Facebook Pages

Monday, September 30, 2013

wedding ceremony : pn zahrah's daughter

1 comment:
tahniah pada kak zahrah.. selamat mendapat menantu.. majlis berlangsung dekat de palma inn shah alam.. mujur depan rumah je.. boleh jalan kaki.. memang tergopoh2 lah ke sana.. sebabnya pepagi dah gerak ke GM klang pastu terus direct ke KLIA menghantar anak buah balik Sarawak.. dan pecut balik s.alam.. sampai rumah pun sedang2 elok azan berkumandang.. mandi2 siap2 terus jalan kaki g de palma inn..

dan kami antara orang yang terawal la sampai..

sementara xde orang.. amik gambar dua beranak di.. sgt comel si raisa berbaju hijau.. tengoklah sape maknye.. maknye pun vogue tau.. budak2 gelar najwa latif versi kelantan..hehe
sementara tunggu pengantin.. bergambar dengan kak su

masa ni ketua chef diperkenalkan pada pengantin.. dah mcm ala2 master chef dah aku nengok.. tp gambar pengantin xde eh.. sebab kitorg kenal mak pengantin je.. so ambil ga,bar dr jauh je.. lagipun dalam dewan ni cam formal plak majlis.. segan plak nak amik pic dekat2

macam biasa tuan tanah laki bini mesti ada selit sekali

kak zu dan anak, anas.. sweet je diorg dua ni

mommy comel dengan anak comel mereka..alamak spoil plak raisa tutup mata

majlis dah berakhir.. sebelum balik ambil gambar dulu.. inilah kengkawan sekolah yang super sporting.. tata

Saturday, September 28, 2013

sawah sepadan tanjung karang

No comments:
kejadian berlaku lama dah.. minggu akhir syawal kalau x silap.. my pakcik n makcik ajak dtg ke sana.. bercuti dekat teratak mini diorg sambil2 buat bbq.. alhamdulillah sampai jugak ke sana walaupun agak lambat.. smpai2 pun dah mgrib.. diorg dah makan pun.. tp banyak lagi yg belum dimasak.. so gambar ber bbq mmg x sempat la amik.. sebab terus mentekedarah
pemandangan hijau yang amat mendamaikan

menikmati keindahan pagi

teratak senja
 tidur semalam je kat sana.. ahad pagi nak gerak balik dah.. nak berjalan2 ke pantai remis..
my cousin.. rina ngan yana.. antara diorg ni sapa kakak? cuba teka

baru pasan, pic en suami xde kat sini.. tp malas plak nak upload lain.. halal lah ye niceuncle xde pic awak..hehe

peace... menggambarkan ketenangan duduk kat sini.. bye bye.. nak balik dah
percutian yang singkat.. tp mmg best.. bila ntah lagi dah sampai sini..huhu

Friday, September 20, 2013

kelebihan berdua

4 comments:
1. cukup tidur sampai terlebih2 tido
2. boleh main game puas2
3. boleh jalan2 honeymoon
4. tidur malam sentiasa ada bantal peluk
5. boleh saving
6. boleh romantik2 berdua
7. ada budget untuk diri sendiri
8. boleh bagi mak abah duit poket
9. boleh kumpul aset
10. boleh bermalas malasan
11. boleh tgk rancangan kegemaran
12. kereta sentiasa bersib
13. rumah x bersepah brg anak
14. masa rehat banyak
15. sentiasa dalam mood honeymoon

hehehe yg palong penting no 15.. sebabnye sampai skrg ramai yang masih ingat kami pengantin baru.. yang terbaru bila g open house.. terus husband datin  jemput masuk sambil cakap jemput-jemput pengantin baru.. hehe bila kata pengantin lama dia ckp seri pengantin masi ada.. alhamdulillah..
mungkin sebab kami berdua je, sedih kami, susah kami , kami berkongsi bersama.. dan sebelum bersama pernah pjj jadi  kami  amat menghargai masa bersama..
dan lagi kalau berjauhan sehari dua pun dh rasa rindu berbanding kawan2 yang ada anak... kdg2 tak sempat nk rasa rindu  ngan suami sebab sibuk ngan hal anak2..  setuju tak kawan2 ttc?

tp demi Allah anak jugaklah penyeri rumah tangga... cuma nya kami diberi peluang menikmati bulan madu kami dalam tempoh yg panjang..

Friday, September 13, 2013

resepi pizza

No comments:
nak share resepi buat doh pizza.. sebenarnye lebih pada diri sendiri je...

1kg tepung gandum
2 paket yis mauripan
2 sudu gula
2sudu garam
2 sudu minyak
600ml air

cara2..
1. rendam mauripan dengan sedikit dari air 600ml sampai kembang..
2.. campurkan mauripan dengan tepung gandum, gula, garam.. gaulkan.. masukkan sedikit air..uli sehingga adunan sebati.. masukkan minyak dan uli sehingga tekstur doh menjadi lembut dan licin..
3. dah siap, bolehlah dibiarkan lebih kurang 45 minit-1 jam agar doh kembang..
4. setelah itu bolehlah diadun menjadi doh pizza...
5. bakar dalam oven pada suhu 180 darjah api atas bawah... agak2 kalau atas dah masak, bolehlah adjust api  bawah plak

utk topping terpulang lah nak letak apapun.. tadi baru balik dr tolong kwn buat pizza.. senang rupanya.. so balik kampung minggu ni aktiviti utama adalah buat pizza.. nyum nyum

Tuesday, September 10, 2013

shaklee shaklee shaklee

6 comments:
aishh lama betul dah x menulis.. banyak dah entry tertunggak.. sebab nye malas nak upload gambar.. cuma kali ni entry x bergambar, so snglah sket nak pos...

ok bercerita pasal ttc, konon2nya bulan ni nak start balik ngan iui.. tp smlm call klinik dr cuti plak on the date tarikh sepatutnye iui.. mungkin rezeki utk conceive naturally kot.. huhu ayat pujuk hati je ni... so start semalam baru tergerak hati nk try shaklee.. padahal dah lama my twin suggest.. aku saje nak menyombong x nak pakai.. hehehe... bukanlah...  sbnrnye sebab susah sgt nak konsisten makan2 suppliment ni.. selalu sgt terlupa..  so cari alternatif yang lebih mudah je

biodex dulu pernah pakai.. tp rasanya x sanggup la.. mahal bebenor.. x sesuai ngan poket kitorg.. kalau nk cuba skrg pun x sangkup.. almost 1k per month.. x makan la jawabnye..
itu cerita lama dulu...

utk tahun ni, awal tahun kami proceed ngan iui je.. first iui fail.. 2nd iui cancel plak.. x jadi nak buat.. so lepas tu member suh try herba maharani.. sebab makan 6 hari je sebulan bolehlah terima.. tp lepas beberapa hari je period dtg semula.. tanya member  dia kata healing crisis.. buang segala darah kotor..

dalam masa yang sama pakai lumiglow jugak.. tp berjimat cermat la.. sepatutnya satu botol sebulan.. tp aku pakai 2 3 bulan.. mahal kot rm 198.. kesan dia pada yang banyak toksin mungkin akan gatal2 kat area tempat sapuan.. so far masa tu ok je..

lepas 2 bulan beli premium beautiful plak.. ni lebih pada nak cantik la..sebab jeans dah ketat.. kain pun dah ketat.. perut pun dah buncit.. tp dalam masa yang sama  katanye untuk kesuburan kan.. huhu ..so memula pakai long girdle je.. sebab bengkung ngan bra stok yg ada dh abis..  oklah.. konsisten guna ketiga2 benda2 ni period pain dah kurang.. boleh kata xde lah.. kalau period pun kdg2 x sedar..

pastu bila dah dapat set lengkap p , terus konsisten pakai.. dan tetiba plak senggugut teruk.. sakit yang amat smpi terpaksa telan panadol.. nasib baik pernah terbaca testi pengguna kena macam aku..  tp dlm masa yang sama, bila pakai lumiglow(masuk botol kedua)  rasa macam gatal2 plak kat perut.. gatal yg merenyam tu.. so sebelum ruam2 tumbuh aku stop la..  oh ye, senggugut teruk tu terus stop makan maharani.. bukan sebab takut, tp nk tgk  sama ada lepas dah stop makan senggugut ada lagi ke tidak..

so dah 2 kali period, senggugut mmg xde.. setakat rasa kebas perut ngan sakit pinggang je.. alhamdulillah.. thanks dini sebab suruh beli  maharani.. so skrg ni baru nk mula pakai pb plak.. iyelah hari raya x pakai kan.. org buat open house sana sini.. rugila kalau makan sket je.. maharani insyaAllah stop terus.. pakai pb dan abiskan lumiglow yang balance...

dan malam tadi baru lah decide nak cuba shaklee.. sebab rasanye dah x bercampur ngan bahan2 lain. yg perlu ditelan.. kalau ada pun setakat air rebusan buah zuriat.. chaiyo' muzai., tahun depan ko  dapat baby... x baby kandung , baby angkat.. ada sape2 nak bg tak? tp jgn sampai jual anak... kami org kurang berkemampuan..huhu