Facebook Pages

Friday, January 13, 2012

10.55 pm

1 comment:
Mas entry ni ditulis dah pukul 10.55 pm.. mata dah layu tp hati belum nk tdur lagi..data budak ada lagi 3 kelas nak di key-in.. tp cm x larat je..minggu ni data2 budak terbiar je x berkey-in.. sbb apa?? balik2 rumah je energy xde.. mana x nye separuh hari kat sekolah x dpt makan..dah le awal2 tahun ni sedikit busy.. smpi sekolah dlm kul 1145 terus makan nasi..makan nasi pun adalah dlm sesenduk dua je.. tp bila time rehat nk g makan segala benda dah licin.. mau x haru.. jawabnye air kosong je la mengalas perut..

mmg sedih la..rasa nak menangis je..iyela, nk ke kelas turun naik tangga, pastu time mengajar nak kna guna suara dan otak.. lagi2 kalau guna otak mmg le cepat lapar..alih2 bila nk g makan satu bende pun xde.. kalau budak2 lum turun kantin lagi bolehla mengemis diorg punya makanan tp kalau tak mmgla berlapar jawabnye..ntahke, kantin awal tahun ni x berapa bagus servis dia.. lauk sket sgt dia masak..save budget ke apa x taula..

esok plak meeting pibg.. dh 3 minggu kot bekerja 6 hari..mmg pnatla..nak kejar dateline lagi..haa yg ni jgn ingat cikgu xde dateline eh..cikgu pun ada..so far semua dalam kawalan cuma minit mesyuarat hem ngan ict x sempat lagi nak disiapkan sepenuhnya.. SMM pun lum settle lagi..yang lain alhamdulillah..

so kerja tertangguh setakat ni ialah
Minit mesyuarat hem kali pertama
Minit mesyuarat ICT kali pertama
Data SMM (3 dari 9 kelas)
Papan kenyataan perkhidmatan pentadbir..
pelan operasi kelab dan unit uniform

setakat ini itu saje, tp minggu depan akan bertambah lagi.. lagi2 bila mesy pibg dah dilaksanakan..hmm terpaksa le jadi ceti x bertauliah..

dh la melalut2 plak... nak iron baju plak..esok ade meeting..

**mlm ni tidur sorg..en suami tdo kat utm..semoga berjaya dalam final exam esok ye sayang..daaa**

Tuesday, January 10, 2012

nama simcard handphone anda?

No comments:
nak tau tak nama simcard handphone korang?.. td tgk update kat admin Tentang Dhia ada dia post mcm mana nak tau nama handphone korang.. caranya senang
1, amek 3 nombor terakhir nombor telefon korangcontoh: 013 4567896 ..amek "896" je..
2. buat mcm ni -------> @*[896:0]
3. buang tanda *
4. try kat bhagian komen dalam facebook korang..

Semua arahan adalah berdasarkan apa yg ditulis oleh admin tentang dhia(slot akasia tv3) dekat facebook..
Dan keputusannya..nama simcard ku ialah..... Agnieszka Rafalska...

Tuesday, January 3, 2012

sessi baru...

1 comment:
entry pertama 2012..
esok dh start sekolah..
bermulala hari2 yang bakal mewarnai hidup...
semua cikgu akan start stress
cikgu2 mula jadi serba boleh
berhadapan dengan karenah pelajar dan ibu bapa
nasib tak baik jumpa karenah rakan sejawat dan pentadbir
cikgu2 akan jumpa lagi 1001 satu alasan pelbagai pihak..
kalau rasa-rasa dpt handle, alhamdulillah..
kalau x dpt simpan stress dlm hati je la..
yg penting hidup kena diteruskan.
xde kerja yang senang..lgpun dh pilih kerjaya ni, haruslah terima cabarannya..
even tukang sapu pun ada cabarannya..
cuma yg membezakan bidang tugas je..

yang penting nak ucapkan terima kasih untuk semua2 murid-murid seluruh malaysia
sebab korang cuti cikgu2 pun dapat tumpang sekaki walaupun kadang2 kena dtg sekolah :-)