Facebook Pages

Wednesday, August 25, 2010

aku nak dapat anak buah lagi

3 comments:
yee betull..yuzaine samilan selaku my twin dah preggy..alhamdulillah...tahniah la wei..walaupun ada sedikit perasaan kejelesan kat ko..hehe iyela kawen sama2, tp ko dapat baby dulu..tp at least balik raya nanti adala jwpn kepada keluarga belah suami bila soalan ni kuar..yang sorang lagi tu dah pregnant blum?? so aku akan jawab dah...heheh...
owhh my twin hari tu ada cyst..so after operate diorg baru try conceive bulan 6 kot..so result ni cepat gak la kan dah preggy.. hmm jdnye bertambah berkobar2 la nk mengecheck kesihatan rahim ni kat dr..almaklumlah dah duduk dekat ngan en suami..sng sket nak berusaha..hehehe.. ditambah lagi kat sekolah tu ramai sangat yg pregnant..setiap bulan ada je yang positif.. mau fobia aku dengar.. moga2 berjangkit la aura2 tu semua kat aku..amin amin amin..Ya Allah dengarla doa hambaMu ini..aminnnn

Tuesday, August 17, 2010

Seminggu sudah..Alhamdulillah

2 comments:
wahhh pejam celik pejam celik genap seminggu dah kite berpuasa..so puasa berbaki 3 minggu je lagi..sekejap je ekk. dan sesi persekolahan ada lagi kurang 3 minggu je..heheh part ni yg seronok..dapat bercuti 2 minggu..x sabar nye nak balik kampung..hmm dan rasanya puasa tahun ni lebih bermakna..dunno why..

oppss ttg makan plak..heheh ini dia menu saya

Ramadan 5 : bihun soto
Ramadan 6 : fried pasta..ditambah menu dr pasar-bubur lambuk, pulut panggang
Ramadan 7 : sambal bilis dgn petai, gulai tempoyak, kari ayam, n telur dadar..puding jagung..hmm hasil tgn saya hanyalah telur dadar..yg lain beli je disebabkan keluar dr sekolah lbh kurang 6.15 coz hujan yg agak lebat..
Ramadan 8 : kalo esok saya balik awal saya akan masak menu yang saya masak hari ni kalo x ujan lebat..iaitu sambal udang/tomyam seafood plus sayur campur..itu saja...

hari jumaat ni my dad ngan along n k.lang myb mahu berbuka dirumah..so sdg berpk2 menu apa yang sedap...hmmmm yg penting saya mau ikan siakap masak ...... apa2 saja..

*****dalam debaran menantikan sesuatu keputusan yang amat mengujakan. seperti menanti result final exam.saya belum mampu untuk belajar lagi*****

Saturday, August 14, 2010

3 & 4 Ramadhan

No comments:
minta maaf la ye..bulan pose ni rase syok plak nak posting bab2 menu buka pose ni..ada satu macam keseronokan plak..maybe sbb balik umah terus menyinsing lengan siapkan menu sebelum waktu bebuka tiba..x boleh lengah2..kalo tak buka minum air kosong je la..k, menu berbuka saya ialah :

3 Ramadan : Oppss hari ni saya x masak..berkemungkinan setiap hari jumaat saya x akan masak untuk juadah berbuka..hehe beli je kat cikgu sekolah..so hari ni beli laksa Johor..hmm teringat kali pertama dan terakhir makan Laksa Johor ni masa form 2.. jamuan akhir tahun 2 Agama 2..huhu laksa dia sgtla keras.. sampai dak2 laki kata laksa dawai..heheh..tp abes gak sbb kuah dia sgt sedap..so ini kali kedua makan Laksa Johor..n i tell u..mmg sedap..x sia2 order kat kak sue..hmm x sabar nak tunggu next Friday..menu mee dari Johor juga..tunggu...oppss kami juga ada menu ayam golek...errkk kenyang

4 Ramadan : Cadangnye hari ni pun nak masak mee sbb hubby mmg request kalo blh x mau makn nasi.. Tp pg tadi along call ajak g umah k.lang...then otw nk balik umah along nk berbuka sama kat umah ngan abg bilal..n request ayam masak lemak cili api. hasilnye dapatla makan menu ini + telur dadar + sayur campur.. tidak dilupa menu dari S17 iaitu cucur udang+ kuih gula melaka n tau fu fa.. .
so sedap masak lemak ku..heheh sehingga menjilat jari..x caye?? tanye en suami n my brother in law..

~~ hr ni x g terawih..coz along dtg..so en suami akan mejadi imam di rumah~~

Thursday, August 12, 2010

2 Ramadan

1 comment:
Berjaya..Seperti post ku semalam hari ni berjaya membuat mee kari..bermula jam 6.15 petang, dengan gaya lipas kudung dapat gak siapkan menu hari ini..owhh hari ni xde menu sampingan hanya mee kari sahaja + air laici..Alhamdulillah, kenyang jugak n hampir senak perut..heheh

yeayyyy 14 hari lagi mau sekolah~~~ tak termasuk cuti umum dan cuti am

okeyyy mau bersiap2 mengerjakan terawih..daa

1 Ramadhan

No comments:
Salam..yeah diatas adalah menu berbuka kami utk 1 ramadan.. tak banyak pun lauk..tp cukup mengenyangkan.. Hmm menunya asam pedas, sayur kangkung, telur bungkus(yang x dibungkus) plus cucur udang.. tp asam pedas bkn ku yang masak..beli dekat cikgu sekolah..begitu juga cucur udang beli dipasar.. so utk esok, en suami dah request menu berbuka.. i like ok..coz x perlu memeningkan kepala pikir menu.. n menu yang sgt simple iaitu mee kari...
hmm dia kata bulan puasa xmaula makan nasi.. nak lain dari yang lain..tp kalo makan mee lain ker?? whatever...yang penting lakiku suka..n daku kenyang saje..


Wednesday, August 11, 2010

1st Ramadan sudah

1 comment:
Dah lama x menulis kat blog
Dah lama x mencoret idea kat blog
At last dapat gak menambahkan post
Sempena 1 Ramadan yang penuh berkat
Diharap dapatla puasa diterima

hmm sahur tadi masak ikan siakap goreng pedas+sayur taugeh
so malam ni???hmmmmmm
balik umah kang baru pk..no idea k..

opps, yess hari ni daku balik awal..kul 5.30.
yahooo bolehla main masak2
disebabkan rumah sekangkang kera