ni mmg terer giler.. Bdn mcm getah..boleh lentur2 nk ngelak dr kena sentuh..


dah abis dah....nanti aku upload aktiviti lain plak ekk

Minggu koko & rakan muda (part 1)

No comments:
hehe br nk mengupload sebahgian pic2 yg aku amik mase minggu koko n rakan muda di sek..(20-24 oktober)... Jom layannnnn....

Saat menanti aktiviti bermula...

" k..murid2... buat senaman ringkas dulu ye... nanti pengsan saya x tau" kata Cikgu Fizah

View dr bawah... Tgkla, segelintir je pelajar yg involved... Yg lain?? hmm x tau den nk ckp aper...sabo jela..

Hiaaaaaahhhh...Inilah aktiviti pertama kami... Poco-poco..Amacam ok tak kitorg jd instructor??Hehe korang tgk gambar je mana nak tau.. Cengginilah..kitorang mmg ok, cikgu2 muda yg sporting n x blh blah punye.. Tp student??? jap nak pk jawapan yg selamat sat... k, 4 student..no komen....

K, korg nilaila penglibatan pelajar berdasarkan pin di atas k.. tabik pada dak2 kadet polis yg sporting utk berpoco-poco..

Cikgu-cikgi yg ceria

Cuba teka??? Apakah aksi2 yg dilakukan oleh mereka2 di atas ni??? Hehehe.. apalagi...Aktiviti ke2--Chicken dance

Seronoknye mereka ni berchicken dance..huhu

masing2 mengembangkan kepak mereka..huhuhu

Sunday, November 22, 2009

Kawen-kawen

No comments:
Hari ni tanggal 22 Nov 2009 adalah kehadiran kami (me & husband) ke Majlis Perkahwinan rakan-rakan dalam cuti sekolah. So hr ni adalah pertama majlis kahwin kwn cik abg ku , Shamsul@Meso.. So layan beberapa keping pic sepanjang majlis berlangsung..

Ketibaan pengantin lelaki.. Time ni teringat masa kawen i..Huhu biru kaler...Im like it...Sgt sukaaaaaaaaa





Menanti suami tercinta...Huhu aku tau mesti dia ni ngah berdebar2 tunggu saat ni.. Dag dig dug, dag dig dug...










Bersanding sudah...














En suami menepung tawar raja sehari..











Kami mau pulang sudah...
alamak, saya paling rendah ler...








*********************************************************
****************************************

Lihat pada baju kami ye..bkn pengapit2 kami...sy sgt suka kaler ini.......

Tuesday, November 10, 2009

Kursus SMM

No comments:
Hmm mase blog ni ditulis..aku berada di Port Dickson. Hmm ade kursus SMM---> Sistem Maklumat Murid. Biasela dh ujung2 thn ni kursus yg patutnye blh buat kat PPD je dia buat jauh2 utk habiskan peruntukan. Hmm pengisian kursus okla x terlalu padat sgt.. Just update SMMver3 to SMMver4.. Hmm tp alamak, i think this system is not user friendly..I'm not sure..myb this nite they will xplain it more how to use.. But 1 thing that i'm very sure is... sistem ni bakal menambahkan lagi kepeningan kepala kitorg as guru SMM sbb kna mencari balik all the students info yg very difficult to get.. Bayangkanlah maklumat yg mudah pun berbulan2 br leh dapat lg mau tambah lg maklumat yg remeh temeh. Tp xpela..chaiyo' chaiyo'..aku bolehhhh.... yess tinggal lg 2 slot je..mlm ni n pg esok. So ptg dh blh balik..yeeaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. Sabtu ni plak ade jamuan akhir tahun kt Empress Hotel pastu terus balik melaka tgk cucu aku..hehe dh jd nenek dh aku yee

Friday, November 6, 2009

1..Alhamdullilah 2..xde rezeki

No comments:
Alhamdulillah..akhirnye walaupun keyakinan hanya setakat 40% akhirnye lepas gak aku test jpj dengan hanya sekali ambil..hehehe..Punyelah x lalu mkn smlm sbb takut nk amik test ri ni...dan inilah hasilnye..yess aku lulus..
mula2 test kat jln raya.part ni la yang langsung aku x confident..just 40% only .. B4 nama dipanggil sgt2 berdoa dpt examiner yg baik hati.. mula2 masuk kete buat 7 olah gerak n memulakan perjalanan seprti biasa sehinggalah nak smpai ke lampu isyarat.. Tekan clutch nak masuk gear 2 x lepas2..sudah, dlm hati dh pk fail..tp buat muka confident jerk..heheh.. brek pun org jpj yg tekan..hehe tp aku buat x pasan n konon2 tekan brek la..lepas traffic light cm biase bw kete..keadaan masih senyap jerk.. then member dia tpon pastu lepas habis call br la dia stat borak.. heheh tang ni la yg best sket..tanye aku dh kawen blum..so apa lagi cite la dh kawen tp dok asing2..dia tanye sbb ape.. ckp sbb xpandai bw kete nanti xde org nak anto g keje... (
aku rasa sbb ni di pass kan aku kot)..
nape aku ckp gtu?? sbb masa otw nak balik ke AMSA punyela enjin aku mengaum..lama plak tu..sekali tgk rupa2nye aku aku x masuk gear 2 daa....tp masa tu mmg dah rase cm x pass kot..alih2 bila sampai AMSA tgk slip dpt 16/20..huhu lulus takut hidung.. tp no worry la..yg penting dh lulus x payah nk ngadap muka pakcik yg ngajo aku tu..
bhgn seterusnya naik bukit..heheh yg ni mmg aku terer sket..masa practice jrg sgt kantoi..so of coz la lepas.. tp masa side parking tu pas dh masuk parking, apa lg angkat hand break, free gear, bunyi hon angkat tangan..tp nampak org JPJ tu dtg kt aku suh kuar..perghh masa tu ingat dh gagal.. tp ...
JPJ : yang awak kuar tu apahal
aku : abis, dh cik suh kuar
JPJ : sy suruh awak angkat handbreak, bkn kuar
aku : laa, mana tau dgr cm suh kuar..
JPJ : dh masuk balik stat kete...

fuhhh..sungguh lega pas tu.hehehe akhir sekali selepas 3 pepenjuru aku telahpun lulus...
*** peraturan br, masa buat kat litar pun kna pakai seat belt..tp masa naik bukit aku blh plak terlupa pakai..
apalg b4 masuk parking terus paki seatbelt..hehe sib baik masa tu ngah tunggu turn parking n org jpj tu
ngah busy duk tgk kete org lain... legaaaaaaaaa

_____________________________________________________________________________________

haa yang kt bwh ni, x pyhla cite panjang2 kan.. korg dh paham kan??? maksudnye tahun depan aku masih bergelar weekend housewife le gamaknye... xpe cuba lg tahun depan..chaiyo' chaiyo'


Semakan Status Permohonan Pertukaran Guru Terlatih Antara
Negeri bagi Sekolah Rendah dan Menengah

No. KP : 840703055342
MUZAIYANAH BINTI SAMILAN
Bagi Sesi : DISEMBER 2009



Permohonan pertukaran ke W. Persekutuan Putrajaya tidak diluluskan.
Surat kelulusan rasmi akan dihantar melalui Jabatan Pelajaran Negeri
.