Facebook Pages

Sunday, October 31, 2010

Mimpi

No comments:
Minggu ni aku dapat mimpi yang pelik2...Hmm x taula nape..tdo x basuh kaki kot...

1st mimpi.. : Hmm kebetulan uwan aku tgh sakit skrg...so sedara mara duk sibukla cite pasal saka...Hasilnye..hr khamis aku dh bermimpi...Tp konon2 nye alam bunian..aku siap dh naik ke atas (alam diorg) n pakai baju cantik2...diorg suh aku jadi ketua dekat sana..hehe dlm mimpi mcm nak tp masa tu aku x bg keputusan..n masa kat alam diorg aku mengetuai pertarungan dan menang..cehhh poyo gile.. pastu cmne ntah aku balik semula ke dunia asal..then gtau mak.. mak kata jgn terima..tu sume saka uwan..aku pun...fuhhhh lega..sib baik aku dpt balik.. tp, tetiba plak masa aku nak tdo mlm ngan en suami aku rasa ada satu kuasa tarik aku..n aku dgr dia paksa pegi tempat dia, minta tolong en suami tahan aku..tp mak aiii...punyela susah smpi jatuh2 katil dia nk tahan aku dr pegi..sib baik tetiba aku terjaga tdo n tersedar dari mimpi..terus kejut en suami suh peluk aku..huhu takut kna tarik lagi...astagfirullah... hehe esoknye tepon mak cite..hahaha siap kna gelakkan adala..

2nd mimpi..: pg td (sbb aku tdo dlm kul 12.30am)..tentang ular..2 kali mimpi pasal ular..semuanya adalah ular tedung yg bila dia berdiri tu kepala dia mcm senduk...
kes satu : x berapa ingat sgt..tp yg pasti aku pegang ular tu..then aku masukkan dalam plastik panjang (mcm plastik roti john tu tp lebih panjang la)..mula2 ingat dah selamat tetiba aku nampak dia kembangkan tengkuk dia..aku apa lg, terus tekan bwh kepala dia biar senduk dia tu kuncup balik...tp bila aku lepas je dia kembang balik sampaila aku nampak kepala dia nk terputus then apa lg terus aku putuskan... tp yg peliknye, pastu aku potong bdn ular tu kecik2 ..ala mcm belut tu bila nk masak..motif?? aku pun x tau apa..

hari yg sama, mimpi ular lagi..jenis ular pun sama..cuma yg x sama warna dia..kalo td warna hitam yg ni warna hijau berkilat2..location: kat umah sewa aku skrg~~aku ngah tdo kat hall ngan en. suami..tetiba ada nampak seekor ular..then aku ckp ngan dia, kalo ko berniat baik sila tegakkan bdn ko..apa lg dia pun tegakkan bdn dia n nampaklah senduk dia yg besar tu..pastu aku ckp ngan dia minta tolong dia kuar dr rumah aku ni dgn cara yg baik..n dengan senang je dia ikut arahan aku..tp oleh sbb dia besar n aku nmpak kepayahan dia nk kuar aku tolong bukakan pintu.. alih2 bila dia dh kuar ada lg sekor ular warna kuning..cm kuning ular sawa tu..rupa2nya dia sembunyi kat bawah ular td..belum sempat aku nk ambik apa2 tindakan dia terus menyelinap kat dalam selimut yg en.suami guna..n masa tu plak en.suami ngah gerak2..aku apa lg,

aku: bang, jgn gerak bang...ada ular dlm selimut
en.suami :eleh, ayg main2...(tp dia terus je x bergerak2..myb dlm mimpi aku tu dia rasa ada something kot)

pastu aku nmpak ekor ular tu aku trus tarik..mula2 ingatkan ular sawa..sbb berbatik2 kulit dia..xdela risau sgt, just takut laki aku kna belit je tp sekali bila muncul kepala dia..nah amik ko..ular tedung gak..tp alhamdulillah tindakan kitorg cepat..n en.suami tangkap n masukkan kat dlm plastik n cmpak ke bawah...

habis je mimpi aku pun terjaga balik..hehe mcm2

Thursday, October 28, 2010

kehidupan

1 comment:
baru lepas baca update dr pn anne dan pn azue..
interesting, tajuk yang berbeza tp intipatinya sama..

iyelah, bila kita tgk kehidupan org lain..
dengan senang dapat apa yg dikehendaki
dengan mudah boleh beli itu ini...
at least nak tak nak mesti ada rasa cemburu..

tp itulah namanya hidup..
x penah rasa puas dengan apa yg dimiliki..
so ingatan pada diri sendiri...
Sentiasalah bersyukur..
kerana
apa yang kita miliki
apa yang kita kurang
pasti ada sebab musababnya
pasti ada hikmahnye


Monday, October 11, 2010

Please vote for my sis

1 comment:
kepada semua blogger n kwn2 yg sudi menyinggah..memohon kerjasama semua untuk membantu adikku haswani samilan memenangi contest yg disertaiinya

kepada kengkawan sekalian..my sis join this contest.. so need ur help to vote her pic.. mudah saje....
sila like page ni.
http://www.facebook.com/pages/Kuala-Kubu-Baharu-Malaysia/Koleksi-Irfa-Hanna/138005822911974
kemudian.like pic ni
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=140476809331542&set=a.140476702664886.23063.138005822911974&pid=191731&id=138005822911974
tq jasamu dikenang

Sunday, October 10, 2010

Beautiful blogger award

No comments:
Mendapat award dr Pn. Azuraini Azmi.Thanks Azue.. Then kna jawab tag plak..

1. Thank the person who gave you the award and the link of the person.
Terima kasih, terima kasih, terima kasih kepada Pn Azuraini Azmi..


2. Spread the award to 15 blogger who you like & you think their blogs are awesome

ini sahaja yg ditag kerana yg lain sudah ditag oleh pemberi award sebelumnya


3. Tell 7 things about yourself...
  • br sahaja 11 hari menjalani operation
  • sgt2 suka dengan design brooch yg segala macam..
  • x berapa suka nk berjalan2 or bersosial..bgku rumahku syurgaku...(padahal suka nk membuta)
  • mempunyai keinginan utk ada zuriat sendiri.
  • sgt kurus, sdg mengurus dan makin kurus...
  • impikan percutian yg menenangkan jiwa
  • sdg bersabar menanti en suami menghabiskan ijazahnya..
Sekian, trima kasih..


Thursday, October 7, 2010

cin>>Tag dr Azu;

No comments:
1-Name one person who made you laugh last night?
warga2 pelakon hari raya musim luruh..hehe best gile cite tu

2-What were u doing 1 hour ago?
melayan my uncle, Cik Judin n his family yg dtg ke rumah..thanks coz visit me..
n mekasih juga pada family abg Man yg sudi bermalam dekat sini..

3-What was da last thing you said out loud?
Anisssssssssss..

4-Where's da next place you're going to?
x kemana2 hr ni..esok br g KPJ

5-What was da last thing you paid for?
nasi muntuk mkn tghari (Jumaat lepas)

6-Where were u last night?
di rumah..menanti en Suami n family abg Man balik dr ICT n uptown

7-What's da best ice-cream flavour?
Vanilla n durian...so yummy...

8-Do you wanna cut your hair?
Sgt2 nak...

9-Do you love to "melatah"?
tak, tp kalo dh melatah, nk buat cmne

10-If that so(melatah)what will you said out loud?
oh..mak ngko jatuh...tp x kuat..setakat diri n org sebelah je dgr

11-What does da last text-msg received say?
"Awak pakcik Judin nk datang hari ni"

12-Will you get married in da future?
kalo nk kawen hr2 blh tak??

13-Do you chew on your straw?
nope

14-Do you make-up your own words?
xdak

15-Is there anyone u like/love right now?
my hubby

16-Tag to other 5 blogger/more..
wanie
erin
ain
fidah sapuan
ezarn

Sunday, October 3, 2010

saya cuti + berpantang sebulan

7 comments:
ok... skrg dah ada kat umah..setelah 4hr 3 mlm bermalam di hospital..ok hr tu saya kata ada cysts kat dua2 belah ovari..Yg mencerut dan besar tu adalah dermoid cysts..cysts jenis inila yg buat saya sakit smpi sejam masa bulan pose ritu..smpi terguling2 n menjerit..kalo sape yg penah baca entry saya bertajuk okey, dia sudah twist..(kalo x silap saya) n cysts ni juga dah mencerut tiub fallopio saya..dr x dapat nk kata either dia akan function or not.. tp dia kata myb x berfungsi..so akan tau lebih detail after treatment.. yg lagi satu jenis endo..yg ni kecil lg, tp yg ni la buat saya senggugut setiap bulan smpi sakit pinggan, lutut dan segala bagai..buat saya terpaksa tdo je sepanjang hari..hmm 11.10 ni ada appoinment dgn dr.siti..sgt2la berharap semuanya akan ok...


Saturday, October 2, 2010

update terkini..

No comments:
dr khamis ritu dh ade kat kpj..selamat menjalani operation. dr kata dua2 belah ovari ada cysts..yang x best tu cyst seleah lg dah besar n mencerut tiub fallopio n myb x berfungsi.. satu lg nmpk ok tp nk kna xray dulu utk pastikan.. so doakan saya ye..sy mau ada baby sendiri