Facebook Pages

Wednesday, November 28, 2012

i do i do

1 comment:
x de keje kan..dok la mengupload  cite2 korea yang aku dah tgk..tapi makan masa jugakla skrg ni.. kalau zaman bujang dulu. sehari dua pun dah settle.. skrg ni x boleh dah..keje umah yang lain sedia menunggu..

"i do i do" my comment..cerita ni okla..cuma jalan cite dia slow sket.. kali ni  pempuan ni yg ego..  tp x kan menyesal la tengok.. ok itu je.. sekian 

Tuesday, November 27, 2012

durian crepe

6 comments:
sekarang ni sibuk orang duk bercerita tentang durian crepe.. Aku pun terjebak sama.. Kebetulan pulak BIL dtg sini bawa durian sgmt, mmg org kata pucuk dicita ulam mendatang la kan utk try resepi baru yang glamer sgt ni..So gigihla mlm tadi membeli bahan dan melempeng... Nak jadi cite, whipping cream tu aku beli yang uht punya.. Hahaha nampak sgt jrg membaking ye... Telefon my sis dia kata sepatutnya kna beli non diary whipping cream..pulak tu rupa2nya dia jual kat kedai kek je..hahaha.. Nampak sgt x tau langsung pasal dunia desert ni kan.. Pastu plak my sis ckp kalau whipping cream yg kitorang beli tu x payah pukul lama2.. Aku pun ok je.. Tp tetiba bila tengok dia dah macam kental terus lupa arahan.. Aku pukul lagi kuat..sekali tengok jadi berketul2 plak..hahaha mmg fail. Kalau masuk master chef mmg out dah ni. Pastu tpon my sis minta tips lagi sekali alhamdulillah menjadi jugak.. Cuma dia xla segebu kalau pakai non dairy tu...

so inilah hasilnye.... Gabungan 3 warna yang ada kat umah.. dapatlah buat dalam 12 ketul..pagi tadi dah ngap 2 ketul.. Cuma persoalannya skrg.. Apa yg heaven sgt ye makan durian crepe ni.. Bukanlah aku nak kata x sedap langsung.. Sedap tu ttp ada cuma ciri2 keistimewaan dia aku x jumpa.. Bila makan tu, aku rasa mcm "ok sedap jugak" pastu em mcm ais kri durian pun ada, pastu " mcm cicah ngan kuah durian je".. Itu jela yg aku rasa.. Lain2 perasaan mmg xdela.. Tp mmg sesuai la kan utk minum petang sbb dia sejuk2.. Ntahla, nak kata aku bukan penggemar durian rasanya family kitorang mmg hantu durian.dulu kecik2 mmg abah akan beli 2 guni besar durian..siap boleh bahagi sebiji sorang lagi..yang balance kitoranh makan ramai2.. Sekali hadap je kot.. Pendapat peribadi aku, makan durian yang asli lagi heaven kot.. Plus maybe sbb aku kurang gemar ngan jenis2 dessert atau kek kot.. Sama jugak masa demam red velvet..pun rasa biasa2 je..tp kalau pavlova itu mmg aku gemar.. So pada sesapa yg pernah rasa keenakan durian crepe ni cuba cerita sket apa yang best...

Sunday, November 25, 2012

Aduhai kelinci ku sayang

3 comments:
Kelinci ku kena sondol.. Alkisah nak jumpa member kat seksyen 8. First time plak tu kuar rumah dengan izin hari sabtu tanpa encik suami.. Tapi malang memang tak berbau.. kalau berbau memang tak jadila kan.. kelinci kesayangan kena sondol ngan lori hantu..
mujur ramai yang membantu, mujur si drebar tu pun bagi kerjasama..admit silap dia..so problem settle dan terus ke balai polis..alhamdulillah  hmm sebenarnya memang dah nampak pun lori tu laju start sebelum kpj shah alam lagi.. tp dah kata malang tak berbau mmg tak sangka la dapat ciuman kasih sayang kan..
apa yang penting, dengan kerjasama baik dari drebar tersebut so tak perlu guna duit sendiri atau insurans sendiri..dapat claim insuran lori tersebut...yesss
dan dapat jugak jadi orang sakit kepala teleng, badan sakit untuk beberapa hari..memang azab la.. kesimpulannya, berhati2 macam mana pun, kalau dah nak kena, kena jugak... kesimpulan en suami pulak, lain kali jgn suka bergurau benda mcm ni, kan dah kena padan muka..dushhhh, kena sebijik.. hehehe..ala, sekali je kot gurau nye..janji pas ni  tak buat lagi :)

One day trip to Pulau Pangkor

No comments:
Haruslah membayar parking sebelum nak ke pangkor kan..tak kan nak bawa masuk plak dalam feri.. ok parking maksimum rm10 ye satu hari.. so passenger ada 4..kira rm2.50 la satu kepala. 
Pemandangan di Marina Island.. Jeti untuk ke pulau pangkor.. 5minit perjalanan je
Aku dan dia

Sedia untuk berlepas..
Kite amik gambar dia, dia plak amik gambar kita..huhu
My along n abg bilal
en suami dah macam apek dah..
Sampai sudah di pulau pangkor
Bila sampai sini, korang boleh memilih untuk naik teksi atau sewa motor.. so kitorg pilih motor..bukan apa, senang nak tawaf satu pulau ni. sewa sehari dalam rm25. tp bergantung kepada condition motor korang la.. 
Kasi penuh dulu minyak..baru confident nak jalan

Kitorang pusing satu pulau ni...tapi ngeri jugak bila naik motor lagi2 bila  nak kena turun bukit...agak curam la jugak.. motor abg ipar plak brek dia tak  makan.. tp alhamdulillah selamat..
kitorang  tak mandi pun.. baju basahan mmg bawak,  tp keadaan cuaca terik tak sanggup la plak nak berendam dalam air.. trip akan datang baru la akan terjun ke dalam.. sekarang survey2 dulu lihat alam..hehehe



mmg layan masa ni..angin plak sepoi2 bahasa
Banana boat..kengkonon nak naik la sebab pikir baju takkan basah, tp bila tengok last2 nanti diorg akan dijatuhkan so cancel lah niat.. tak sanggup nak menukar baju..  


ok abis entry bergambar..  trip ni pun tak terjangka..sebab masa tu cuti deepavali so jenjalan ipoh umah my along. orang kata sambil menyelam minum air..so hasilnye ajakla diorang g sini..sesaje nak g usha dulu..so pasni bolehla nak g honeymoon ke apa kan...kitorang planning tahun depan nak berjalan je..en suami pun dah abis study.. Alhamdulillah..sementara berdua yang tak tau sampai bila..hahaha.. ayat orang pasrah ni..
conclusion nye, tanah tinggi lagi best kot..sebab sejukkkkk..heheh

Thursday, November 22, 2012

congratulation erin..

No comments:
Alhamdulillah akhirnya budak kecik ini telah disunting orang.. oppsss tak boleh kata budak kecik..bila dah kawen tu maknanya mmg dah besarlah..dah tak remaja lagi kan.. akhirnya adik kesayangan Norazrin Haroun dah pun jadi bini orang. tahniah erin..semoga menjadi isteri terbaik untuk suami mu :)..
Dapat sekeping gambar dengan pengantin manis ni pun jadila..kami suami isteri sebenarnya terkejar2 nak ke jementah utk ambil anak buah untuk diculik bawa ke KL.
hehehe...syok sungguh tengok orang bersanding ni...rasa nak jugak lagi sekali
tahniah sekali lagi..moga dikurniakan zuriat secepatnya nye..dah g honeymoon kan...heheheh

Sunday, November 18, 2012

Boys over flowers

No comments:
Mmg terbaik la citer ni.. Menangis air mata tgk percintaan dua darjat Jun Pyo ngan Jandi.. Dah x tahan sgt terus cari sinopsis episod last..sib baik la happy ending..leh la kawal emosi..huhu.. Bila layan korea ni semula baru pasan, lelaki diorang ni digambarkan sbg egoistik tp romantik..dalam hati ada taman gitu.. I likeeee... Tp kalu lelaki melayu tak teringin la plak kalau ada karakter yg cmni..suka yg romantik2 gtu.. Hahaha..apada.. Apapun nak bg 5 star kat boys over flowers boleh?? Ahhhh x kira nak bg jugak.. 5 * utk cite ni...bestttttt sampai meleleh2 gak le. Lg2 bila si yumi menyibuk..... Ok fullstop... Nk g fotostat ic, insuran, lesen utk kelim kete.. Sakit badan xcident tadi..huhu..malang memang x berbau..

Monday, November 5, 2012

pasta

No comments:
Selesai sudah dengan pasta..nampak gaya penyakit lama menyerang kembali..almost 4 yrs kot x layan..semuanya sebab unifi..best sgt sampai nak tgk online pun ibarat tengok tv je..rehat jap pasal pbs...hilangkan stress di ujung tahun.. So aim cuti sekolah... Layan korea puas2.. Apapun tgk cite ni bikin jiwa I jadi mood romantik je..