Facebook Pages

Monday, April 14, 2014

tudung mawar fizo

4 comments:
Tak mau ketinggalan.. tudung mawar fizo jadi taruhan.. x perlu budget banyak, hanya sekadar bawal dalam simpanan ditambah aksesori kerongsang. Thanks so much kepada yang memperkenalkan tudung ni
 Tadi pergi sekolah ada 3 orang yg pakai ala2 blogger comel tu.. sorry link x leh nak update sbb guna android kan.. x berapa nak gigih nak link.. so buat pertama kali sanggup aku nak berselfie sbb nak tepek gambar tudung cantik aku.. hehehe
Cantik tak? Jom kawan2 kite try trend yg ini.. simple tp cantik :)

Friday, April 4, 2014

Burger Bakar Rawang

2 comments:
burger bakar
Burger bakar rawang
Mengiurkan ke tidak?? Seriously sedap.. Daging dia memang terasa keenakannya.. Home made tau.. Tebal gila.. Lagi sedap dari aku makan kat seksyen 7 tu.. Memang rosak la pantang aku hari tu.. Sedap sangat kot. Tak muak langsung. 

Tapi tapi tapiiiiii.... memanglah burger bakar rawang, cuma lokasinya bukan kat rawang tapi kat ipoh.. Aku pun tak tau kat mana sbb tak ikut along masa dia pergi beli burger ni. Penat sangat berjalan sakan kat Jusco pas g kenduri adik aku..

Seriously sangat sedappppppppp... waaaaaa.... sedihnyee... kalaulah tak termasuk dalam senarai makanan yang perlu dijauhi.. sob sob sob

Thursday, April 3, 2014

shaklee part 1

No comments:
shaklee, vitamin, suppliment
Shaklee..  product kami seisi keluarga.. maksud kami tu bukan aku ngan hubby ye.. tp adik beradik n mak ayah aku.. laki aku kureng sket bab2 ni.. meh sini nak review sat kelebihan2 dia..

Vita C Plus -- yang ni aku sangat2 rekemen la.. sebab apa? sebab ni membantu sistem imun dalam badan kita. Aku pakai Vita C ni dah lama.. paling lama berbanding produk lain. kenapa aku rekemen. sbb aku pakai lama n terbukti berkesan. Alhamdulillah.. batuk selsema jarang sangat nk menyinggah.. kalau sebelum ni tak payah cakaplah.. batuk tu tak pernah nye nk hilang.. kalau baru nk ok, selsema dtg balik.. sampai cikgu2 sekolah selalu tegur x sihat.. sebabnya batuk aku ni lain mcm sket dr org lain.. kalau batuk tu segala isi perut n anak tekak mcm nak terkeluar.. tp Alhamdulillah lepas ambil vita C n Virgin coconut oil masa tu aku pasan dah jarang nak deman, batuk n selsema.. tp vco aku stop pastu n ambil vita c.. lebih kurang 3 tahun kot makan ni sebelum mencuba produk lain..

Carotomax -- product kedua aku try.. x lama baru je tahun lepas.. xde dalam gambar sebab stok dah habis. baru nak order balik.. sebab apa aku order? sebab aku tgk mata aku ni semacam je. macam mata org tak sihat.. warna kuning n cam ada selaput kan mata belah kanan. tanya kawan sekolah apa ubat yang sesuai n dia cadangkan carotomax ni la a.k.a vitamin A. vitamin A kan elok untuk mata.. so dah dua botol pun guna.. kesannya?? selaput tu ada lagi tp dah kurang dari dulu la.. kalau nak tgk gambar mmg aku xde gambar sebelum n selepas..hehehe makcik tak rajin dik oiiii nak berselfie

Energizing soy protein. ESP-- haha yang ni aku beli tp mkn sekali je.. buat masker sempat la beberapa kali.. last2 bagi kat kaklang aku.. dia ckp minum ni susu banyak. aku plak, asalnye beli untuk dapat energy. mana taknye pergi kantin nak makan je, makanan mesti abis. kadang2 sampai nak menangis. baru sekali makan sekali terbaca pengidap ENDOMETRIOSIS x elok makan makann berasaskan soya yang diproses.. cuak la nak makan.. terus stop n past kat kak lang.. so yang ni aku tak boleh bagi testi ye.. tp kalau buat masker...terbaikkkk

yang lainnnnn??? tungguuuuu.. nanti aku bagi testi lagi... nak zzzzz dulu

Wednesday, April 2, 2014

Program Lat Ta Li Lat anjuran MBSA

No comments:
Tempat : SMK Seksyen 9
Tarikh  : 15 Mac 2014
Program : Lat Ta Li Lat

Program anjuran MBSA..  Pengisian yang menarik.. Tapi sayangnya diadakan ketika musim jerebu menjadi salah satu faktor tak berapa ramai yang datang kot. Kenapa nama lat ta li lat?? sebab aktiviti2 adalah berdasarkan sukan rakyat. Ada juga acara talentime.. Sepatutnya sukan rakyat diadakan di padang and talentime di dewan tapi memandangkan cuaca pun membahayakan so semuanya diadakan di dewan.. Bukan serentak ye, haruslah sukan rakyat terlebih dulu.. Huhu natijahnye??? Kami kena balik lambat laaaa...Waaaa.. Tapi xpe, dah lepas dah pun..
Waktu pagi.. Jerebu masih bersisa pagi ni.. Tapi kurang dari semalam.. Alhamdulillah sebab Allah turunkan hujan malam tadi.. Budak2 tengah di warm up ngan gian bubble.. Punya la banyak bubble tp yang dapat dicapture camera aku cuma seketul je.. huhu jadila kan sebagai bukti giant bubble memang ada

giant bubble
See.. Matahari dah menunjukkan sinarnya.. Kedudukan giant bubble pun dah berubah.. Cari tempat yang lebih redup sket.


Budak2 tengah riang bermain.. Jeles gila aku.. Kalau ada anak leh tumpang main sekali.. Kalau nak main sorang2 nampak sangat budak2 nye.. Hahaha.. korang yang ada anak tak yah tipula.. Diakui oleh rakan aku sendiri ok.. kadang2 yang lebih excited nak main bukan anak, tapi mak atau ayah.. Tul tak?? baik ngaku cepat..hehehe


Ini dari sekolah lain. Jemputan dari MBSA.. Maybe nak buat persembahan kot. Tak pun join sukan rakyat.
mbsa
Gerai2 jualan. Lengang je kan..  Masa ni masing2 ngah sibuk prepare jualan.. Awal lagi ni, memang lengang sangatla..
Mana game nye, mana talentime nye.. Sorila geng.. Sebab aku pun x kemana.. Hanya duk menjaga gerai aiskrim. Nak cari dana untuk lab Ictl sekolah.. Ada yang nk menderma kah?? Aktiviti semua kat dewan. Malas nak menjenguk..Owhh artis pun ada datang tau.. kumpulan forteen.. Alaaa.. yang ahlinye Izzue Islam tu.. Kenal tak?? tak kenal sudah.. malas aku nak perkenalkan.. Teringin gak nak rasa excited macam budak2 ni.. tp tak datang plak rasa excited tu..Hahaha.. tp izzue nye xde pun.. busy berlakon kot..
Dalam kul satu apa lagi..  Cha alif ba wau ta ....  penat sungguh.. tp sempat la shopping baju dua pasang kat PAS.. balik rumah solat, tdoooooooooooo...

Tuesday, April 1, 2014

Just married

1 comment:
Lokasi : Rumah pengantin
Tarikh : 15 Februari 2014
Title : Kemenjadian laki bini..