Facebook Pages

Wednesday, April 22, 2015

Shawl by stellaascarf

No comments:
Assalamualaikum warga blogger sekalian.. Malam ni i bujang, so bolehlah nak mengupdate blog kejap.. Bantal peluk i berpergian untuk satu malam..  Ok nak cite pasal stellaascarf. Haha aku adalah model tak berbayar sebab tetiba perasaan cantik plak bila pakai shawl ni.. wakaka.. stellaascarf  dimiliki oleh adik aku.. so sesapa yg nak tengok bolehlah singgah ke ig dia stellaascarf..  dia juga pemilik ig hwanisbeauty. Bezanya hwanisbeauty kalau korang nak tempah beading boleh pergi ig yang ini.. Untuk shawl/tudung bawal silk boleh singgah stellaascraf. Stellaascarf ni baru je lagi ditubuhkan dan aku as a first user.. Komen aku??? Terbaik.. Kainnya lembut. Manik dia pun cantik shining nye.. I loikeeee..

ok nak share picture yg aku dah letak kat ig & fb..
shawl cantik
Pipiku yang semakin bulat
Ok dekat stellaascarf, dia jual shawl n bawal mcm yuhanis dalam cerita Hati perempuan tv3 tu pakai. Tapi yang bawal silk tu aku xbeli..So x bolehlah nak tunjuk kat korang kan.. tapi material tetap dari jenis yang sama. Setakat ni stellaascarf  jual offline je. So kalau korang bukak ig dia memang x banyak post pun.. Seperti aku cakap tadilah, baru saja ditubuhkan.. So sila2lah follow ig stellaascarf ye..

Nak tunjuk manik tu, tapi jauh sgt la plak..

pandangan belakang
ohh ye.. batu tu adik aku kata boleh adjust kalau nak letak kat muka.. tp aku x try lagi..  

so kengkawan, para visitor sekalian  do visit n follow ig stellaascarf ye..

ohh ye, kalau korang nak tempah beading ..sila jengah ke ig hwanisbeauty.. 

dannnn kalau korang nak tempah baju glamor plus wedding sila cari ig sitihudzma

aku berani jamin semua x mengecewakan.. sebab aku dah dapatkan khidmat ketiga2 mereka ini..

sekian...

Tuesday, April 14, 2015

Surat cinta

2 comments:
Godek-godek pc aku terjumpa gambar ni.. Saja aku snap buat kenangan.. Biasalah aku, kang nak mencari selalu terlupa kat mana aku simpan.. Hehe surat cinta dari pelajar tahun lepas.. terharu..hahaha.. malu pun ada...  Harapan aku semoga student aku jadi orang yang berjaya.. Sayang korang ketat2.. 
surat cinta
Surat cinta
Tapi kelemahan aku, makin tua makin susah nak mengingat nama pelajar.. stress wehhh.. Terutama budak2 perempuan.. Nama-nama diorang..perghhh mengancam abis memang mudahhhhhhhhh sangat nak mengingat..
Sapa2 yang membaca bakal dapat anak pempuan, jgn bagi nama susah2 tau..Sedih tau cikgu tak ingat nama pelajar.. Rasa bersalah sangat.. Sian diorang, mesti dalam fikiran fikir cikgu tak kenal diorang.. Tu pasal kalau tetiba panggil ada statement " eh , cikgu tau nama saya???" dengan wajah yang bangga plak tu.. Cikgu pulak rasa bersalah sebab ramai lagi nama bebudak yang dia tak ingat.. merujuk pada aku la tu.. Klah..nak tdo.. nite

Monday, April 13, 2015

Progress rumah - sesi mengecat living room dan study room

5 comments:
Lamanya tak menulis kat sini.. Penat rasanya.. Kampung pun dah lama tak balik.. Alkisah, setiap Sabtu ada kat sekolah.. Fenaattt... Lepas tu zassss... terus plak tengok rumah.. Owhh ye, rumah kami laki bini dah siap wiring sume.. Alhamdulillah..settle lagi satu benda..Minggu lepas siapnye.. So lepas tu, mulalah operasi kami mengecat rumah.. Sebelum tu..operasi membersihkan rumah yang berhabuk tu dulu dek kerana operasi menebuk dinding.. So dah 2 minggu la kami tidur kat sana.. Syokk weh bangun tidur ngadap ceiling rumah.. Bahagia rasa..Hahaha..

So untuk kali ni, kami decide untuk cat kat bahagian living room dan bilik study aka bilik kerja aku.. Master bedroom lepas ni sebab dah ada katil n almari..Leceh plak nak mengangkut.. Dapur plak ada defect.. Nanti aku cite lain kali.. Bilik no 2 n 3 pulak tinggi sangat.. So kena tunggu budget untuk upah orang ngecat. Buat mana yang termampu dulu..


cat putih dulu
Proses mengecat living room dan bilik study..
Sebelum proses mengecat dimulakan, segala apa yang ada dekat dinding harus dilindungi. Gigih aku seletip betul ke ejaan? suis-suis yang ada .. Kipas dinding pun aku duk tutup ngan paper.. Takut terkena cat kan. Itupun dapat sebab baca tips kat blog2 tentang rumah.. Kalau tak, mau aku biar je.. Kena gigih gak kalau nak menutup ni.. Dengan pintu, grill pun ko kena hati-hati tau.. So sebelum apa2, kena cat dengan ACRYLIC WALL SEALER. Fungsinya sebagai gam pada cat yang akan kita gunakan nanti.. Mengikut kata salesman yang kitorang tanya la.. Yang ni minggu lepas settle.. Start pun kul 9 mlm lebih-lebih sikit.. Pastu terbongkang la kau tidur dalam bilik tu tak sedar apa..
Untuk proses mengecat ni kami gunakan 2 tong cat 5 liter.. Ada lagi balance.. rasanya cukup kot untuk master bedroom.. Harga asal RM75 tapi after diskaun dapatla RM 65 including GST. So total RM 130.
living room
Living room kami
Untuk feature wall kat ruang family kami pilih cat Drama Red (kod: 271A) from Nippon. Beli 1liter cat je RM 44.Tapi feature wall ni nak kena buat sekali lagi.. 2nd layer. Sebab cat dia berbalam-balam pulaknye..X cantik.. so next project kami la tu.. Yang keliling guna Fairy Breath (kod : 6103P) RM100 untuk 5 liter.

study room
Bakal menjadi bilik kerja aku
 Yeayyyyy.. Ada nampak cam tadika tak?? Haha.. blocking colour style.. Yang ni aku ambil bulat2 dari catalogue.  Result?? I loikeeee... Warna sebenar yang kat dalam tin n progress tu tau.. Yang bahagian done tu nampak gelap plak kann..tu bukan warna sebenar..hehe..  Untuk feature wall aku guna Blue Success (kod:5148). 1 litre RM 35. Yellow Green (kod: 462) RM 100 untuk 5 litre. Untuk bilik tidur pun dah beli sebenarnya, tapi nanti baru aku gtau ye..sebab belum cat lagi kan.. 

So pas settle mengecat ni, plan kami nak buat langsir plak.. Ntah berapa la plak kosnye.. Selama ni x pernah pun tempah.. Ambil saki baki orang je..Hehe.. Nampak tak?? Progress rumah kitorang sangat2 la slow.. Ntah bila boleh masuk betul2 pun tak tau.. Target aku cuti sekolah tengah tahun ni nak masuk, tapi tengok gaya laki aku cam mimpi je nak masuk tengah tahun..

Moga-moga dipermudahkan lah rezeki kami nak masuk rumah ni.. Banyak lagi waiting list ni..daaaa...