Facebook Pages

Friday, December 31, 2010

Esok: Welcome 2011

No comments:

2011


Esok tahun baru sudah menjelma.. so masing2 mesti sudah pasang azam kan..hmm anyway saya dah pasang azam 1 Muharam.. jadinya azam sama jela.. azam..xdela banyak sangat pun.. yg penting nak menambah bilangan ahli keluarga (moga2 diperkenankan dan dipermudahkan-Nya ..amin) n menambah asset. Tp kalo dah duduk s.alam ni saya x bolehla demand tinggi2.. beli sekadar yang mampu je.. InsyaAllah bolehla buat pelaburan . moga2 kedua2 impian, niat dan azam saya ni dimakbulkan.. Cuma kalo nk lebih2 target saya 5 tahun lagi.. sebab masa tu segala hutang sudah abis serentak.. InsyaAllah kalo murah rezeki, memang mcm2 la impian saya 5 tahun yg akan datang

Wednesday, December 29, 2010

Entry tuk alongku

No comments:
Cayalah along...
masuk paper tu...banggala ko eh..ahakkss..
huhu anyway my sister involved as a volunteer to complete the mission on helping Penans at Sarawak.. aiyaaaa..so proud with u la sis .
kla, xnk lg tulis bahasa inggeris yg tunggang langgang..

my along yg pakai tudung kuning tu..hehehe (pic from myMetro )

lagi cerita klik thestaronline

Tuesday, December 28, 2010

INVENT YOUR OWN IPAD APPLICATION CONTEST AND WIN!

No comments:
kepada pengguna2 maxis di luar sana leh r try this contest.. anjuran dari maxis melalui churp churp.. just klik pada gambar n u all akan dapat info how to join this contest.. hadiah utk pemenang pun disertakan.. so apa tunggu lagi.. klik cepat dekat pic tu eh ..

Monday, December 27, 2010

3-0 Tahniah Malaysia

1 comment:

tahniah pada skuad Malaysia
semalam score 3-0
mungkin semangat bermain di tanah air sendiri
juga semangat membalas semula setelah dikalahkan teruk oleh Indonesia 5-1 sebelum ke tahap ini
apapun daku bukan peminat bola sepak..
jauh sekali nk mengikut perkembangan bola sepak..
selalu kalo tgk bola menemani suami tercinta hanyalah menyokong pasukan yg x berapa nk terer..
heheh ataupun sokong kepada kumpulan yg ada ahli2nya bersifat kemachoan n keberanian..
lain sbb ?? tak dak

tp mlm tadi saya pun turut sama bersorak
gara2 terjebak dgn semangat en suami n my bro
tp xdela menghayati sgt permainan
just masa bersorak je
cuma ada accident yg x berapa menyukakan hatila
apa kes peminat Malaysia nk pancar laser ke pemain Indonesia..
lagi2 ke arah si penjaga gol..Marcus eh??betulkan kalo silap eh
x takut ke kalo dia balas balik masa kat Indon nanti..
jahat la korg2 ni.. buat nama buruk je kat Malaysia.
walaupun kite debik diorg 3 gol jgn lupa diorg penah debik kita smpi 5 gol..

hmm dan bila tgk en suami n my bro duk komen pasal pemain2 kita..
mana yg bagus mana yg tdk..
tiba2 terpikir plak apalah salah nye FAM wujudkan satu forum..ke dah ade??
bkn apa setahu aku bola sepak la yg paling banyak peminat fanatik
so dgn kewujudan forum ni peminat2 boleh la bg komen..
x kisah la yg menjatuh kan atau yg menaikkan
yg penting komen ikhlas..
iyela peminat tgk dr atas,dr kaca mata tv..
K.rajagopal just tgk kat padang je..satu level ngan dia.
so maybe ada terlepas pandang..
bukan apa benci betul dgn peminat2 bola ni..
bila mng bukan main disanjung2 lg..tp bila dah kalah
mcm2 bende kuar.. mcm yg tukang kutuk tu pandai sgtla main
hehehe.. en suami n my bro jgn terasa eh..juga peminat bola di luar sana
ini hanyalah sudut pandangan bkn peminat bola..
yg hanya melihat dari perspektif manusia biasa

For the first time

No comments:

Utk pertama kalinye..
saya men'servis' kereta milik sendiri..hahaha bukan kete baru pun.. 4th hand dah kot..
Utk pertama kalinye..
saya x bosan langsung duk kat bengkel lama2..kalo tidak mau bising mulut ni kat hubby tanya bila nk siap.
Utk pertama kalinye..
rasa sgt2 sayang kat kete ni..walhal kete 4th hand pun..tp sbb guna duit sendiri kan.. jadi sayang tu x dapat digambarkan
Utk pertama kalinye..
rasa x sayang duit pun nk melabur kat kete ni..
dan utk pertama kalinye..
mulut ni ringan je nak tanya itu ini kat en hubby apa mekanik2 tu buat kat kete kesayangan daku ni..

Kenny Rogers

No comments:
(pic ihsan Google)

Akhirnya..setelah 3 tahun ..yea 3 tahun barulah kami menjejakkan kaki ke Kenny Rogers Roaster.. lamanye.. mengikut sejarah inilah destinasi utama kami masa bercinta dulu.. bukanlah makan hari2.. tp boleh dikatakan sebulan sekali mengadap ke sini.. smpai saya ada rasa sket muak la..tp masa tu en pakwe suka sgt makan dekat sini..lgpun dia kata sekali sekala je..apa salah nye.. for me masa tu masih lg bergelar student so rasa segan pun ada je bila dia blanje.. sebagai ganti saya akan belanja dia every sem masa mula2 dapat PTPTN.. Pendek kata masa tengah2 dating dulu kitorg selalu lepak jauh2 je..pg2 kuar around kul 10am g KL.. then beratur la naik komuter.. g tengok wayang kat Times Square, makan selalunya kat Kenny Rogers.. gigih sungguh la dulu.. tp bkn sbb apapun..iyela, en pakwe masa tu gila komputer.. so dia selalu ajak g Low Yat.. x kisah la beli atau tidak..yg penting dia dapat tgk the latest update ttg dunia IT ni.. pastu baru la kitorg singgah Times Square..~~~~panjang plak citenye ye

Tp bila kitorg dah bertunang sume tu dah dilupakan.. aktiviti kitorg pun kalo kuar adalah g lunch, jln2 pusing Shah Alam pastu balik..setiap minggu pun camtu.. tp saya x kisah la..sebab dia pun nak kumpul duit kawen.. saya plak baru abis degree..kami tunang 26 mei 2007..so kira setengah tahun gak la aktiviti kitorg camtu je.. xdela nk berjimba2 smpi ke KL bagai. Diapun selalunya lepas jumpa saya mesti buat OT. kalo x jumpa lagila, sabtu ahad dia pulun.. s0 starting Januari 2008 saya smbg blajar kat USM.. masa tu confirm2 la en Tunang banyak free.. lg banyak dia OT.. tp itu cerita dulu..~~~opss melalut la plak.

so bersaksikan IOI Mall Puchong akhirnye kitorg melangkah jugak ke Kenny Rogers selang sehari anniversary kitorg.. kiranye rezeki ulang tahun dapatla menyambut kat sini.. encik suami siap cakap lg "lepas ni xde la dgr ayang cakap dah lama kite x makan kenny rogers" hehehe.. bkn x mampu tp sekadar nk berjimat..

en suami punya
ini saya yang punya
lemon tea ice utk en suami
yang ini confirm2 la saya yg punya

kalo ikutkan logiknye mmg la bila dah berdua pendapatan kita akan bertambah..tp bila dikaji2 masa membujang tu la lg jimat..iyela, sewa rumah boleh pecah sampai 7 org..mkn ikut suka hati je.. mkn maggi pun xpe..brg dapur x perlu beli..perabot segala bagai x payah nak pikir langsung.. kalo setakat fikirkan future just saving utk kawen je.. tp bila dh kawen ni nk x nk kite mmg akan berjimat.. n secara x langsung kita akan berpikir2 bila nk beli sesuatu.. betul tak?? rasa2nye ramai yg setuju kot

Sunday, December 26, 2010

Mini Reunion

No comments:
Hari ni jumpa ngan member2 lama CS227. hmm dh lama dah kitorg x jumpe..ada nk dekat 3 tahun la kot.. tp kali ni jumpa 3 pasang mata je.. sykin ada hal kat kajang, anim plak g kenduri, min baru balik penang , fiela x jawab phone eleena.. so sudahnye kami bertiga je la..me, aida n eleena.. eleena dtg single je, aida bawa anak , hubby n cousin dia.. n me of coz la ngan buah hati pengarang jantung.. en suami tercinta..

hmm best dgr cite2 terbaru member2..kebanyakan fren terjun bidang education gak.. xkisah la under KPM or KPT.. yg penting tetap sambut hari guru..hehe.. eleena, min, fiela, yam tgh smbung master.. ummu rasanye dh abis dh master dia.. skrg jd lecturer kat uitm penang.. sekali ngan yem rasanya.. jeles sungguh ngan kengkawan.. bila la nk smbung master ni..manala tau pas smbg master dpt gak la melompat jd lecturer maktab ke.. hahaha berangan x ingat.. bersyukur je la dgn pencapaian skrg.. hmm skrg ni my friend sykin ngan tunggu masa nk bersalin.. ingat kalo dpt jumpa dia leh la tgh penampilan dia masa preggy.. tp nampaknye mmg xde rezeki la nk jumpa.. jumaat hari tu pun planning cancel gak..opss sape member2 yg masuk education.. xlain x bkn me, farah, ummu, yem, lin, bahau, fidah, su n confirm2 la yang ngah amik master tu kan..

kami makan dekat Uncle 'K' kopitiam.. okla price dia..x le mahal sgt.
(pic ihsan Google)

Bila dah berjumpa tu, tumpuan utama mestilah si baby..anak si Aida.. not his father ok. muka si Irfan ngah confius..biasala baru bangun tdo.. berkerut je..
"Nak oti anai, oti anai.." kata Irfan
me, eleena, aida n her son
nk amik berkat.. me n Irfan

Anniversary kami

4 comments:
24 Disember hari tu kan anniversary perkahwinan kitorg.. hmm tp kami x celebrate pun. ntahle, x tau nak raikan cmne..kalo nk buat kat umah x leh pla..my bro ada..x romantik la..
apapun suami bg sesuatu sempena anniversary saya.. sungguh saya agak terkejut masa dia offer.. iyela x penah termimpi pun nk pakai kot.. lgpun masa tu ngah usha2 gak barang utk hubby tp x sangka plak saya yg dapat.. so pas ni kna usha barang lain la plak.. not for our anniversary.. but for his birthday..hopefully ada la budget nye..huhu

In dia...dia telah membelikan saya kaca mata hitam dari Bonia.. mula2 ingat dia main2 je.. sekali betul2 la plak.. thanks hubby..sgt2 terharu masa tu smpi x terkata apa..iyela, gaji suami pun biase2 je so mmg x harap apa2pun..dpat kasih sayang pun dh cukup.. kira kali ni saya dapat durian runtuh la jugak..

ICT ICT ICT

5 comments:

Kalau dah namanye duduk shah alam, bila family dtg shah alam je maka kami akan bawa ke ICT jela.. lg2 bila diorg dtg setakat nk menyinggah je dan encik suami ada kelas hari sabtu ahad.. so tahun ni saje dah 6 ke 7 kali kami pergi ICT.. muakk sudah.. tp layankan ajela sbb family dah request.. for me ICT ni best utk budak2 je la..utk tgk lampu..n for fotographer kalo nk improve diorg nye skill..huhu..

14 Disember 2010
5 Disember 2010

20 November 2010

20 November 2010

20 N0vember 2010
tourist guide pun nk menempek amik gambar gak

9 Oktober 2010

18 September 2010

18 September 2010

1 May 2010

See tgk banyak kan..boleh kata tiap bulan pergi..from september sampaile disember.maknanye lebih kurang rm 50 ringgit la duit kitorg melayang.. masa 1st time datang xde la sistem parking.. so xde hal la.. So lepas ni sapa lagi nk pergi?? tunggu tahun depan la kot.hmm family en suami tinggal uda ngan pak long je..hmm nk pergi ke?? x payahla eh.. bukan ada apa pun.. ada lampu je..


Saturday, December 25, 2010

x jadi nak dating la plak

No comments:
Patutnye malam ni ada dating.. tp bukan dgn en hubby la..dia setakat menghantar je.ingat dapatla jumpa kak noli n sykin..k.noli dah le dtg dr trganu..sykin ada je kat seksyen 7 tu je..tp ntahnye, tak terjumpa2 plak smpi skrg.. sykin plak tunggu masa je nk meletup..hmm x sempat la kot nk tgk time dia preggy ni.. tp xpela, nanti tgk baby dia je.. hmm bila ada mini reunion ni rindu plak kawan2 uitm dungun dulu..rindu ngan batch2 dari duyung.. kalo la ada dini, ika, shida, k.noli, syikin, ina, qilah kan bestt..hmm ramai lagi tp maybe x tersebut.. rindu nk berjimba2 ngan diorg..tp tulah msg2 dah ada komitmen..duduk pun dah jauh..x macam dulu satu kolej je pun.semoga semua nye sentiasa success.

owhh lupa lak.. ahad ni pun ada reunion gak.. tp utk batch uitm shah alam je la.. dak cs227 ngan umah sewa dulu.. rindunya kt kengkawan..rindu bangat...moga2 ada la rezekii jumpa kali ni ye..

akhir sekali nk bgtau...hr ni anniversary saya..x celebrate la.. tp dapat sesuatu dr en hubby..dia kata blh anggap hadiah ulang tahun..hehehe.mekasih sayang..tp xde hadiah la utk en.hubby..budget ciput..bg hadiah kasih sayang je la boleh?? muah muah muah muahhhhh :)

***kan dh ckp, kalo en hubby baca entry pasal kes mimpi fasha mesti dia gelak..hmm siap ejek lg..benci tau***

Thursday, December 23, 2010

Congratulation

No comments:

hari ni bersamaan 23 Dis 2010
result PMR dah keluar
99 org student sek saya dapat straight A's..
tahniah la..hasil usaha cikgu2 sekolah
tak termasuk saya..
hehehe sbb x penah mengajar diorg
apapun peningkatan yg memberangsangkan
sbb 2009 39 org je yg dpt straight A..

saya pun ada adik jugak yg ambil PMR
tp result dia xdela segempak bdk2 sini
sehari sebelum result kuar dia siap mimpi lagi
dapat 3B 3E..perghhh dasyat sungguh
tp kemungkinan tu ada jugak..
sbb adik saya ni memang malas tahap gaban..
melawa je rajin

apapun bila saya tepon dia tadi
dia dapat 2A 4B 2C..
okla tu kan..
tahniah la jugak utk adik
lepas ni knala blajar rajin2..

Wednesday, December 22, 2010

Saya sgt jeles okkkkkk

2 comments:
Hari tu en suami mimpi
Mimpi pasal artis
artis tu plak fashya sandha..
Cehhh mmg sgt2 jeles..
knp ntah mengada2 mimpi fasha sandha
terus2 saya serang en suami..
tp dia tergelak2 je..
dia kata manala dia tau..dah nak mimpi kan..

huhu tp tetap jeles tau..
saya siap cakap lg..
knp x mimpi siti nurhaliza
ntahle..kalo ct saya rasa kurang sket nak jeles
maybe sbb dia bersopan kot
tambah2 lg dah kawen

ini tak..ntah apa dia pikir smpi mimpi si fasha
x suka tau..
hehe terasa seperti saingan plak..
saya siap cakap lagi ngan en suami..
mentang2 la si fasha seksi mengada2 mimpi kan dia..
hahaha..tp serius smpi skrg sy masih jeles..
kalo en suami baca ni mesti dia gelak besar2..
benci betul..

kesimpulannya..saya mmg jeles ok..noktah..titik

ole2 dari Cameron

No comments:
dah namanye berjalan..mesti la ada ole2..
saje nak gedik tunjuk apa yg saya beli kat sana..
hehehe dah ujung2 tahun ni mengada2 nak menambahkan entry dlm my blog..

Tadaaa.....Inilah hasil dari perjelajahan kami di bumi cameron.. Saksikanlah

Pelbagai sayur RM 10-6 bungkus
jagung RM10 -5 biji
Limau madu RM12-2kg
Bunga kobis n tomato cherry-pemberian k.nor

Pensel Panjang-RM5.90 (5btg)
Pensel Pendek-RM20.90 (10 btg)

Strawberry kering RM10 (6 paket)
Strawberry RM25 (2 paket)
madu tualang RM 20

kaktus RM 10 6 pokok
kaktus bunga merah RM 5
bekas kaktus RM 6.90
Dan juga apron dari cameron Valley RM 12.90
langsir dr butterfly farm RM30

so tambah tolak lebih kurang RM 200 je blanje saye..sewa apartment RM360, minyak RM80, n brg2 x terjangka RM100..
mmg berbaloi

***apapun, selepas ini dah x mau pegi cameron..bosan la..harap2 xde la yg request..nk cr destinasi pulau plak***

Tuesday, December 21, 2010

Update from cameron

1 comment:
Tapi sekarang bukan kat cameron pun..dah smpi s.alam pun haa..Hmm penat le jugak badan ni..hehehe padahal duk membuta je kat dalam kete..en suami yg drive.
hmm kali ni cuaca adalah sgt2 sejuk ok berbanding tahun lepas.. maybe sbb kami menginap dekat puncak arabella kot..sgt2 la tinggi.. mmg sejuk tahap gaban le..menggigil2 jugak le..smpi terpaksa la pakai stokin kat dalam rumah.. mmg suhu peti sejuk la gamaknye.. mana taknye, masak kari ayam, then biarkan kat atas meja pun leh beku cam kita masuk dalam peti sejuk.. sib baikla ada water heater.. leh la lama2 memanaskan badan kalo nak mandi..
owhh yea, kali ni kami xle seaktif masa first time kami datang 2009 hari tu.. faktor utama sbb hujan.. yang kedua sbb kami dah penah datang.. jd keinginan utk berjalan2 mungkin dah kurang.. Ladang Teh Boh pun kami x pergi.. sbb jalan ke sana dah le sempit.. pastu time2 hujan confirm2 la licin kan.. hmm bahaya2 baik x payah g.. rose centre pun kitorg x masuk.. bkn apa, signboard ke sana mmg dah ada.. tp cr jalan masuk xde la plak.. cuma ada nampak pintu zink.. di sebaliknye ada plak projek tgh develop.
cuti kali ni juga mmg jimat..sbb kami x makan luar..sume masak sendiri je.. sekali je mkan steamboat kat luar.. saje nak blana family abg man.. tp en suami kata abg man bg duit kat kaunter terus lari... so layan je la pic kat bawah ni.


Apa2 hal mesti bergambar dulu.. Ni la family abg ipar saya..Kali ni pergi Cameron sbb nak bawa diorg jenjalan la..

Suka betul nak tgk sayur2 subur camni.. geram jerk..rasa nak petik2 je sume ni..
kaktus kesukaan saya..cam bunga rose


kaktus ni pun cantik

dekat market.. pegawai kastam aka k.nor memeriksa harga barangan..huhu

ensem pal encik hubby pakai cap..dah lama dia x pakai cap..sejak kawen kott
Saya with hafiz dan azam

hmm apaa ye nak masak ngan sayur2 ni..

posing dulu sblm check out

bergambar kenang-kenangan di apartment

saya bersama hafiz, azam n faiz

di lata iskandar..singgah sebentar merehatkan badan

encik suami dengan hafiz dan azam
okk..sekian