Facebook Pages

Thursday, October 25, 2012

rendang ayam

No comments:
rendang ayam

Juadah untuk dibawa pulang ke kampung.. Malam ni nak balik jementah.. Sok malam baru balik serting.. Oleh kerana di jementah adalah rumah arwah apak ngan arwah mak.. So bawa siap2 la menunya.. Lagipun segan plak kalau balik tangan kosong je..sebab ipar duai yang lain pun bawa menu juga.. Cam raya puasa hari tu.. Nak resepi? Nanti kalau rajin aku post ye.. Tp rendang yang ni kurang umpphh pada tekak aku.. Bukan apa, segala bahan rempah terpaksa dikurangkan.. Takut perut orang segamat tak tahan.. Kalau kami di n9 letakla sebanyak2 lengkuas, serai ngan halia..cili padi lagilah wajib ada.. Tp sebab pengalaman lepas, bila bawa ke segamat masing2 cirit birit termasuk la en suami makanya bahan2 tu dikurangkan lah jumlahnye.. Apapun, tetap sedap tapi kalau dapat buat yg original macam resepi mak lagi best..lagi pedas lagi terangkat..ok..nak sambung kemas rumah plak.. Selamat hari raya aidiladha.... Berhati2 kalau bawa kete.. Yang dah sampai kampung tu, syokkla sampai awal kan..

Sunday, October 21, 2012

#3 : Majlis resepsi Azmer & Rose

1 comment:
Tempat : Rumah pengantin perempuan Seksyen 17 Masa :12.30 tghr Acara : Persandingan, Makan beradab dan Memotong Kek
Pengantin lelaki bersedia menunggu kehadiran isteri tercinta

Me ngan nenek haruslah interframe.. dah nama pun empunya blog kan..

Diiringi putera2 dan puteri2 yang comel2 belaka menyambut pengantin lelaki

Telahpun beriringan bersama

Rina and yana..

Acara potong kek

Bersama mertua masing-masing

Tuesday, October 16, 2012

#2 : Majlis berinai Azmer dan Rose

No comments:
Tarikh: 6 Oktober 2012
Tempat : Seksyen 17
Masa : 8.30pm
Aturcara majlis : Malam berinai











#1 : Pernikahan Azmer dan Rose

No comments:
Tarikh : 6 Oktober 2012
Tempat : Seksyen 17 
Aturcara majlis : Akad nikah
Sebelum akad dimulakan, menyusun hantaran kedua2 belah pihak..
Lafaz nikah dimulakan.. Kali pertama, rasanya ok je.. tp diorg suruh buat lagi sekali..hasilnya, bukan si menantu yang nervous tp bapa mertua yg nervous.. mula2 terlupa jumlah mas kahwin, yg kedua terlupa plak nama si anak.. hehehe...alahai bapa mertua.. apapun selepas tu semua selamat.. Alhamdulillah
Saat menanti untuk dijadikan seorang suri..


...will be continue to next entry...

Wednesday, October 10, 2012

alhamdulillah

3 comments:
berbalik pada entry saya yang lepas di sini.. Alhamdulillah tadi g check doktor..buat tvs.. Tp langsung x jumpa apa2 jenis cysts pun.. Yang ada cuma follicular cyst means kilang telur sedang subur dengan jayanya dan dijangka akan pecah sehari dua ni.. Doakan saya ye berjaya kali ni.. Emm doktor kata rahim cantik, ovari kiri cantik, kanan pun cantik.. Ya Allah permudahkanlah urusan hamba mu ini.. Amin

Wednesday, October 3, 2012

Ikan bakar

1 comment:
Semenjak ada pemanggang ni memang rajin nak membakar memanggang bagai.. Hari tu beli cencaru buat ikan bakar..resepi dari my sis.. Nampak cam sambal ikan je kan..sebab letak rencah ikan bakar banyak2..malas nak simpan rencah lelama takut terlupa plak.. So sapa yg nak try boleh cuba sebabnya resepi dari my sister pasti menjadi n dia adalah chef dlm kalangan kitorang.. Dr dessert sampai la masakan kampung sume dia boleh buat..kak lang ku mmg the best.. X caya korg leh try klik sini . tata

Tuesday, October 2, 2012

Perubatan islam @ syifa'

5 comments:
Alhamdulillah, baru je balik dari melaka ahad lepas. seperti yang pernah ditulis, me mengidap endometriosis buat kali ke 3.. kali pertama di sahkan tahun 2010.. major operation sebab masa tu dah almost 7cm x 8cm. Alhamdulillah, selamat menjalani operation.. Tapi sayang, aku masih x pregnant dan chances untuk endo datang semula adalah tinggi kalau masih x pregnant.. dan cukup setahun bila buat check up, sah aku kena endo lagi sekali and doktor suggest operate.. perasaan tuhan saje yang tahu masa tu..cuma dah nekad kali ni x mau operate.. nak guna alternatif je.. kebetulan, rezeki aku ngan suami ..my BIL mmg mengamalkan perubatan Islam..so minta tolong bang man ubatkan.. alhamdulillah, berkat keyakinan pada Allah dalam tempoh sebulan berubat bila buat check up sekali lagi doktor kata cyst dah hilang.. x de kesan langsung..dua kali buat checkup scan perut ngan tvs mmg x de langsung.. bersyukur sangat2, so lepas tu dalam tempoh tiga bulan kitorang try natural tp masih de hasil.. so discuss ngan hubby nak buat iui kat lppkn.. segalanya berjalan lancar sampailah hari pertama untuk treatment iui..sebelum mulakan treatment doktor buat tvs dan buat kali ketiga endo aku muncul lagi.. Ya Allah, hebat sungguh ujian ni.. sepanjang balik shah alam menangis juga la.. tapi kali ni dalam dilema, tak tau mana nak pilih..operate atau alternatif.. minta pendapat en suami dan bang man.. dan sekarang aku cuba dulu buat alternatif.. bukan apa, sanggup rasanya operate kali ke dua tp baby pun kuar..huhu.. InsyaAllah.. pokok pangkalnya yakin dengan kuasa Allah.. so terlanjur bercerita tentang perubatan islam, sesape kengkawan blogger atau yang mencari pengamal perubatan islam boleh try khidmat my BIL.. bukan nak promote, tapi sebab dah pernah tengok dan alami sendiri cara pengubatan dia, so rasa confident untuk war-warkan khidmat abang iparku.. dalam family sendiri pun dia dah ubatkan batu karang, strok, penyakit aku ni..kalau kena gangguan atau saka pun boleh datang berubat, anak hilang, sakit2 lain insyaAllah dia boleh bantu.. so kalau ada sanak saudara, rakan taulan yang nak berubat bolehlah hantar kat komen nye..InsyaAllah saya akan balas.. lokasi dekat melaka, rumah beliau sendiri.. cuma kalau ada sesape area selangor yang nak berubat mungkin boleh inform kat saya..maybe kalau ada dalam 10 orang bolehlah dia turun sini kan. lagi satu orang cina pun guna khidmat abang ipar saya.. kaum lain x tau sebab yang pernah terserempak g umah bang man family cina.. sesape nak info boleh inform saya ye..owhh satu lagi, kalau nak ke sana kena appointment..sebab abang saya bekerja.. dan selalunya rumah dia penuh je orang berubat..kitorng pun kalau nak bertandang kena set appointment gak ngan dia..hehe.. sebab tu saya x letak adress rumah dia..kang x pasal2 korang kena balik semula..kesian nanti.. oklah..banyak plak membebel..sesape yang berminat dengan kaedah ni dialukan.. yang penting niat dan keyakinan pada kuasa Allah..insyaAllah..