Facebook Pages

Tuesday, July 24, 2012

puasa..

No comments:
Huhu lama gila dah x update.mood mmg sgt2 la xde.. Alhamdulilah skrg dah hari ke4 kite semua puasa.. Tp baru hari ke dua masak menu berbuka.. 1st day berbuka kat kampung.. Masak pun ala2..sbb ramai chef2 yg bercuti dari puasa tolong masak..hehe..2nd day plak berbuka kat rumah sendiri.. Tp dah pun dibekalkan dengan nasi beriani dari kak lang.. Alhamdulillah..murah rezeki plus dapat la rehatkan diri sebab baru balik kampung.. So start masak untuk berbuka semalam la kiranya.. Masak seadanya nye je.. Asam pedas ikan pari, telur dadar ngan sayur campur.. Pastu ada ayam masak hitam datin hasnah sedekahkan utk cikgu2 sekolah.. Tambah ngan roti jala dari param ngan honey dew.. tp sayang ayam hitam x bersentuh pun..me n hubby x cuit langsung.. So bawa la ke sahur..owhh sahur tadi x masak pun sbb lauk berbuka ada lagi..senang kerja.. Lauk suma licin time sahur la kiranya.. Opps berbuka semalam bagi pengajaran kepada kitorg.. Lauk cukupla sejenis je.. Bukan apa, x nakla membazirkan.. Jadi hari ni datin hasnah sedekah lagi, tp x mau ambil la sbb takut tak terusik.. Tp tadi dapat plak sambal ikan keli dari kak anun..mula x nak terima, tp sbb dia kata family dia x makan ikan keli so kira rezeki jela..terus set kat kepala buat lauk bersahur je.. Alhamdulillah rezeki lagi.. So hari ni masak sayur lemak ngan ikan bakar dengan air asam.. Kalau encik suami g pasar mungkin akakn beli kuih muih je kot tp tu pun sejenis je sbb dah ingatkan awal2 jgn beli banyak2 nanti x abis.. Konon2 masa masak tu ingat nak snap la pic utk kongsi ngan korang tp nan hado sbb hati rasa malas nak update.. Tetiba hari ni tgk jam siap masak kul 6.35.. Mmg terbaik la..tu yg update blog..membuang masa sambil tunggu waktu berbuka n tunggu en suami balik..ok daaa... Nak masak air panas sat.. Selamat berbuka semua..

Sunday, July 8, 2012

ekspresi remaja pandu puteri 2012

No comments:

Seawal jam 7.30 dah ada kat sekolah..kalau di zoom muka sengsorang pelajar ni mmg nampak le mata masing2 yg sepet.. Tp pandu puteri niners mmg the best..semangat sungguh..sambil2 tunggu bas diorg pun berlatih step..
Add caption
ahli pandu puteri saya yg komited.. Miza, hajar, syazwin dan hayati
me, k.dayah dan k.azwa..kami guru2 dr smks9 dan smk ss17
bergambar bersama banner ekspresi remaja.. So pasa sesapa yg x berkenan jgn beri komen berunsur politik di sini ye..aku menyampah..
Gambar ngan k.dayah.. Kwn masa sama2 ambil kursus pra waran

Friday, July 6, 2012

jgn kata kami begitu

1 comment:
Saya org gomen dan saya ada medical card prudential.. Suami saya org swasta dan dia juga ada sama seperti saya.. Kami dua2 bukan swasta, dua2 pun bukan gomen..
Motiff??
Tadi ada terbaca pos seorg teman.. Mengatakan golongan gomen servant ni seolah2 sgt sombong utk mengambil medical card..patut ke dia terus memberikan pendapat begitu berdasarkan pada individu2 yang dah ramai menjadi target nya..atau mungkin mmg golongan kakitangan kerajaan adalah sasaran beliau..
Saya bukan apa, kawan2 sekolah saya hampir semua mempunyai insuran malahan ada juga yg menjadi agen.. Jd sebagai seorg kakitangan kerajaan perasaan sensitif tu ttp ada kerana saya adalah kakitangan kerajaan.. Lebih2 lagi bila kami ini sering dilabel sebagai sebagai suka curi tulang.. Serius bacalah kat semua forum berkaitan hampir semua tidak puas hati dengan org gomen lg2 pada golongan guru sekolah.. Owhh tgk melalut sudah..
So kalaulah melihat situasi kawan2 disekolah haruslah mereka akan menolak setiap agen insurans yang dtg..betul tak? Sekolah saya tu pun berapa puluh kali didatangi agen tp terpaksa la ditolak.. Sebab dah ada kan.. Kalau yg dapat baby baru pun pasti akan insuran anak dia.. Saya rasa org gomen tak bodoh utk menolak, kerana mereka tau kebaikan insuran cuma mungkin mereka lebih selesa kepada agen2 yg dikenali..sng nk kejar kalau ada apa2 hal yg berlaku..
Kalau sahabat saya terbaca saya minta maaf ye.. Bukan apa sgt sensitif dengan kenyataan2 prejudis terhadap org gomen.. Mungkin mmg ada, tp bukan saya.. Walau ada yg mungkin akan kata sapa makan cili dia yg rasa pedas.. Yee saya rasa pedas tp bukan sebab saya makan cili tetapi saya berada di golongan orang yang makan cili.. Sekian