Facebook Pages

Wednesday, January 30, 2013

congrats wani n azwan

1 comment:
Tahniah la tuk adik aku.. dah selamat menjadi tunangan orang 27 jan lepas.. alhamdulillah.. umur dia baru 22 thn, baru je abis diploma tp org kata dah sampai masa nak disunting, so kami setuju je.. tunangnya pun dah 27 thn..kira okla kan.. so tempoh pertunangan dalam  masa setahun je. maknanya paling lewat pun bulan satu tahun depan la.. semoga dipermudahkan semuanya.. amin





Friday, January 25, 2013

Congratulation hubby

No comments:
Gambar dicilok dari fb en suami

Tahniah tahniah tahniah tahniah buat suami tercinta.. Akhirnya berjaya juga menyiapkan tesis sekaligus menamatkan pengajian untuk mendapatkan segulung ijazah.. Tahniah tahniah tahniah juga kepada pn isteri  atas segala kesabaran menanti sepanjang tempoh perkahwinan ini.. Akhirnya detik ini, saat ini suami tercinta berjaya juga melaluinya.. 4 tahun usia perkahwinan, 4 1/2 tahun bergelar pelajar UTMSpace.. mmg berbaloi2.. tahniah abang.. dan terima kasih juga sebab terpaksa layan stress belajar ngan stress karenah isteri mu ini... 

So agenda kite lepas ini??? haruslah berhoneymoon berjoli sakan ye..berjalan2 melihat alam setelah setiap sabtu ahad pn isteri lepak di rumah dan en suami pula di utm.. memandangkan kite pun belum ada komitmen haruslah juga menggembirakan hati yang kesunyian tanpa zuriat :) 

Ayang bangga ngan abang...  Tahniah tahniah tahniah.. x sabar nak tunggu abang konvo..yeayyyyy

Saturday, January 12, 2013

Pelaburan yang menguntungkan

2 comments:
Secara benarnya aku bukanlah jenis pandai dalam pelaburan.. dan tak kan berminat untuk adakan pelaburan terutama yang melibatkan nilai yang besar.. tp ntah bila aku  berminat sangat ngan emas.. sayangnya duit tak mencukupi.. iyela 10 gram gold bar pun dah bapa kan..
so kalau yang berminat utk melabur haruslah penuh ilmu di dada..kalau tak sia2 dan merugikan.. sebabnya kena sentiasa peka ngan jatuh bangun harga emas ni..
tp aku rasa simpanan emas sgt2lah sesuai  untuk mereka yang  tidak pandai menyimpan wang. sebabnya bila  korang beli emas dan korang jual dalam masa terdekat harga yang korang nak jual tu akan lebih rendah berbanding harga korang beli.. dan bila kite beli emas kita xkan nampak nilai duit kita..  pendapat aku la.. dan untuk permulaan dinar ngan dirham amatlah sesuai utk org yang ciput budget cam aku ni.. yang penting nilai emas akan meningkat saban tahun..



banyak lagi sebenarnya company yang jual gold ni.. tp kebanyakannya x berdaftar ngan BNM.. so sape2 yang berminat korang kena la selidik dulu company tu.. n make sure emas korang tu boleh dipajak di mana2..

Wednesday, January 9, 2013

Nak cari rumah??? Sila ambil perhatian..

2 comments:
Berkaitan tajuk..
ok ada sesape kat sini nak cari rumah tak?? aku ngah kemaruk nak ada banyak hartanah.. tp itula, kena gak tgk dalam poket sendiri.. cukup ke makan pakai kalau nak beli.. so paham2 jela..harapkan loan gomen je..mujur keje gomen.. kalau tak gigit cari nak membayar hutang rumah..
rasanya sume tau kan pasal www.mudah.com.. kat sini korg boleh cari rumah secara online kalau korang berhajat..

dan ada lagi satu site aku jumpa malam tadi.. starproperty .. so kepada kengkawan yang sdg mencari2 rumah boleh g kat link yg aku bagi tu eh.. ok daaa

Friday, January 4, 2013

Rumah peranginan persekutuan

4 comments:

Yahuuuu....  tetiba excited bila dapat book rpp ni.. syokla..selalunya tengok penuh je sentiasa..lagi2 kalau sabtu ahad.. tp skrg Alhamdulillah..rezeki.. tp kalau nak book rpp langkawi mmg payah sket n malas la..sebab kena ofline.. sama gak ngan pd.. so utk kali ni dapat book kt bukit fraser ngan morib.. syok r.. x payah pikir pasal tempat tdo.. Yang kat bukit fraser mmg teringin sgt nak g walau ada org kata berhantu.. betul ker?? Aku dapat book before puasa.. yang morib plak bulan 12 nanti.. tp xdela kemaruk sgt nak g morib ni, tp sebab rpp punya pasal layankan aje..hehehe.. xpe, asal berjalan kan..

even dah book x taula dapat pergi ke tak, sebab lama lagi kan tp perancangan mesti ada..  nak jenjalan jauh2 tak berani plak.. minta pendapat en suami boo layan je..sebabnye dia ngah struggle siapkan report psm .. minggu ni kot kena hantar.. so amik yang dekat2 jela.. xpayah la plan nak cuti ke apa..kalau yg jauh2 kena rancang elok2.. kna tgk time cuti sekolah jugak.. so akan dipikirkan after en suami tamat perjuangan dia end og this month.. yeehuuuu..

so kira n good news la utk aku sebab dapat book rpp ni..kalau x haremmmm... fully book je memanjang..

n bulan ni juga 2nd IUI lepas fail 1st IUI dis hari tu.. so wish me luck k..tata

Tuesday, January 1, 2013

Happy 2013

No comments:
Happy New Year.. Tahun baru azam baru..betulker??? hmm aku xde azam.. bukanlah xde langsung tapi rasanya xla se'gah' korang..azam biasa2 je yg mungkin akan berubah setiap bulan.. Cuma azam yang paling penting nak menguasai perancangan kewangan yang berkesan.. InsyaAllah..  Kepada semua selamat tahun baru..selamat meningkat usia.. moga happy happy selalu untuk 2013.