Facebook Pages

Thursday, August 13, 2015

DIY : wall tv cabinet

4 comments:
Alhamdulillah.. phase by phase... So kena tunggu gaji bulan depan plak untuk next step.. Bulan ni kami melabur pada sofa ngan tv cabinet.. Hahaha nikmat rasanya dapat duk atas sofa..heheh..

Blog ni pun dah lama x menjengah.. entry ni pun sebab en suami duk bising suh update.. siap send lagi pic pic ni ke wassup aku.. See.. gigih tak gigih nak suh bini malas dia ni update blog.. Hahaha tapi i likeee sebab laki makcik peminat setia blog ni rupanya..kihkihkih..  blog picisan je kot..

So berapa bajet??? murah murah saje... RM399 je okey... beli kat mana?? Kabinet TV Megatech.. kalau nak tengok fb dia boleh terjah kat sini.. Kabinet TV Megatech. Campur ngan tv bracket RM 80.. so total RM480.. Sebab kami DIY sajooo so jimatlah RM200 untuk kos penghantaran n pemasangan.

Ok untuk korang yang cerewet n high expectation aku memang x suggest la untuk ke sini.. Kang banyak plak complain korang.. Pada aku kualiti dia berbaloi la dengan harga dia.. cuma itulah, dari segi finishing kureng sikit la. x berapa nak kemas.. so macam hari tu gigih kitorang cari betul2 each partition diorg.. cari yang cantik n kemas sikit especially yg kat ujung2 tu.. Untung ada tok laki yang prihatin.. X kira mahal ke murah selalu dia akan pilih yang terbaik.. hehe cam kabinet ni  setiap inci penjuru dia cek .. x mau ada yang sopak2.. thanks Hubby.. I is serahkan semua pada dia..

Ok jom kita tengok progress..

Sebelum pemasangan..
wall tv cabinet
Mujur anak buah ada.. Leh tolong en suami dan yang paling penting save energy aku..hehe thanks along
megatech tv cabinet
Part paling last.. pasang shelves
Yeayyyy..dah siap
Akhirnya... cuma srg ngah pikir cam ne aku nak sorokkan wayar astro n extension tu.. any idea???
Dalam lebih kurang 3am baru siap semua termasuk sesi kemas mengemas.. AM ok bukan PM.. kenapa?? sebab sebelum tu uteh n family sampai.. diorang singgah sini dari perak sebelum balik segamat.. So dalam kul 9 lebih diorang dah balik baru lah projek DIY kami bermula.. Mujur alaong anak uteh ada.. Hehe apalagi en suami minta tolong la.. Thanks sangat2 along.. Thanks gak aween n mirul sebab sudi pinjamkan suami n ayah kalian..Hehe

Oh yee proses tebuk menebuk kali ni kurang habuk tau.. nanti aku share camne nak kurangkan habuk..hehe kitorang siap pasang kipas lagi masa proses drilling.. 

So sesapa yang nak terjah area shah alam ni leh cari boleh terjah alamat ni..

Megatech Kabinet
1, Jalan Kemuning Prima C33/C
Kemuning Utama 40400
Shah Alam..

Nak senang korang kena jumpa Giant dulu.. kalau nak tau megatech ada kata lokasi diorang di depan Giant.. tapi bukan depan berhadapan ye.. Kalau cari berhadapan memang tak jumpa la.. Lokasi dia dekat baris kedua kalau dari Giant tu.. n dia punya kedai kat tingkat satu..sila perhati betul2 tau sebab kurang nampak coz signboard dia yang warna putih hijau tu cam dah pudar.. Lagi satu kalau nak cash n carry kena bayar cash.. So sediakan duit secukupnya.. tapi kalau xde pun bolehje keluarkan duit kat dalam atm dalam giant tu..

Akhir kata, cewah cam bagi ucapan plak selamat membeli dan memilih wall tv cabinet korang

Wednesday, August 12, 2015

ceritera raya.. Family hubby

2 comments:
Raya dah nak abis.. Baru nak letak entry..Abiss nak buat macam mana..penat wehhh nak menaip..nak tengok laptop pun rasa penat.. Tapi memandangkan peminat setia aka en somi dah bising suh update sampai aku muak nak dengar.. so gigihkan lah mengupdate... punyala mencari2 gambar dalam hanphone dia utk masuk dalam blog ni..

So, raya ke 3 turn belah somi.. Semuanya berkumpul kat rumah arwah apak n mak.. Esoknye terus jenjalan raya kat rumah adik beradik somi area segamat n jementah.. 


Baju raya berulang..dah raya ke empat kau.. ulang pakai balik la.. x mampu nak beli banyak pasang wehhh.. Ohh location di rumah pak long

lepas rumah pakling kitorg terjah rumah acik plak..tapi en somi xde ambil gambar plak nye... lepak2 kejap pas maghrib terus ke rumah uteh..
budak degil kena hempap ngan tong gas.. mujur ada tukang urut.. bang man..hehe.. menjerit2 si nazrul menahan sakit.. 
yang lain duk perati je la si nazrul sambil gelakkan dia.. abiss..tu je mampu kami buat..kihkihkih
Anak pertama vs anak bongsu.. ada rupa tak?? yang penting lakiku nampak sungguh anak manjanya..

 Alhamdulillah dapat berkumpul untuk tahun ni.. yang x dapat jumpa uda dgn kakak je.. Hmm okah.. niat dihati nak up entru 3-4 post sekali gus.. tapi x larat la plak.. minta maaf ye kekanda..nanti adinda update lagi.. nak titon dulu..zzzzzzz


Friday, August 7, 2015

Monday, August 3, 2015

Anugerah Perkhidmatan Cemerlang..

2 comments:
Alhamdulillah.. Rabu last week telah dianugerahkan Anugerah Perkhidmatan Cemerlang di SUK Selangor. Cadangnya pergi sama-sama ke SUK tapi memandangkan aku lambar sampai..padahnye gigihla aku drive sorang-sorang..cuak sehhh..sebab aku bangunan SUK pun x pernah sampai..lokasi pun tak tau.. Thanks to en somi sebab suruh bawa Ipad.. bolehlah aku guna waze..


bergambar selepas majlis
jumpa ngan member CPD, fadzlin.. Tahniah lin
bersama pengetua.. Tn Haji pun dapat APC gak
Perasaan aku.. hmm x tau nak kata apa..suka pun ada..cuakk pun ada..lebih banyak biasa2 je.. Harap-harap aku dapat APC ni berdasarkan kelayakan aku.. Sbb ada gak dengar bunyi belakang-belakang x puas hati yang baru berkhidmat dapat.. Huhu aku pun sebenarnya x pernah berharap sbb x suka naik pentas..Haha nanti habis kaki tangan semua sejuk.. Tapi kalau gaji naik aku suka.. cuba bagitau aku sapa yang x suka gaji naik..

Apapun ucapan terima kasih kepada pihak pentadbir dan mana2 pihak yang mencalonkan nama aku.. Alhamdulillah tahun ni rezeki aku.. dan lagi best kawan se'posting' masa kat SAS dulu pun dapat gak tahun ni.. Tahniah nieda..  Nieda memang layak..hehe.. Huhu kan best kalau dapat naik pentas sesama.. Tapi nida kt kuala langat, aku plak petaling..

** mood nak pindah masih ada sebab saya x suka drive jauh2 (jauh-jauh pun 15-30 minit je pun).. hehe kalau dapat depan rumah lagi syiokkk.. apsal la rumah baru ni area ppd klang..huaaaaaaaa**