Facebook Pages

Sunday, March 21, 2010

Aksi kami

2 comments:
xde keje...saje nk meng'post' the latest pic of us..
location :putrajaya
time: 2.oopm
date: 21 mac 2009(sunday)



Friday, March 19, 2010

Perihal helmet..

5 comments:
almost weekdays bukak blog ni but dunno what to post.. at last bersamaan 19 feb 2010 ade gakla bende nk dikecohkan.. ala pasal helmet je pown.. aku sgtla kagum nengok awek2 kat luar sana pakai helmet.. cm mano tah diorg pakai..muncung tudung elok je dr awal pakai smpi akhir. xde pun terlipat sana sinun.. tp awatnye bile aku pakai hancus..mula2 pakai okla tp sekali motor tu bergerak n terhenyak sket..dushh..terus muncung tudung aku ditekannya..adakah kepala aku ni terlalu kecil atau helmet tu yang terlalu besar?? ala aii..xde jawapan sbbnye dh banyak helmet dah aku pakai hasilnye tetap sama..
td g subang naik motor ..setengah jam je pun dr kinrara ni haa... alahai, ponatnye kaki den ni haa.. dh lama x exercise naik motor..heheh.. tetiba tpk cmno la den boleh sanggup bonceng dia dr kl ke s.alam zaman cinto cintun.hahaha cinta punya pasal lautan api sanggup ku redah.. x gtu..tp apapun thanks to my lovely husband sebab sanggup la berulang alik dr rumah - k.jaya - rumah - subang - rumah - k.jaya.. malang sungguh u dapat isteri x pandai bawa kete ni..nanti2la i beranikan diri ye.. watpe g subang??? hmm sbb nk amik bende alah yg boleh membuatkan daku pegi ke mana saja...hopefully la..itupun kalo duit menimbun cm gunung.. paham ke korg???

Monday, March 1, 2010

Nyam nyam nyam

No comments:

Akhirnye..setelah berbulan2 x makan sushi..dapat gak merasa..huhu walaupun rasa mcm x cukup je..heheh.. ini adalah sebahagian..apapun sgt bersyukur sbb en suami x berapa gemar sushi..so dapat la melantak sorang2.. tp saya x dela kedekut tau..yg ade corn tu bg kat en suami n ade lagi yg bertemakan mayonis pun saya bagi dia.. sbb yg tu je dia boleh makan..hhuhu..itu je nk cite sbb sgt2 xde mood nk buat keje sekolah (padahal hari2 xde mood)

Butter prawn

No comments:
Hasil tanganku dan housemate ku Hanida maka kami mempersembahkan Butter Prawn @ Udang Goreng Butter.. Udang disumbangkan oleh En Azlin Nizam merangkap bos yg mengarahkan kami untuk menghasilkan hidangan ini.


Bahan2:
Udang
Butter
Putih telur
Daun kari, cili api, bawang (tp kami x letak daun kari sbb kat tesco xde jual)

Cara2 memasak:

a) Panaskan kuali, pastu masukkan butter dan biarkan cair dan panas betul dan masukkan putih telur dan juga susu full cream (tp kitorg terlupa letak yg ni..ohh susu ni untuk menjadikan dia lebih lemak).. Make sure butter tadi betul2 panas b4 masukkan putih telur.. then kacau sampailah dia membentuk seperti sarang2.. kemudian angkat dan toskan minyaknye..

b) Cairkan butter (ambil yg baru)... masukkan bawang dan cili..tumis kemudian masukkan udang.. Goreng sehingga kekuningan.. kemudian campurkan sarang2 yg telah ditoskan tadi..

Hasilnye...ssedaap walaupun kurang lemak..hehehe..