Facebook Pages

Wednesday, December 21, 2011

2011

1 comment:
Lagi beberapa hari je 2011 akan melabuhkan tirai.. 3 hari lagi adalah anniversary kami yang ke-3..hmm pejam celik pejam celik usia perkahwinanpun dah berganjak..umur pun makin tua.. Macam manapun Alhamdulillah dengan segala nikmat yang diterima.. Perancangan Allah itu adalah yang terbaik..

Tahun ni pun ramai kawan2 seangkatan yang dh mendirikan rumah tangga..tahniah u all.. Sangat terkilan sebab rasanya xde satupun yang dapat dihadiri..sob sob sob...:-( bukan mengelakkan diri tapi mengikut jadual en suami..even ada yang kata boleh pergi sendiri tp rasanya x manislah kalau tanpa suami di sisi..ntahla pandangan masing2.. Even balik kampung pun saya mesti balik dengan suami..rasa lain mcm plak kalau berpisah..korang plak mcm mana? Hmm tp kalau pjj tu feeling dia lain sket kan..alah bisa tegal biasa..sbb saya penah melaluinya. So kepada kengkawan yang saya x dpt menghadirkan diri ke majlis bersejarah mereka mohon maaf banyak2.. InsyaAllah after 2013 dapatlah kami melangkah ke mana saja ka,ki nak pergi..

Tahun ni juga kami berjaya membeli satu unit flat di tgh bandar shah alam..Alhamdulillah perlaburan yang berbaloi.. Xdela rasa berat hati nak mengeluarkan duit setiap bulan utk rumah sendiri..kedudukan yang strategik juga memungkinkan kami mendapat pulanga yang berbaloi di masa hadapan..insyaAllah.. Dan juga saya telah disahkan jawatan..sgt seronok..thanks god.. Dalam pada fail saya dikatakan hilang dan dokumen yg paling lambat dihantar tp orang pertama yg mendapat status pengesahan.. Syukur x terhingga.. Dan skrg ni saya dalam proses membeli rumah kedua, insyaAllah kalau xde aral melintang dan pinjaman perumahan diluluskan dalam ogos 2013 siaplah rumah tu..rumah xdela sebesar mana pun yg penting daptla rumah atas tanah..senang kalo adik beradik dtg.. Dan harga pun sgt2 berpatutan kt shah alam ni..dalam 170k+++... Oklah tu kan cuma x bolehlah nak impikan rumah yang luas sgt atau double storey...ohh saya x jadi beli kat melaka sbb bila difikir2 kerjaya en suami dh bertapak kat sini so agak susah la kalau dia nk dpt kerja sana plus kami pun dah serasi dengan shah alam cuma rumah yg kami pilih adalah dipinggir shah alam.. Tp saya agak suka dengan lokassi dia sbb berada di dalam kawasan kampung..rasa duduk kt kampung plak nanti..seronok2...

Tp dalam pada itu ada juga yang masih belum jadi milik kami..rezeki zuriat.. Hmm utk kali ke2 saya disahkan endo saya tumbuh balik.. So what to do? Pasrah sajela..masih berusaha utk conceive tp redha saja..berserah aje.. Hmm kali ni dr suggest laparoscopy..saya pilih je mana yang terbaik..cuma kali ni xnak operate kat private even ada insurans..saya tunggu goverment hospital je.. Senang sket kot2 lepas ni kalau doc nak buat iui ke, ivf ke apa2 je yg berkaitan utk dapatkan baby..murah pun murah jugak...hehehe.kami laki bini bukannya gaji besar pun..

See hidup ni ada pro n kontra nye kan.. X dpt yang ini Allah bagi yang lain plak..Alhamdulillah.. Walau kadang2 rasa stress, kadang2 rasa kecewa inilah namanya hidup..warna warni kehidupan..

Dan tolong hentikan statement serupa ini " dia xde komitmen lg..bolehla", atau " xpela, belum ada anak lagi".. hehehe ada yang terasa ke? Bukanlah, bukan korang yg bercakap..ini adalah ayat2 dr kwn2 terdekat.. Hmm ntahla, kdg2 pelik juga ngan manusia ni..semuanya nak letak alasan kt atas org lain..hehe same to me gak.. Tp selalunya saya mmg dh standby ngan ayg yg diorg nk.." saya belum ada komitmen/baby". Opss terlebih sudah..tp itula bila bab2 yang nk mengarah ke alasan xde baby mmg saya agak panas hati sket..ok full stop..

So itu je kot utk cerita 2011 ni.. Ke ada lagi ek? Hmm xpela nanti kalo ada lg akan ditulis next entry ye..

***sejak2 ada galaxy tab ni en suami rajin nk tgk update terkini my blog***

Wednesday, December 14, 2011

mari belajar law...

1 comment:

Jom kawan2 kite belajar law..bukan susah sgt pun..pejam mata pun boleh score.. Haha mau mengamuk laki aku kalo kata subjek ni senang.. Gara2 nk teman dia study terpaksa le menahan kesejukan kat kfc ni..sgt2 la sejuk..terpaksa juga meninggalkan rancangan yg dinanti semua warga kakitangan kerajaan berkaitan sbpa kat tv1.. Tapi xpe..esok pagi2 confirm blogger2 dah update pasal apa yang dibincangkan..

Berbalik kepada law..ntahle duk dgr en suami duk ulang2 akta kontrak la..engineering la..malas nak amik port sgt.. X silap diorg nk kna present this weekend..duk discussion ngan geng space gak,.si ana..hmm last minit baru nk buat..hahaha..tp xpe..org dh bekerjaya mmg cmtula..mana nak kejar keje lagi..mana nk study lagi..dpt yg best cm laki aku ni..ada plak discussion nye..lum kira yg ada family lagi..cam my hubby ok lagi..lum ada baby lagi..yg dah beranak pinak kna la plak pikir hal anak2 merengek minta manja..

Tp sbnrnya stress jugak nak menunggu en suami abis blajar...nak bersantai berdua2 weekend pun susah..xpela wahai hati..sabar dulu eh..pengorbanan ni akan menjadi sangat indah hujung 2012 nanti.. Gud luck en suami..

thanks to achik & family

No comments:
Isnin lepas akhirnya smpaila acik ke teratak buruk kami..walaupun cuma sekejap je tp jadilah kan.. Lgpub masa sgt terhad.. Isnin malam acik n anak2 nk balik sgmt dah.. Cadangnya kami nk amik acik n family dekat rumah cik ayub tp tunggu punya tunggu dia x call2.. Last2 dapat call dah smpai kat komuter shah alam..kesian diorg..kitorg yg ajak turun shah alam tp diorg kna naik komuter plak..
Hmm dah sampai tu lepak2 kat rumah sekejap tp xde hidangkan apa2 sbb barang basah pun belum beli lagi..maklumlah baru balik dr sgmt ahad tu kan.. So dh dtg shah alan x tau plak nak ajak ke mana..last2 cik ayub kata nak makan durian..apalagi kitorg pun on jela..terus siap2 gerak g sek7 yg dekat ngan tapak pasar malam tu.. Beli 2 biji je pun tp mmg amat puas la nak makan..





Owh ye gambar diatas tidak mengikut urutan ye..malas dh nk setting2.. Ckp pasal durian rupa2nya si nazrul x makan durian.. Dia kata durian busuk..huhu..mmg sgt rugi la adik nazrul..ibu dia kata semua buah2 yg berbau dia x mkn.mcm nangka


Pas mkn2 kt shah alam kitorg jln g sacc.. Bawa si iskandar g mph cari buku apantah..bukan main suka lg diorang.. Pastu si busu belikan diorang big apple..bawa mkn2 kt taman..layan2 angin sepoi bahasa n temankan 3 beradik tu baca buku..bukan main khusyuk lg diorg..si angah lagila..on the way balik masih lg nk baca..lintas jalan pun masih nk membaca lg..so pastu hantar diorg ke kl sentral..nk hantar g rumah cik ayub terus x tau jln plak..cik ayub pun x berapa mahir gak..so diorg naik lrt kalau x silap,. N agak jakun disitu bila tau skrg dh tak pakai tiket tp diorg pakai token..mmg advance lah..

Dan berakhirlah cuti2 kami utk hr tu..thanks sekali lg tu achik n family sbb sudi meluangkan masa dtg shah alam

Tuesday, December 13, 2011

kak chik nk terbang dah

No comments:
Ok...lupakan kejap gambar2 along ngan aween kt sgmt haritu.. Hari ni nk cerita pasal kami plak n kak chik.. Hmm kitorg balik sgmt hr tu jumaat..mlm jumaat tdo serting then pagi2 terus gerak ke sgmt..: motif?? Sbb en suami terpaksa attend last class hari ahad.. Jd utk adil difikirkan lebih baik kami ada waktu utk buat persiapan sbb lepas majlis pagi2 dah kna gerak balik kl.. Knp kl dan bukan s.alam? Sebabnya dr segamat akan terus gerak ke utm means that wife dia ni pun kna la berkampung kt utm jugak.. So bila sampai haruslah melepak dlm masjid utm membutakan diri.. Smpi lebih kurang kul 1130, so lepak sana adalah sampai kul 2 ptg kot..

Pastu dr utm terus gerak ke TBS (terminal bersepadu selatan).. Untungla kak chik balik naik bas..dapatla sampai sini, kalau tdk mmg x jejak la kot area sini..sementara tunggu kak chik kitorg jalan2 cari mkn.. G kat foodcourt level 3 kalau x silap.. Yg menariknye foodcourt dia pakai sistem kupon/prabayar..n xde tax pun,.tp harga cm mahal jek..

Tgk la apa yg kami jumpa.. Mee siput n mee bandung..mmg sgt2 teruja dpt jumpa mee siput ni.. Dh lama ngidam kot.. Last mkn masa zaman sekolah..harga sekeping rm1.40.. 7 x ganda lg mahal dr dulu..so amik dua keping, satu utk saya, satu lg utk en suami.. Mee bandung plak en suami yg punya..walaupun ngidam jugak kt mee bandung ni tp sbb lapar nasi sy amik nasi kerabu..tp ngecek2 juga en suami punya mee bandung..rasanya xdela mengecewakan sgt.sedap jugakla walau kurang kaw..



Elok2 je abis mkn..kak chik pun sampai..so lepas tu kitorg pun beredar la kuar..otw balik tu kak chik request nk beli kasut.. So singgah kejap kt pkns shah alam g kedai bata.. Dapatla kak chik rembat satu sandal.. Kak chik kata kat kuching kasut2 x tahan lams tu yg dia nk beli kt sini je.. Dpt je kasut, terus tukar kasut baru dlm kete..kasut lama kak chik tinggal dlm kete..next cuti dia nk amik katanya..




Pastu dr pkns s.alam terus gerak ke lcct..nk hantar kak chik..flight kt chik kul 8.30 mlm..so en suami turunkan kami dulu sementara dia cari parking..lepastu temankan kak chik kejap smpaila en suami dtg.. Bg pesanan ringkas sikit, then kak chik terus gerak masuk.. Kitorg plak lepas tu terus cari surau nk mgrib.. Iyela takut x sempat plak nanti..dh settle semua barula bergerak balik semula ke s.alam..rumah tercinta

Wednesday, December 7, 2011

jadi bujang mmg sgt beshhh...

No comments:

Jadi org bujang mmg best kan.. X payah pikir org kain..fikir diri sendiri je.seronokkkkkknye..hehe..alkisah, en suami pergi bekerja pn isteri x perlulah nak bersenseng lengan kat dapur.. Tambahan lagi barang dapur dah habis.. So mmg terbaikla menu mee maggi cepat dimasak sedap dimakan..marvelous.. Tambah2 ada crysanthimum...sgt2 syoklaa...
Mmg dasar pemalas isteri niceuncle khairul ni..nk buat mcm mana..peluang utk menjadi bujang jgn dipersiakan...hehehe..oppsss dlm kata lain peluang menjauhi kawasan dapur x patut dilepaskan..

Ohh ye..minggu ni dapur x berasap langsung..ehh adala sekali..ptg semalam..tgk apa yg ada kat peti pastu buat kuah spaghetti...ala cincai2 je pun.. Campak cili kisar Puteri, bawang, ayam dadu, n tomato..agak2 cili n ayam dah masak campak la jugak kiub ayam ngan serbuk black pepper..pastu letak sos tomato..biar kasi masam lebih sket..so jadila spaghetti versi ku..abis cerita..so itu jela pertama dan terakhir dapur tu berasap..mlm ni baru nk pergi beli brg2 dapur..tp esok nk balik kampung dah.so selamat la dapurku..hehehe..

So ada x para isteri yg berperangai malas macam aku..harap2 dijauhkan la ye..daku xpe..paling suka kalau laukn basah dah abis atau en suamu pergi bekerja..bolehla makan luar..tp kan..hmm semua nikmat ni hanya sementara..sementara cuti sekolah..nanti bila sek dah buka tuan punya badan sendiri yang malas makan luar..waktu tu mkn kat rumah adalah paling best..hehehe..

Kla caca marba entry kali ni..lompat sana lompat sini..so berhenti kat sini je..daaa

Tuesday, December 6, 2011

Hari Persandingan Ecam dan Semah

No comments:
Sebelum sibuk, aktiviti bergambar haruslah dilakukan terlebih dulu...masa ni kitorg tengah tunggu pengantin..so dipertanggungjawab menjaga meja pengantin dari anasir2 kanak2 yang akan dtg mengacau...huhu..
Dari kiri..me,k.zal n nor
Pengantin lelaki disuruh minum air terlebih dahulu..air apa? Me pun x tau..maybe air penenang kot..utk hilang rasa gemuruh

Now..turn pengantin perempuan plak..

Acara memotong pulut kuninf..acara potong kek pun ada tp diorg tukar persalinan..malas la plak nk upload pic tu..lambat nk uploadnya..

Mcm biase..pengantin lama tetap nk bergambar dengan pengantin baru

Bergambar bersama family..owhh ye anak uda semuanya lelaki..3 org jejaka..dan yang kawen ni anak bongsu..

me n hubby..muda sentiasa..

Pak tam n busu..dua2 kaki nyakat, kaki mengutuk, kaki mengenakan org..diorglah yang menceriakan family kitorang..sayang suamiku

diperkenalkan....

1 comment:
sebelum ni saya post ttg majlis pernikahan si hafiz (along uteh)..tp kali ni akan cerita ttg family2 sebelah hubby..rasa2nya jarang tulis fmily sebelah en suami..semuanya lebih banyak ttg family sendiri.. so 26hb tu en suami n me bertolak ke Kluang.. dalam kul 9mlm gak la baru sampai.. so duduk2 sekejap pastu pekena roti canai..mmg seronok la..makan ramai2..borak sama2..mmg meriah.. susah sebenarnya family en suami nak berkumpul..sebabnya masing2 dah ada keluarga sendiri.. arwah mak n apak pun xde..so paham2la kan bukan senang nak berkumpul..cuma sedih sikit sbb family bang man xde.. kalau tak boleh nak nyakat si apiz yg sgt la aktifnye...

ok tgkla kat bawah ni masing2 pekena roti canai..nampak je dua pinggan tp sebenarnya berkeping2.. berkali2 kitorgang menambah..rasa macam roti ni tersangatla sedap..oh ye..majlis kat umah uda ni kitorg x menolong sangat pun..sbb semuanya di uruskan oleh orang2 felda situ.. kitorang just handle persiapan makan beradab je...

ok..diperkenalkan lelaki berbaju biru tu ialah paklong aka abg en suami.. knp panggil paklong?? ntahla sebab en suami panggil saya pun ngikut je..belakang pak long, anak buah saya..si Nor..anak sulung Paklong.. yang tengah2 pakai tudung merah tula uteh..rasanya akak yang paling rapat dengan en Suami kot..bila hari raya je kitorg memang akan tdo rumah uteh ni..xde rumah lain dah.. sebelahnya maklong, wife paklong aka biras saya..:) dan yang berbaju gelap tu ialah paktam..huhu selalu membayangkan en suami akan seperti ini bila berisi nanti..hehe

ok..saya di apit oleh uda(tuan rumah) dan achik..kedua2nya kakak en suami..di hadapan kami adalah anak2 buah saya.. bertudung hitam itu kak zal n angah uteh( tudung pink)..hehe kak zal ni senior zaman sekolah dulu..so dah terbiasa dengan panggilan kak di depan..2 orang boys tu la cucu2 kesayangan kami..hehe..tua dah mak su ni..

me n grandson..muhammad amirul hadi,,dia tgh demam ni..tu yang kememeh je..

sebahagian anak buah ku..yang baju pink tu anak buah baru..bini si ecam..esoknyala hari sanding diorg..

okk..sambung next entry ya..daaa