Facebook Pages

Wednesday, November 18, 2015

PIZZA WRAP

2 comments:
Salam Rabu.. Ngantuk wehh,, malam tadi aku lenjan baca novel Tuan Anas Mikael sampai kul bape tah.. Nak tdo skrg takut terlajak2 kang x sampai sekolah plak..

Saje nak share menu makan malam aku minggu lepas.. Hari apa tah aku x ingat.. Saje letak kat blog nak tambah entry.. Almaklumlah blog sendu.. Ikut dan je nak tulis apa, ikut mood nak tulis bila..

So meh nak tunjuk pizza wrap aku.. Hahaha saje aku panggil piza padahai kulitnye sesuai utk buat tortilla..

Malas nak gulung2.. Aku tabur kan je atas wrap. Inti dia aku letak tomato, bawang besar, chicken fingers, daun parsley.. tu je kot ..then kacaukan dengan mayonis.. Pastu terus je letak atas wrap. Sekeping je.. Then aku taburlah ngan thousand island n sos cili . tak lupa tabus sekali ngan white pepper..

Pastu tutup semula dengan wrap lain.. So guna 2 keping je untuk makan berdua.. Hahaha.. gila diet patut cekeding.. Sebab potong gini la aku panggil pizza.. Bukan sebab letak cheese ke apa..

yang dah siap potong... Hias siket ngan daun..

Hahaha.. Ni jelah menu kitorg malam tu.. dasar bini pemalas.. selalu en somi tolong masakkan.. masakkan kat kedai..haha.. aku kalau mood rajin dan xpenat je baru ke dapur.. mesti ada combination rajin dan x penat ye.. Kalau salah satu memang x jalan.. So selalunya dua2 ni on dengan cemerlang waktu cuti sekolah je..heheh..

Oklah tu je nak cita... cuma nak  bagtau next week dah start cuti..Yeayyyyyy.... hip hip horeyyy.. Tapi nak kena get ready buat filing, streaming class, kemaskini profile bebudak...Dan mood holiday pun akan on.. yeayyy..  Sape2 yang jeles tu nasib korang la..lagipun cuti akhir tahun ni jela cuti yang cikgu2 boleh rest otak kaw-kaw punya..k. Dah stop.. Bye

Tuesday, November 10, 2015

Room Concept : IDCC Shah Alam

1 comment:
Assalamualaikum... Hello hello hello.... Yuhuuuuu... ada orang tak??? Perghhh bersawang sungguh la rumah ni.. dah lama tak singgah.. Sorila blog... Tuan rumah busy ke main, x sempat nak menyinggah.. So hari ni berkesempatan sikit nak menjengah.. tadi kan.. tadi kannnnn   kami singgah g IDCC Shah Alam. Tau ke idak pekebenda tu IDCC tu??? Haa ni nak habaq mai.. IDCC tu stand for
Ideal Home Decor Centre
Ideal Convention Center
Ideal Boutique Hotel
Ideal Corporate Tower
hahaha.. aku google je info IDCC ni. So kat IDCC ni dia merangkumi ke empat-empat perkara di atas.

Tapi  aku of coz la nak cite pasal Ideal Home Decor Centre. Yang lain tu idokla teman nak cite.. Mcm post-post aku sebelum ni, aku laki bini kan baru pindah rumah.. So rumah kitorang ni memang sangat basic je barang-barang kat dalam nya.. Memang berhajat nak menyemakkan lagi rumah yang sekangkang kera ni.. So tadi jenjalan la kat dlm IDCC tu.. Barang-barang dia.. perghhh memang tip top.. Berkenan betul aku ngan set sofa rotan kat satu kedai ni.. Sekali masuk.. Hambek kau..10k +++.. Rasakan.. kalau duit tak berkepuk jangan mimpi ye laling nak beli..

Ada gak tgk cermin.. cun melecun gak.. console table RM1900++  plus wall mirror pun 1k++.. So harus around 4k sedebuk or credit card limit 5k .. Jawabnya memang xde.. Hahahaha.. So jenjalan lagi cuci mata.. Hehe sebab kitorang target tak nak beli pun, cuma nak tgk concept perabot yg boleh dicelup2..

Naik first floor pun gitu la gamaknya... Tengok dari luar je..  Smpilah kitorang pergi kat satu showroom ni.. ROOM CONCEPT nama dia.. nampak dari luar cam mahal je.. Tp biasalah cuci2 matakan.. plus design dia tu mmg superb.. Jarang jumpa kat kedai lain.. Memula tengok sofa dia.. memang exclusive kau.. Lain dari yang lain..  Saje je la round2 dalam tu.. Sekali datang owner dia... hambik kau..... 5 bintang plus-plus aku bagi utk service.. Layanan tip top.. Dia pun dah cakap awal-awal x mau desak2 suruh beli, cuma nak share je apa yg bagus product dia.. So next time kalau berkenan boleh singgah kat ROOM CONCEPT lagi. Kitorang nak tengok katalog pun dia x suggest.. Sbb dia kata dia lagi suka customer rasa dulu dulu, tengok kualiti produk mcm mana.. Haaa.. kau tengok bagus tak bagus service dia..

So pusing-pusing, dia rekemen sofa.. Aku pun berkenan gak.. tapi x ingat pula nak snap gambar.. then pergi plak ke katil plak..  ada 5 design tapi dia terus suggest 1 design ni.. Yang lain dia kata tak payah tengok.. Hahaha siot betul padahal aku berkenan putih purple.. Sesuai la ngan bilik nanti..  So dia terus suruh pergi kat katil yg dia suggest.. suruh baring-baring golek-golek atas tu.. X pernah2 kitorang g showroom kena suruh baring2 atas katil.. aduiii la amoi...

room concept

Haa inilah dia katilnye.. Memang best giler2.. Aku paling suka part tempat menyandar tu.. Cushion tau tu.. pasang siap kat panel dia... So kalau nak bersandar memang best yang amat. Sebab aku kengkadang suka baring kat katil.. Pastu kenala letak  bantal nak sandar.. Tapi yang di xperlu dah.. Tersedia sudah.. Harga termasuk tilam.. RM2900 after discount.. Net price aku x ingat la plak.. 3k++ maybe.. Tilam dia pun memang superb.. Tapi aku x reti plak nak explain.. dia ada gtau.. tapi udah lupe..  yang penting nyaman je kalau dapt tido atas ni.. Lepas try baring2 kat tilam ni try gak g kat tilam yang lain tp yg n memang terbaik.. Aduiii rugi plak rasanya tak snap picture yg lain.. Tak teringat langsung..Inipun encik somi yang snap..

Dan berita baiknya ialah untuk orang2 yang pendapatan sedang2 je macam kitorang ni, boleh bayar installment ok.. Habis bayar baru boleh ambil barang.. Ialah kalau kena bayar cash confirm lambat lagi aku nak beli.. kad kredit pun nak hado.. Tp mujurlah xde kad kredit.. Aku rasa kalau ada mau aku suh lagi aku sambar 3-4 benda kat situ.. Mujur-mujur x pakai kredit kad.. So aim aku kat room concept ni, Katil n set sofa.. Tahun depan punya cerita..hooyehhh..
uishhh banyak plak wish list tuk tahun depan..

** amoi kata kitorang mcm couple baru nak kawen... ehem2.. oklah tu... everyday is our honeymoon** Pada yang nak cuci mata leh la g IDCC shah alam ye. Owner dia nama rita.. happening je orangnya..berbual mcm kawan je.. x rasa janggal pun kalau korang masuk sini