Facebook Pages

Monday, August 27, 2012

Selamat hari raya

No comments:
Selamat hari raya.. dah raya ke 9 pun kite kan..sume org duk tayang gambar2 raya kay blog, twitter,fb dan mana2 laman sosial.. me?? nak jugak tayang..tp line broadband x boleh blah.. maklumlah dah ujung2 bulan ni.. access internet dah overlimit.. 3 hb nanti baru dia upgrade kot.. hari ni raya ke9 dah start pun bekerja..sungguh malassssss nak jumpa student yang pelbagai karenah..tp tanggungjawab perlu dilaksanakan.. raya ke9 pun dah start berpuasa.. hopefully minggu ni habis la qada' puasa.. alhamdulillah tahun ni 5 hari je ponteng puasa.. terawih 8 hari ponteng.. balance 3 hari tak g terawih sbb keadaan diri x mengizinkan aka demam.. insyaAllah hujung minggu ni bendera merah pun nak muncul.. maka bermula la perjalanan iui saya..insyaAllah..doa2kanlah ia berjaya ye walaupun success rate dia rendah utk first iui.. lagi baik doakan bendera merah saya tak muncul this week..hehehe.. Selamat hari raya semua.. sape2 nak datang rumah dialu2kan..tp kalau boleh telefon la sehari sebelum..bukan apa, bolehlah nak buat preparation sket2.. kalau datang terus pun boleh gak.. tp saya hanya jamu kuih muih la ye.. ok selamat bekerja semua.. assalamualaikum//

Thursday, August 16, 2012

Tuesday, August 14, 2012

Baju raya

3 comments:
apa kena mengena baju raya ngan gambar nikah ni ek...hmm aku pun confius.. tp gambar nila penaik semangat untuk beraya tahun ni..almaklumlah tahun ni kitorg x beli baju raya.. cadangnye nak pakai baju nikah je..alhamdulillah dah try pakai baju nikah, so badan ni masih selamat untuk disarung baju 3 tahun dulu..feeling cam pengantin baru raya nanti..barula best..hehehe.. lagipun pas raya ni kitorg nak proceed iui kat lppkn so selagi boleh jimat haruslah jimat kan.. pada kengkawan ttc yg sudi baca blog suam suam kuku ni doakan kami suami isteri ye.. dapat satu kami terima dengan seadanya..kalau dapat empat lagi berbaloi2 dengan penantian ni..
ehhh apa aku melalut daa... ok sempena puasa yg bakal ke penghujungnya, semoga kite semua mendapat puasa yang sempurna walaupun terasa diri ni sangat la tak sempurna menyempurnakan ibadah puasa.. berusaha untuk menjadi yang terbaik..moga tahun depan bertemu lagi dengan ramadan ini..amin.. selamat hari raya utk semua muslimin dan muslimat..

Thursday, August 9, 2012

ponteng

2 comments:
Sape? Sape yang ponteng? No lah..bukan ponteng sekolah..tp ponteng puasa.. Tp bukan tanpa izin tau..ini ponteng puasa Allah yang bagi..Alhamdulillah.. Cuma ialah bila x puasa ni maka x sahur.. Bila x boleh solat selalunye telinga jadi pekak sekejap.. Maksudnya?? Iyela empunya diri x boleh puasa, x solat plak tu..so mmg selalu nye x dgr langsung alarm handphone bunyi..ada 3 alarm..en hubby, me ngan galaxy tab..tp cam hampeh je..bila dah cuti mmg x dgr langsung.. Yang jadi mangsa siapa?? Haruslah en suami..sian kat dia..huhu dah 2 hari turut2 xsahur kot..mmg langsung x sedar..so x bersahurla dia..x dapat pahala sunat..kurang tenaga pun ye jugak.. So kite tengok sahur esok..bangun ke tidak isteri dia ni..ke tidur mati lagi... Hmmmmmmm.....