Facebook Pages

Monday, November 29, 2010

Majlis pernikahan Yusri@Pen & Ani

2 comments:

Bersamaan 28 Nov hari Ahad kami telah menghadiri majlis perkahwinan best friend en suami, Pen di USJ 22. Kitorg ikut sekali ngan rombongan pengantin sbb si Pen kata rombongan dia tak ramai.. almaklumlah semuanya dari utara.. so smpi sana dlm kul 10 pg.. pas akad nikah kitorg terus makan ..n tunggu jap kawan en suami, Ilmi yg tgh otw.. then dalam kul 12 cmtu kitorg pun gerak balik sbb en suami ada study group ngan member2 dia.. almaklumlah nk exam..ok, so kt bawah ni aku tepek pic membatalkan air sembahyang je..sbb tu je yg sempat diambil.. pastu battery terus abes. selamat pengantin baru kepada kedua2nya n semoga berbahagia.. diorg ni bakal berjiran ngan kitorg nanti kat seksyen 8.. dugaan hari pertama, mas kahwin nye telah dicuri.. jahat betul la pencuri tu..x berkatla hidup ko.



2nd hand book

No comments:
baru lepas mengemas kotak2 yg bertimbun2 kat dalam bilik..
nk simpan dalam stor xde stor la plak..
biasala umah flat kos rendah ada 2 bilik je
tp rendah2 pun sewa dh Rm 500++
mmg cekik darah tul duk s.alam ni
tp nk buat cmne rezeki ada kat sini
nk beli umah rasa rugi plak
takut en suami nk berubah angin pas abes degree nanti
manalah tau nk p keje kat utara timur selatan ker??
isteri dia xpe, just isi borg transfer jer..
cepat dpt pindah cepatla duk bersama
kalo lambat2 pjj le jawabnye...
hmmmm benci betulla istilah pjj ni..
terpaksa memendam rindu..
masa kemas2 td jumpa la buku2 lama time blajar dulu
buku dr diploma smpi degree
tp xdela byk manapun
sbb masa degree dh bijak sket..main photostat je
lg jimat kos
terasa mcm nak jual je buku2 tu sume..
iyelah dh masuk dunia pendidikan ni rasanye dh xde dh nk guna buku2 tu
lebih baik la jual je
sayang tu tetap ada.. condition pun masih dlm keadaan baik
tp malas nk ngangkut berat2 bila pindah nanti
area shah alam ni mana ek kedai yg nk amik buku2 lama ni..
inform me k..
nk jual ler

Saturday, November 27, 2010

Kata hati pagi ini

No comments:
Pagi2 dah xde keje..biasala cuti2 sekolah ni leh update blog segala macam..
tp keje umah x siap2..
keje sekolah langsung x sentuh..
buku skrap utk dpt waran pandu puteri pun x buat lagi
haisshhhh malasnye..
membuang masa dgn menulis blog la jawabnye..
nk tepek gambar xde isue yg best..
hr ni sabtu nak g jenjalan
tp en suami g study group la plak..
so melanguk kat umah le jawabnye
xpe2, sabar ye hati.. x lama lg pun
abis disember lg setahun setengah je..
dgn bermacam2 hal lg, 2012 tu x lama lglah..
no worries... moga2 en suami mencapai target sasaran nye..
nanti leh sama2 sambung master kan..
huhu yoyo oo je aku ni..
tp jeles tgk kengkawan seangkatan sume dh sambung master
nak jugakkkkkk

Friday, November 26, 2010

mari bekfes nasi lemak

No comments:
owhhh hari ni saya masak nasi lemak..nasi lemak utk bekfes en hubby..suh dia bawa bekal g keje..dekat umah makan donut ngan milo panas je.. bkn apa, saya rasa kalo perut masih kosong terus sumbat sambal nanti kita akan rasa pedas dua kali ganda.. ini base on my experience la.. iyela sebelum ni saya bekfes sama2 ngan dia.. pagi2 before dia pegi keje.. kalo buat mee goreng atau apa2 yg menggunakan sambal mesti saya rasa pedas..dia lgla saya tgk tak berapa nk masuk.. tp lepas tu bila saya makan lg, saya rasa cm biasa je..x pedas pun.so utk en hubby mungkin la dia rasa kurang pedas kot..iyela, dia bkn tahan pedas pun.. hehehe klakar je kalo tgk dia kepedasan.. sambil makan sambil garu kepala.. bila kite gtau dia mesti dia cakap macam ni 'iyeke? adake?'..klakar tul..bkkn dia perasan pun..
so utk nasi lemak kali ni saya buat sambal udang.. banyak jugala gula saya letak..utk hilangkan kepedasan dia..bkn apa, saya tak guna cili kering yg diblender sendiri... saya beli yg siap je..jenama PUTERI.. tp pelikla, dulu dia x pedas cm skrg..tp skrg ni, kite tumis la bape lama sekali pun tetap pedas dia x ilang..nak guna brand lain xsedap la plak..tp kalo guna yg ini en hubby xtahan plak..sian kat dia..dapat isteri mementingkan selera sendiri.huhuhu.. tp xpela, haritu masa kitorg shopping barang dapur dia yg rembat brand tu..so saya diamkan aje.. anyway selamat berbekfes.. saya bekfes sambil ngadap laptop ni haa.. masa ni jela dapat ngadap..
kalo 2 org adik saya bangun x dapatla nk pegang..lg2la adik saya yg laki..menyampah betul..kalo boleh 24jam nak online..tension betul..bila tegur tersengeh2 macam kerang busuk..menyampahh.. opps terlebey sudah.. k.titik.fullstop.abis cerita..daaaa

Wednesday, November 24, 2010

Perencah ikan bakar

13 comments:


ikan bakar...perghhh memang sedap..nak2 kalo rencah dia sedap..terangkat bebbb.. sebelum ni selalu gak la buat ikan bakar..tp ikan bakar malas la..just letak kunyit je.. tp setelah terjumpa resepi perencah ikan bakar kt internet ni so aku pun cubala..sdp mmg sdp tp lum cukup mengusik hati kecilku..

so sekali tu jumpa ngan k.lang aku..dia ni biasala ckpla apa je..sume dia terer masak.. kira chef dlm family akula..so borak punya borak citer la pasal perencah ikan bakar.. bahan yg dia gtau aku tu lbh kurang sama je ngan aku try buat.. so xdela heran sgt..tp masa balik kg dia bawa perencah tu, mmg x syak lg..sgt2 la delicious... bkn beli tp dibuat sendiri ok..

jd hr ni disebabkan kat peti tu ada ikan siakap so teringin la nk makan ikan bakar..nk masak sweet sour semalam dh makan so hr ni nk gak la ikan bakar..minta kat k.lang resepi dan inilah hasilnye....

Bahan2nye?? x susah.. cuma cili kering, bawang merah, bawang putih, lengkuas,halia, serai, daun kesum n belacan..just tumis cili kering yg dh dikisar sampai garing pastu masukkan semua bahan yg ada..hmm yg lain tu pun kna kisar gak.. pastu masukkan air asam, gula merah/kabung , garam secukup rasa.. tp k.lang xde la bg anggaran..just agak2 jela.. hmm tp masa buat perencah td, lengkuas xde n daun kesum telah ku ganti dengan daun limau purut..hasilnye tetap sama..adik aku cakap aku guna perencah tomyam.. hehehe serius x tipu.en hubby kata pun sedap.. ok kat bawah ni resepi versi aku eh...

bahan2:

2 senduk cili kisar (aku guna yg instant punya..brand puteri)
7 biji bawang merah
5 ulas bawang putih
6 tangkai serai (serai aku halus2, so kalo serai agak gemuk leh la letak tiga je)
halia (ikut suka, aku guna dalam 3 ruas gtu)
belacan (ikut suka)
daun limau purut (ikut suka, sbb nak bg aroma dia naik)
garam secukup rasi
air asam secukup rasa
gula melaka/kabung

so mula2 sekali kisar kan bwang putih,bwng merah, serai, belacan, daun limau purut sekaligus.. pastu tumiskan cili kisar td smpai garing.. agak2 dah garing bolehla masukkan bahan kisar.. pastu masukkan garam, air asam n gula melaka.. nk letak gula biasa pun boleh gak.. ok kemudian siap utk dijadikan bahan perap bersama ikan kesukaan korg.. kalau ada lebih bolehlah dibuat pencicah sekali atau disimpan utk masakan seterusnya.. ok cubala ye

We have been married for 1year and 11month...

2 comments:
owhhh usia perkahwinan kami semakin menginjak usianya..lagi satu bulan sudah mau 2 tahun.. hmm nak celebrate ape yer 24th dec ni..nk buat photoshoot ongkosnya ngak ada..hmmm nak g honeymoon family member dh ajak jalan2 g cameron la plak..so mcm mana?? at least nak la jugak tempat2 yg leh g honeymoon..berdua je..tp kat mana?? budget pun x de ni..huhu..so any suggestion pembaca blog sekalian?? ke manakah blh kami bagi dengan budget yg ciput??????????

Sijil simpanan premium

No comments:
smlm kuar ngan my sister n my brother.. tujuan utama: memasukkan syiling2 kami ke akaun masing2.. xdela banyak manapun tp cukupla utk menambahkan total kami kat tabung haji tuu..owhh saya masukkan syiling utk diri sendiri, en suami n my brother istisyad.. so haruslah dia pergi kan..kalo tak sape la yg nk bawa syiling yg berat2 tu kan..

dipendekkan cerita sblm tu kami singgah ke bsn..nk buat ape?? of coz la nk menyimpan..tp kali ni bkn syiling..tp duit rm1 x 123.. hmm selain syiling saya pun simpan gak rm1..xdela banyak sgt pun..tp at least adalah saving jugak kan dr xde.. hmm bila dh smpai kat kaunter then akak kaunter tu suggest saya amik spp.. spp tu sijil simpanan premium..hmm maybe dia tgk saya x pnh kuarkan duit dlm akaun tu kot.. so saya belila dlm 100 unit je..lagipun dia kata dividen dia lg tinggi dari kalo kita simpan dalam buku je..(0.3% je below rm5000) oleh kerana saving saya x smpi 5000 pun so better la saya amik sijil ni..tambahan lg setiap bulan ada cabutan bertuah.. sambil menyimpan sambil dpt rezeki..duit kat akaun x kan terganggu pun..
tp lepas tu saya ada la google ttg ssp ni..iyela nk tgk review org2 kat luar tu.ada yg kata spp ni judi sbb bergantung pada nasib..tul ker?? ntahla, saya pun x pasti.. tak berani nak kata lebih2 lgpun org biasa yg bagi dalil tu..kalo mufti atau alim ulama lainlah cerita.. lgpun, kalo dh kata haram mesti kerajaan dah x buat..iyela, bsn kan under kerajaan..

so 27 hb ni cabutan pertama buat saya..ada rezeki adala hadiah utk saya..kalo xde, saya x kisah sbb niat saya mmg nk saving pun..hmm satu malaysia nak cabut satu hadiah, so x perlula mengharap apa2.. apapun..menabunglah utk masa depan anda..


No comments:

My _ Minutes Survey

Bgn pagi buat bekfes terus bukak blog..nak tdo balik takut terlajak2 la plak..so meh kite jawab tag dari anne.

Instruction : Once you are tagged, answer all the questions honestly. No lying or cheating.
Starting time : 0750

Name :Nama panjang Muzaiyanah, nama pendek muzai
Brother(s) : 3
Eye colour : Black and white
Shoe size : 5..tp kdg 6
Hair : Lurus tp skrg rambut byk gugur la plak..risau tul
Piercings : Of course..Tak tinggal dengan earing yang berjuntai..
Height : 159cm..
What are you wearing right now : baju kelawar..gue x mandi lg..awal lg kot nk mandi kalo time cuti2 ni
Where do you live : Shah Alam
Favourite number : doesn't have any fav number
Favourite drink : Barli suam
Favourite month : mestilah disember..cuti paling panjang dlm kerjaya
Favourite breakfast : kalo dpt kuih keria pun sedapppp

-Have you ever-
Broken a bone : Never
Been in a police car : never
Fallen for a friend : never
Fallen for a guy/girl in a short period of time : penah kottttttttttttt
Swam in the ocean : daku x pandai berenang
Fallen asleep in school : penah..smpi skrg pun ada sbb masih bersekolah
Broken someone's heart : ntah xde kot..tp x taula..owhh penah2 form 2..hehehe tp skrg kitorg ok je
Cried when someone died : xpnh lg mengalami
Sat by the phone all night waiting for someone to call : zaman bercinta2 la dulu
Saved e-mails : ada, lg2 kalo melibatkan payment
Been cheated on : ntah, x ingat la

-What-
Your room look like : a kelamin room
What is right beside you : angin
What is the last thing you ate : mihun goreng..pedasss

-Ever Had-
Chicken pox : x pnah lg...tp my twin dah kna dah
Sore throat : selalu, smpi xde suara pun ada
Stitches : br je kna.. 30 sept lepas..ada la sepanjang jari telunjuk ni
Broken nose : alhamdulillah..masih seperti sedia kala

-Do You-
Believe in love at first sight : me n hubby love at first sight ker ???
Like picnics? : definitely

-Who-
Who did you last yell at? : dekat isyad..susah tul subuh..hehe tp aku pun selalu gak terlajak
Who was the last person you danced with? : hubby..hehe
Who last made you smile? : hubby

-Final Questions-
What are you listening to right now? : Bunyi suara penganalisis jenayah yg glamer tu..apatah nama kt MHI
What did you do today? : hmm lepak2 kat umah, main kemas2 jela kot
Are you the oldest? : no la..saya ditengah2
Indoors or outdoors? : indoor

-Today did you-
Talk to someone you like? : my hubby
Kiss anyone? : suami sebelum dia g keje
Sing? :nope
Talk to an ex? : for what???
Miss someone ? : of cos la my parents
Eat? : yes..mihun goreng

-Last person who-
You talked to on the phone? : husband
Made you cry? : xde kot..kalo adapun kat tv jek
Went to the movies with? : husbandla
You went to the mall with? : my sister and my bro..tp selalu ngan hubby
Who cheered you up? : my hubby

-Have you-
Been to Mexico? : x penah terfikirpun nk jejak ke sana
Been to USA? : x mampu lg la cik kiah ooiiiii

-Random-
Have a crush on someone? :nope
What books are you reading right now? : riwayar Rasulullah..hmm tp tebal sgt, x tau bila abis..
Best feeling in the world? : i think emmm...bila menjadi preggy mom kot..jeles tgk kengkawan yg dh pregnant
Future kids name? : ntah..lum g..
Do you sleep with a stuffed animal? : tidak
What's under your bed? : takde pape pun, habuk adala
Favourite sport(s) : badminton
Favourite place : rumahku syurgaku
Who do you really hate? : xde kot..kalo nyampah2 gtu adala
Do you have a job? : my a teacher ok..
What time is it now? : 0810

p/s : With however long it took you to complete this, post as "My _ Minutes Survey" and tag 15 people

hmm follower ada 16 jer..so sesapa yg sudi nk menjawab tag ni amat2la dialu2kan...


Monday, November 22, 2010

aNNiVeRSaRy GiVeaWaY..!!

1 comment:


Syarat2 nak join mudah je :

1. Keutamaan bg yg jd followers blog ana.. yg takde blog pun boleh gak jd follower, just create google akaun je..

2. Copy paste entry ni balik dan Letak banner ni kat sidebar korang bagi yg ada blog.. yg takde blog korang email je ye..
3. Tag 2 org kawan anda..

4. Yang dah join sila letak link kat komen ye.. utk ana buat terjahan.. takyah wish apa2 pun.. nak wish pun leh gak.. kekeke..
5. Keputusan ana akan umumkan pada hari anniversary ana pada 28 Nov nanti..

Hadiah2 yg di tawarkan :

Hadiah utama : Size P2-M


Hadiah Kedua : Size P2-M

Cepattt.. ada seminggu je.. tarik tutup 26 Nov okey..
Sayangggg Koranggg...!! Muahsss..

**********************************************************************
oK..daku dah join..

Saya Nk Tag : 1. ANNE 2. WANIE
korang berdua silalah join yea..

1st GA Bahagia Ku Di Sini

1 comment:
Telah di tag oleh Pn anne.
1st GA dari kak fieza tuan empunya 'Bahagia Ku Di Sini'.
dan utk pertama kali menyertai GA anjuran blogger2..
dh lama nak join segala mcm GA tp masa x mengizinkan..

GA nie bermula dari 15 November 2010 - 14 Disember 2010
lebih kurang sebulan gtu..
so apa lg kengkawan..meh la reramai kite join
maklumat lanjut sila klik sini ye..


kepada azu, wanie, fashya ok anda telah di tagged.. sila la menjengahkan diri ek

Sunday, November 21, 2010

Cuti yang busy

No comments:

Hmm cuti kali ni..bermula dari raya haji adalah cuti yg amat busy dan agak memenatkan...Antara lokasi utama kami adalah seperti berikut;
Rabu: Bukit changgang, Banting
Khamis: seksyen 8, shah alam
Jumaat: Buloh Kasap, Segamat
Sabtu: Subang

Semuanya ada agenda tersendiri..dari pulang beraya, bekerja, kenduri doa selamat hinggalah menghantar rombongan meminang..puaslah kami berjalan2..cuti kami kebanyakkannya di dalam kereta.. dan sekarang berada di rumah sendiri bersama ipar duai..

bila dah berkumpul2 ni panjanglah langkahnye..tp kalo dekat shah alam ni mana lg nak pergi kalo bukan I-City ngan Uptown..hmm masuk ni dah 4 kali kitorg pergi sana..bukanlah best sgt pun tp memenuhi tuntutan dari sedara mara yg datang berkunjung..

1st time pergi cuti sekolah bln 6 hari tu..hanya kami berdua..iyelah masuk tu i-city baru je naik..so nk tgkla apa yg best sgt.. kali kedua after raya..bawa anak buah hubby g jln2 ke sana.. then seterusnya ngan family abg man, n smlm bersama family uteh n paktam..

perghh mmg penat le nak berjalan2 hanya setakat nk tgk lampu..tp berbaloi la dengan family yg jarang smpi ke sini...hmm tp baru terperasan..sy x pnh pun bw family sy sendiri jln2 kat sana..kalo mak n abah dtg pun just lepak2 kat umah..paling tdk pun abah ajak g uptown..itu jela..maybe sbb kami ramai yg menetap di s'ngor..so keinginan nk berjln2 kat s.alam ni kureng sket..ok utk gambar2 kami di i-city kalo rajin akan di update post ni... kalo malas, makanya ia akan berkeadaan seperti ini sahaja..sekian..


Thursday, November 18, 2010

Raya haji bersama baby sufiya

No comments:
sepatutnya raya haji tahun ni masih seperti tahun lepas..beraya di rumah kakak en suami..biasala sbb raya puasa confirm2 raya dgn mak n abah..dan saya x kisah sbb en suami yg berkata begitu..lgpun raya puasa lg meriah bila bersama mak n abah..raya haji bagi saya biasa2 je..xdela nk melaram sakan n xde kunjungan ke rumah sedara mara.cuma aktiviti korban n bertukar hidangan sahaja..

dipendekkan cerita 3-4 hari sebelum Aidiladha kami diberitahu bahawa abah nak membuat korban. hmm tp nk buat mcm mana sbb dh beritahu kat family segamat kami nk beraya bersama.. en suami pun dh serba salah tak tau nk balik mana..tp saya kata kat dia, xpela kita dah janji nak balik segamat..lgpun saya mmg dh bgtau mak yg tiap raya haji kami akan beraya di sana. (kalo ada cuti la) tiba2 plak hari selasa b4 raya en suami sms saya kat sekolah.. x jd beraya kt sgmat..hr jumaat br balik..hmm terkejut then call dia balik minta kepastian..lepas gedebang gedebung~~~ ok confirm kami akan balik ke banting..dan sy pastinya happy sbb dpt jumpa mak n abh..rindu sehhh lama x jumpa.. n nk jumpa gak adik manja saya si Farah.. nk tau nape dia emo semacammm.. mcm stress sangat jerk.

ok kemudian bermula la pertemuan bersama baby sufiya..kami tiba kt umah nenek dalam kul 11 lebih gitu..duduk kejap then en suami kuar minum ngan biras dia n isyad.. x bw henpon plak tuuu.. x lama plak tu tepon dia bunyi..sy pun tgk la sape yg call..tgk kat screen nama anje..sah2 dlm hati mybe dia nk jumpa en suami kt sgmt..sekali saya angkat alahai siannye dia..flight dia dr miri batal.so kna amik flight esok kul 12 tghr.. n wife dia yana n his cute baby dh ada dah kat LCCT.. sian kat diorg.. so anje minta tolong kitorg temankan yana n crkan hotel tuk dia.. hmm sib baik adik ipar baik hati bg tumpangkan yana n sufiya kat umah diorg.. sayapun masa call yana dgr suara dia longlai je..iyela dari melaka dtg s'ngor..alih2 suami yg dinanti x muncul tiba.. then tunggu en suami balik terus sama2 amik yana kat lcct bw balik bdr seri ehsan...tgk sufiya pun tdo..hmm sian ibu dia..

tp dlm perjalanan ke lcct tu kami suami isteri sedar ini adalah hikmah kami tdk beraya d segamat..bayangkanlah kalo masa tu kami xde xtau la mana diorg nk tdo..lebih2 lg sufiya..br 10months..tune hotel dkt lcct tu pun dh close.. apapun terima kasih la yana sbb sudi menumpang teduh bersama kami sekeluarga dan menghadirkan sufiya yg comel n baik budi pekerti dia.. x dgr pun dia nangis..senyum je...pandai ibu jaga sufiya kan..sufiya doakan auntie cepat2 dptkan adik utk sufiya ye..mmuaaahhhh...

Si comel Sufiya suka betul bila kamera dihala ke dia..


Aisy n sufiya..Hmm sufiya tdo sbb penat tunggu ayah dia ke penat main erk..??hmmm


Yeayyyy...my dad is back..i liikeeeee..


Bila mereka mengadap laptop

No comments:
Hmm apala budak bertiga ni buat...khusyuk betul..

Bkn main lg..pakej sume ngadap laptop

owhhh..patutla..game farm frenzy..tgk tu jari diorg..dua2 berebut nk gerakkan cursor..tp diorg memang hebatle.kecik2 dh pandai guna touch pad..aku dulu degree br reti..hmm budak2 zaman skrh..mmg advance

sekian..

Sunday, November 14, 2010

Seperti mau...

No comments:
Seperti mau..
mengupdate blog..tp x tau apa nk ditulis
seperti mau tdo..
tp tak mengantuk lagi
seperti mau shopping online..
tp sabar2, kalo x duit abis
seperti mau update belanjawan tahunan..
tp Ya Allah malasnye, xpe2 bln 12 lum sampai lg
seperti mau lipat baju..
tp hmm esok pun blh buat..

Akhirnye..
dh terupdate pun blog secara x sengaja
alang2 dah online, mau cuci2 mata singgah kat blogshop yg best2..
yg lain2 tu...masih lg dlm mode seperti mau saje :)


Monday, November 8, 2010

ok..lg 6 hr bekerja utk tahun 2010

No comments:
sila jgn jeles yea..
lg 6 days je nk sekolah, lg 6 days jugak nak keje...yeayyyy.. tp berita x baik utk rakan2 seangkatan... kalo kena jaga SPM ..hmm seminggu jela cuti sekolah... Alhamdulillah, tahun ni x terkena kat aku..sib baiklah pindah tengah tahun..rasa2nye kalo pindah awal tahun atau x pindah langsung, mau kna jaga SPM.. jaga SPM ni ada pro n kontra.. pro nye, kite dapat elaun jg SPM tp yg kon nye x dpt bercuti ler.. tp tanyalah mana2 cikgu pun, diorg lebih rela x dpat duit..yela, jaga spm mmgla senang..tp penatnye cuma kami2 yg pernah melaluinya yg tau..dalam dewan yg senyap sunyi, pengawas2 peperiksaan kna berdiri..nk duduk pun takut2...ok..fullstop.

tp apapun cuti sekolah adalah yg paling dinanti2kan semua cikgu.. x payah mengadap pelajar lg n x payah nk stress lg..kiranye memori akan diformat atau diupgrade semula..mmg best..bangun pun x yah awal2 sgt..x perlu terkejar2 nk mengemas bagai..mmg best la..

dan utk aku, cuti ni nk berlatih bw kete.. susah jd penakut ni.. nk g mana2 kna ada driver..oppss, cuti tahun ni akan ke cameron highlands lg..tp bkn utk honeymoon..cuma bercuti ngan family abg man.. pastu nk melepak dgn mak kat serting..harap2la en.suami ada masa nk nganto aku lepas raya haji..lgpun masa tu dia busy ngan exam..so alang2, nk juga duk lama2 ngan mak.. ntahla, sejak kawen ni selalu je rasa rindu ngan mak n abah.. kalo dah x tahan sgt mesti bising2 ngan en suami..tp tulah, dia ada komitmen sbg pelajar..
oh ya..paling best bulan disember ni ialah setiap minggu kami boleh berjalan2.. agak2 nk g jalan2 kl pun boleh...sgt2 lama aku x menjejak kaki ke kl.. bulan 12 ni jela boleh..sbb en. suami cuti semester.. oh ya, dia dijadualkan abis tengah tahun 2012..doakan kejayaan dia ye kwn2.. yess leh g konvo ngan baby nanti..hehehe..daaa

pangkat..perlukah dibanggakan??

No comments:
pleasela...
penting sgt ke pangkat tu?? smpi nk kena diwar2kan..apa ada pada Dato', Tan Sri, dan segala macam gelaran?? hanya pada nama.. ok, mungkin ia melambangkan kebanggaan seseorang individu.. tp hanya pada empunya diri saje..atau nk lebih hebat lagi, utk kebanggaan family.. pada org luar atau yg x berkenaan?? ada aku kesah!!!

ok mmg anda sgt bertuah dapat gelaran itu..tp xperlulah dihebohkan.. agak2 kalo satu malaysia ni kenal, mau dihebohkan seantero dunia.. owhhh, perlukah itu semua..sgt2 annoying ok.. atau lebih mudah lg telah mengundang pelbagai persepsi dikalangan yg mendengar...

apala salahnye kalo didiamkan saje..atau nk announce dikalangan rakan terdekat.. itupun xpe..tp kalo nk diumumkan kepada satu institusi mmg salah langkah la..mungkin akan melahirkan rasa meluat dikalangan rakan sejawat...

hmm tp xpela..terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata??? korang sambungla sendiri ye...yg penting bg aku, selagi hubungan sesama manusia itu elok, selagi tula aku akan hormat.. x perlu nk hipokrit.. xperlu nk bodek membodek...

sekian...

***rindu pada SAS, rindu pada suasana ala kadar, x perlu menunjuk2, yg penting kerja tip top***


Sunday, November 7, 2010

kembar tiga

5 comments:
cuba teka??? dlm sibuk2 ber blog walking..jumpa ngan entry yg sgt2 mengujakan + meng'excited'kan diri..blog mamakembar3 mmg sgt2 best dan sesuai utk dijadikan panduan.. sbb apa?? coz dpt lihat dia mmg sgt2 seronok n happy menjadi seorang ibu kepada 3 orang anak yang kesemuanya lelaki dalam usia yg sebaya dan lahir pada hari dan tarikh yg sama..

mama, anda mmg betul2 super woman..very2 the superb.. xde langsung luahan keluhan atau kesalan dalam setiap entry.. n dan lagi bestnye mama ada susur galur kembar.. same to me... daku kembar , mak pun kembar, uwan ada adik beradik kembar n daku pun ada anak buah kembar.. n as she says.. tiub fallopio nye satu dah dibuang..same
for me..(walau x dibuang, tp ia jugak x berfungsi) disebabkan kehilangan struktur disebabkan cyst.. yesss ..seriously blog mama n her triplet telah beri satu semangat kepada daku.. wahhh kembar mama semua nye lelaki..n sgt2 lasak.. n like mama says, diorg ni semua berangkai..sorg nangis yg lain akan berjangkit...fuhhh..mama mmg betul2 hebat...hidup dalam kebisingan tangisan yg mendamaikan...

ok nk tgk pic anak2 kembar mama..sila lihat di bawah ( minta izin mama ye post pic ni).. tgk guys: sgt2 comel kan... hmm bila tgk pic ni sebenarnye rasa cm pnah jumpa je mama n her triplet dekat putrajaya masa pesta bunga. tp since mama kata first time n last time dia bawa anak2 masa g mkn kt mane tah..may be salah org kot.. tp masa tu pun baby kembar 3 n sgt2la comel.. geram je..rasa nk picit2 je pipi diorg..


inilah anak2 kembar mama..

Dan sambil2 baca semua entry mama, jumpa lagi satu blog yang sama jugak kes... kembar 3..tp kali ni gegirl..hehe cm janji plak..n saya rasa yg gegirl ni lebih muda dari kembar3 mama... ni plak anak2 mama aishah ..comel kan...sama jugak ngan anak2 mama...


ok..utk kengkawan semua bolehla view blog mereka berdua ni..mmg moment yg mengasyikkan la kalo dianugerahkan zuriat seramai ni..lebih2 lg kalo dah lama menunggu mcm mama.. 4 thn..
hmm bln 12 ni genap 2 thn usia perkahwinan..moga2 lepas ni ada sinar utk kami... ingin menjadi seperti mama ngan k.aishah( rasa2nye saya lebih muda dr nye sbb dia dah ada 3 org anak sblmnye) begitu tabah n enjoy menjaga anak2 kembar.. hehehe gaya cam bakal dapat anak kembar je kan..tp kaloo ada rezeki alhamdulillah..sgt2la bersyukur... amin amin amin...

opps teringat la plak ngan schoolmate mase sekolah...first baby dia adalah twin..sepasang.. and utk 2nd pregnancy ni pun alhamdulillah dia juga mengandungkan anak kembar...moga2 dipermudahkan semuanya..amin...

**ini adalah entry yg paling mengujakan daku** nak anak kembar jugak..Ya Allah Engkau kabulkanlah doaku ini..Amin