Facebook Pages

Friday, May 28, 2010

Tahniah untuk Azu @ Azhar

No comments:
Tanggal 23.05.2010...Tahniah untuk Azu n Azhar..sungguh ku x sangka...Anyway, semoga bahgia menjalani kehidupan sebagai pasangan sehidup semati...

Alhamdulillah

4 comments:
Alhamdulillah...laluan saya untuk bersama suami dipermudahkan...Terima kasih Ya Allah


Semakan Status Permohonan Pertukaran Guru Terlatih Antara Daerah
bagi Sekolah Rendah dan Menengah

No. KP : ************
MUZAIYANAH BINTI SAMILAN
Bagi Sesi : JUN 2010



TAHNIAH

Permohonan pertukaran anda diluluskan.
Surat kelulusan rasmi akan dihantar melalui Jabatan Pelajaran Negeri.
Sila pastikan anda telah menerima surat kelulusan pertukaran dari
Jabatan yang berkaitan sebelum melaporkan diri di sekolah baru.

Monday, May 17, 2010

sunshine award

1 comment:
akhirnye, tercalon jugak aku sbg penerima award..thanks to pn fieda coz sudi bg award ni..:)


The Rules & Regulations:

1. Put the logo on your blog.
--DONE--

2. Pass the award on to 12 bloggers.

anne
my twin
nora
fifi
erin
my sis-wani
ain
en suami(wlau dh lama dia x update blog)

3. Link to the nominees within your post.

anne
my twin
nora
fifi
erin
my sis-wani
ain
en suami


4. Let them know they received this award by commenting on their blog.
ok..i will send them msg after finish this tag

5. Share the love and the link to the person from whom you received this award.
oh, sy dh link pn fieda at the first announce..thanks with love frend..

Wednesday, May 5, 2010

I need a rest..

1 comment:
perlu..sgt2 perlu.. need my hubby ok..oooh tidakkkkkkk, sgt2 presure ok.. xlarat dh rasanye.. moga2 dipermudahkan utk kami bersama.. sgt2 berharap dapat berpindah di sisi suami...

Monday, May 3, 2010

Mood menulis masih berbaki

No comments:
Hmm xtau ape yg ingin ditulis tetapi masih mahu menulis.. Tentang apa?? Kehidupan?? Setiap kehidupan di dunia mempunyai putarannya.. Dr kosong dgn masalah sehinggalah mendapat tanggungjawab yg harus dipikul sebaik2nye.. dn juga kehidupan yg telah ditentukan penamatnye.. Jika sudah tiba masanya, tanpa boleh disekat2 yg pergi tetap pergi jua.. Takziah buat Aishah, guru praktikal sekolah daku.. Sungguh tabah beliau.. Dengan keceriaan yg ditunjukkan mmg x sangka dia memikul satu tekanan yg amat berat.. Sgt empati melihat dia..Wajah cerianye tdk boleh lg ditunjukkan..masih cuba utk tersenyum tetapi tawar dilihat org.. Ibu tersayang sudah kembali ke sisi-Nya.. xpela, mungkin ini adalah terbaik utk Allahyarham.. dan anda telah membuktikan seorang anak yg bertanggungjawab... jauh di sudut hati sgt mengagumi kekentalan dirimu.. mampukah diri sekuat itu.. hanya sedikit masalah yg timbul, tp sudah kalut x tentu pasal.. Thats it.. ok x mau ckp panjang..moga2 Aishah akan menjadi lebih tabah..semoga berjaya menjadi seorg pelajar dan guru yg cemerlang.. moga2 ibunda tersayang ditempatkan di sisi org2 yg terbaik tempatnye..Aminn..

Sunday, May 2, 2010

Rojak...

2 comments:
Sudah agak lama x meng'update' blog ni.. Dgn kebizian n kehilangan mood utk menulis...Waaa sy sgt penat lately... Keje sekolah x abis2.. Management task lg melambak dari core business..sgt penat ok.kdg2 rasa nk amik mc je..x mc, crk means Cuti Rehat Khas utk mereka yang bergelar GURU.. tp memandangkan terlalu ramai customer yg akan ditinggalkan so xde maknenya nk cuti.. Kesihatan pun x berapa nak baik tp masih belum kuat utk digunakan buat alasan bercuti..

Opps tajuk kat atas rojak..tp bkn bermakna rojak makanan eh..tp sbb topik kali ni bercampur baur.. Lupakan pasal sekolah..nk cerita bende lain plak.. Hmm oleh kerana status PJJ, so boleh dikira la bape kali masak untuk husband kan.. 3 kali cuti mean 3 minggu la kan..So saya telah tidak masak dirumah selama 3 minggu... Minggu 1, balik kg n9..of coz la boleh dimaafkan..Minggu 2 dan 3 plak sbb ape ek??hmm sbb suami saya cuti belajar..so dia ajak jalan2 kat luar..kalo dh jln2 kat luar confirm la dapur tu x berasap..sbb sy akan jd sgt mls kalo balik2 umah, penat2 nk kna masak plak..lgpun selalu dh mkn kat umah..dn pas ni akan menjadi surirumah semula sbb en suami dah mula kelas balik..so tunggu jela disember nanti k..

okey..sepanjang 3 minggu ni plak..banyak juga duit dh terbang..gara2 si isteri dh lama x shopping.. dpt beli suar sehelai, tshirt selai, blouse 2, shawl 2, apalagi ek..emm kasut keje x dilupa..heheh dan yg paling best semalam dpt pujuk en suami belikan camera utk saya..mmg, kami dah ade satu kamera...tp ia agak besar n x muat nk letak dlm handbag..memandangkan skrg sekolah selalu ada event mengejut, so amat perlulah this camera kan..lg pun xdela smpi 1k pun sbb ini hanya untuk suka2 je...Rm 399..okla not bad.. xperlu mahal2 sbb yg lagi satu dh mahal..apapun mekasih en suami...hartaku hartamu jua..x gitu..hehe..

test power..pakai camera baru beli..heheh

skrg pun tgh serabut ngan cuti sek yg bakal tiba..haritu plan nk g bandung 7,8,9 jun..en suami pun dh apply cuti..tp sebab hal2 x dpt dielakkan, kami menarik diri dari trip tu..oppss, ini adalah trip sek ku..so cdg2 nye nak g pangkor..tp xtau la lg cmne..ade cdgn tempat yg lebih menarik tak?? kalo blh x mau la yg jauh dr kl..penat nk drive..heheh even bkn aku yg drive pun..guys ade cadangan?? plz tinggalkan komen anda k..

alamak dh kul 11.31pm.. heheh buat2 terkejutla plak..padahal waktu ni br je smpi umah sewa.. tp perut dh lapar la plak..tula, ptg order lg porridge..bukannya tahan lama pun..nk2 ngan org2 yg kuat makan cm ko ni..kla2, stop dulu..
hmm utk abg..semoga selamat tiba di JB ye..doa isterimu ini sentiasa mengiringi mu..amin..mlm semua