Facebook Pages

Tuesday, May 31, 2011

Balik kampung

No comments:
yeayy cuti sekolah sume org balik kampung.. daku pun balik gak tp xdela berminggu cam orang lain.. nak buat macam mana.. en suami keje.. terpaksa la si isteri ikut.. syurga kan di bawah tapak kaki suami dh bila kawen.. so perjalanan yang sepatutnya setakat 2 jam lebih telah bertambah2 jam nye.. mana tak nye, smpai kat pajam kete husband bunyi teruk.. rasa nak terbarai je segala komponen kete.. last2 g hantar kedai.. check punya check, sekali tayar belakang belah kanan longgar..

hmm daku tak berapa paham istilah kereta ni.. tp apa faham, bearing problem.. masa nak bukak 'pinggan' ke apa ntah x boleh.. dah jammed katanye.. terpaksala mekanik tu pergi kat bengkel lain nk pinjam alat utk kuarkan pinggan tu.. owwhh bende ni letaknye kat tayar.. diorg tanggalkan tayar dulu baru cabut.. selalu kalo xde masalah senang je nk kuarkan..tp sebab dah jammed amik masa lebih kurang 2 atau 3 jam nak tanggalkan.. sakit punggung den yang x berapa nk berlemak ni menunggu..huhu..

akhirnye sampai serting dalam kul 9 lebih.. bayangkan dari 2.00 bertolak smpi kampung kul 9 cmtu... berapa jam tu..huhu

Bila sampai kampung.. diorg sume ngah masak2.. masak ayam bakar n sotong.. huhu.. abah n pakcik2 ngah makan.. lauk lebih kenduri.. sedara hantar.. tapi x berapa nak berminat sgt.. so xdela nak amik gambar bagai..tp gambar kat bawah ni memang menggoda anak tekak i... tekak mat salleh la konon...

salad made by my sis.. k.lang

ayam bakar n sotong bakar.. rasanye rempahnye pun dr k.lang jugak.. nak buat mcm mana kan.. dia memang chef dalam family kami

owhh pas tu ada acara potong kek... sempena kelahiran mak n abah.. boleh juga dikatakan sempena sambut hari ibu dan hari bapa... iyela mak lahir bulan 5, abah plak bulan 6.. sesuai sgt la tu.. suka tengok diorang.. hehe mak ngan abah sekarang dh pandai gosip tau..hehehe suka suke..

ni la hadiah nye.. dibeli oleh my sis..along.. original from secret recipe

masing2 mestilah ecxited kan dengan kehadiran baby baru.. i tell u.. ini budak kan... aiyoooo... kuat melalak tau... bangun2 terus nangis.. naik volume 5 terus...

encik2 biras a.k.a menantu2 emak n abah ngah buat mesyuarat tingkap

budak garang excited dapat hadiah dari atuk... suka la tu dapat pau atuk.. smpi nak mandi pun bawak benda alah ni..

tengokla tu khusyuk betul

abang umar join sekaki...

tengok, dia pun khusyuk juga.. kakak, kakak aisy mana??

kakak aisy haruslah dengan princess nye..dia nak main mainan adik dia pun x boleh.. siap si adif kata " akak kan dan ada princess, main je la yang tu".. huhu kedekut sungguh la..

en suami bersantai baca paper..

ok, acik nak balik.. haruslah bergambar dengan anak buah kesayangan..tengokla tu siap duduk atas mainan diorg lagi.. mana tak nye, kalau tidak si umar tak mau layan bergambar...

hmm sebelum balik s.alam singgah ke PD.. nak hantar balik ke politeknik.. alkisah, nak balik ke s.alam ni pun dugaan betul.. bertolak kul 2.00 tp smpi s.alam kul 11 gak la... dr serting 2.00 petang.. jammed kat jln kuala pilah tu punyala lama.. last2 maghrib baru sampai bandar k.pilah.. singgah maghrib kat masjid k.pilah.. memang tensi ok... tp sib baiklah dapat tdo je dlm kete.. en.suami la kesian..penat harung jammed.. sib baik dia dh banyak tdo kat kg..hehehe.. smpi pd dlm kul 8.30.. pastu beli barang.. makan2..bertolak balik kul 11.00... sampai umah, basuh muka.. salin baju terus zzzzzz...

Tuesday, May 24, 2011

Raya 2011???

No comments:
belum pose dah pikir pasal raya.. x kirala.. hmm tahun ni nk pakai baju tema apa yer??biru, purple, merah atau apa ek?? selalu last minit baru cari baju..masa otw nak balik n9..

raya :2009


raya: 2010

**raya tahun ni baby dah ada dalam perut ke belum?? harap2 adala rezeki utk kami...lagi2 bila tengok izzul hafiy.. alahai izzul**


eN sUAMI... saYa Bosan tahap GabaN nie

No comments:
Seriuss.... bosan tahap gaban.. abang xde.. ayang bosan giler ni.. selalu abang ada boleh kacau2 abg, gaduh2 ngan abang.. tp kali ni tengok dinding jela.. alahai cepatla abang balik..tp... abang kata lab abang abis 11 pm hari jumaat..waaaaa... mau stress ayang macam ni.. sib baikla seminggu tau.. kengkawan ayang berbulan2 bertahun2..tp bosan tahap gaban.. yang paling x best ialah... xde bantal peluk...waaaa..... sedih2.. susah tau nak titon...
tp takpelah.. demi masa depan yang gemilang, terbilang dan cemerlang.. ayang doakan lab abang berjaya dengan jayanye... amin amin amin..

Monday, May 23, 2011

Nokia CS3

No comments:

Thanks en hubby.. x sangka akan miliki handphone secanggih ini.. sebelum ni hanya memiliki basic hp sahaja.. smlm baca metro ada iklan hp samsung.. cakap ngan en suami hp tu murah je.. pastu dia kata "nanti abg belikan". hehe dah seronok la konon..

tp fikir punya fikir cam kesian plak kat hubby.. dari pau dia hp baik saya pau dia baju kurung.. huhu baju x cukup nak g keje.. tp en suami kata baju saya dah banyak.. jangan ngangade katanye.. huhu sedih sudah..

pastu masa nak g tesco tanya en suami betul2 ke dia nak belikan hp.. last2 dia bukak rahsia.. sebenarnye dia nk belikan hp utk birthday saya julai nanti.. tp dia kata saya ni mcm tau2 plak request dia utk belikan hp.. hehehe padahal saya saje je cakap2.. tp dalam hati memang terniat pun..so kiranya ni hadiah birthday in advance le.. mekacih abg.. suka sangat2.. macih banyak..