Facebook Pages

Monday, May 28, 2012

Hari kami

2 comments:
Alhamdulillah, berakhir sudah majlis sambutan hari guru 26 mei lepas.. Paling seronok sebab dapat libatkan diri dalam netball match.. Teacher vs student.. Dan dah namanya hari guru haruslah cikgu cikgi yang menang dengan kemenangan 7-5.. Tp seriously mmg la sgt2 penat.. Terasala badan dah makin berat..stamina pun dh makin kurang..baru seminit dua mmg semput abisla.tp alhamdulillah, mmg berbaloi2..pertama, dpt lepas gian main netball.. Kedua, dpt release tension sepanjang seminggu dua tu.. Hari jumaat sambutan hari guru utk semua.. Buat plak persembahan hari guru.. Menjadi marjinah seperti cerita ali baba bujang lapuk..malangnya, ntah silap kat mana, lepas my scene lagu terus jadi minus one.. Jadi kengkawan yang lain terus x dapat beraksi..yela, step berdasarkan lirik lagu tp kalau dah minus one mmg fail lamkan..opps lupa plak kitorg buat ala2 musical. Gambar mmg xdela kan.. Sbbnya join ni pun sbb paksa rela..mmg xde mood la nak suruh member2 amik gambar..lg2 bila jadi mcm ni mmg spoil la mood yg mmg dah sedia berkurang ni.. So, lepas je persembahan terus je lepak bilik guru..malas nk duduk dewan lagi.. Budak2 pun buat persembahan, banyak yang menyanyi.. Memandangkan hari tu hari terakhir sebelum cuti sekolah bermula, jadi harusla semua guru kelas bertungkus lumus menutup register sebelum bercuti panjang.. Mengemas2 meja dan menyusun2 kertas soalan untuk di bawa balik.. Dan masa ni la bebudak ni ambil kesempatan untuk beri hadiah kepada cikgu2 mereka sebagai tanda penghargaan..thanks anak2 murid saya.. Dan kejutan paling best apabila badan pengawas bawa 2 biji kek secret resepi sambil nyanyi lagu selamat hari guru versi selamat hari lahir tu.. Mmg syahdula.. Aku sebagai guru pengawas pun x tau rancangan diorg ni..mmg terbaik la.. Kat bawah ni adalah bukti pemberian kek dari badan pengawas.. Secrt recipe lagi.. Thanks u all..
Pemberian hadiah daripada sebahagian anak2 murid.

Sunday, May 20, 2012

perasaan saya..

6 comments:
ni entry meluah perasaan.. Jarang kot nak luah2 dlm blog ni.. For the first time, sangat2 selesa bila berjumpa dengan orang yang tidak dikenali.. Alkisah td berjumpa ngan ex-schoolmate en hubby... So my senior gak la.. Tp x sure la either dia kenal me or not.. But i know him cuma x tau nama.. So pendekkan cerita borak2 ngan wife dia.. cikgu jugak rupanya.. Anak dah dua pun.. Tahun depan yg sulung darjah satu..huhu bestnye... Hmm berbalik pada topik, rasanya diala individu pertama yang x dikenali sgt2 behave orangnya.. Tanya pasal anak, bila kata belum ada lagi.. Terus sambungan dia, xpela belum ada rezeki lagi. Fullstop n terus masuk topik lain.. X macam sesetengah orang, tanya berapa org anak, bila kata belum ada tanya merancang ke, pastu sambung lagi tanya mcm2.. Pastu cerita juga kawan dia pun ada yg lambat dapat anak.. Macam2 la..padahal baru first time kot jumpa..lainlah kalau member dah kenal, itu lain cerita.. Tp ada gak yg mmg xe insurans kan... Hmmm kepada org2 sebegini, korang ni x baik tau..x sensitif langsung bende2 mcm ni., ingat kitorg golongan ttc ni xnak anak ke.. Ingat kalau labur even 1 juta kat hospital tu esok boleh terus dapat ke? Selagi Allah kata belum sampai masanya, maka belumlah.. So kami ni berusaha dan terus berusaha.. Menanti dan terus menanti.. Huhu ingat x rindu ke? Anak buah pun x sama dengan anak sendiri tau..lagi2 kalau en suami g study sabtu ahad lagi x keruan rasanya. Ok dah abis luahan perasaan..biar sket je yg diluah kang tulis banyak2 ada plak yang menyampah.. Alamak, lupa plak nak tanya nama wife member hubby tadi.. Baru jumpa, tp sgt selesa dengan dia:-) Hmm skrg ni menyibukkan diri dengan hobi baru.. Tp memerlukan kos yang tinggi.. So 4 bulan sekali baru leh join.. Sekali buat mmg ketagih sungguh la.. Ok tamat

Monday, May 7, 2012

pujaan hatiku

1 comment:
Window shopping.. Hmmm mmg x boleh blahh.. X reti apa yg nk di 'window' kan.. Sudahnye haruslah cuci mata tgk port kegemaran.. Yee.. Pilih kekasih hati n then minta en suami tolong snap sekeping dua gambar.. Sng nak target berapa yg harus di simpan atau dianngarkan belanjawan.. Huhu penting ni.. Mmg dah aim dari dulu nak beli yg besar2.. Sng kalau mood memasak dtg plus dpt la disusun segala benda dengan tupperware..
See harga dia pun cantikkan..huhu nasibla.. Angan2 tu penting..angan2 tu boleh jadi kenyataan kalau direalisasikan.. Skrg di mmg tgh2 survey2 barang kelengkapan rumah.. Almaklumlah tahun depan InsyaAllah masuk rumah baru.. So brg2 lama cadangnye tinggalkan je kat rumah skrg.. Sewakan terus.. Lebih kurang tahun depan kna start balik la memenuhkan perkakasan rumah.. Lgpun brg2 kt rumah skrg lebih kepada asal ada je.. so kalau boleh nk la yg betul2 bila masuk rumah baru nanti kan.. Kla, peti sejuk dah survey, pasni survey oven plak.. Yg penting xla semahal peti sejuk tu kan...