Facebook Pages

Tuesday, March 29, 2016

Fantastic Malaysia Food Festival FMFF

No comments:
Ahad lepas aku pergi FMFF.. Fantastic Malaysia Food Festival.. Kebetulan je.. Sebab baru abis kursus pengawas kat sekolah.. Saje nak jalan2 before balik..  Aku pun x tau sangat pasal ni.. en hubby yang gtau ada festival kat sini..

Lengan je.. x ramai pun orang.. Maybe sebab dah lewat petang kot.. Semua dok rehat kat rumah. Almaklum Isnin kerja
En somi singgah kedai ni.. Beli Nachos Grill Lamb.. Dia kalau nampak kambing memang bersinar wajah..
Kami di FMFF.. Sian Mira.. Ngantuk dia tu..

Yang ni paling best.. Jumpa kawan sekampus..
Aku bila en suami kata nak datang sini mmg aku target nak cari member aku ni.. Ternampak dia update buka booth kat sek 13.. Tp x tau kedai mana.. Sekali ternampak dia layan pelanggan.. Apa lagi ambil peluang.. Mmg xde msg ke call ke bgtau nak datang.. sebab aku xde no dia, dia pun xde no aku. Hehe kitorg setakat follow insta ngan fb je.. Masa smbg study kat usm dulu ada gak bertembung sebab dia keje sana..hehe

Dia pun dulu tulis blog gak.. So dari situlah aku update pasal dia..  Kitorang pun xdela rapat mana.. Tp alang dah kenal dari diploma lagi haruslah support kan.. Bangga tengok kawan2 mengorak langkah berbisnes.. Aku je masih macam ni.. Hehehe.. Good luck ye mcha..  tu ada banner dia.. sila la follow instagram member aku ni ye.. bigncool_


Monday, March 28, 2016

Zoo Melaka

No comments:
Hohohoooo.. Lama gila wehh tak pergi zoo.. last pegi zaman degree dulu.. Pastu dah kawen nan hado la nak menyinggah ke zoo.. Anak pun xde mmg x kuasa la nk pergi zoo..  Pegi kat sini pun sebab diajak twin.. Nak bawa izzul n ilham tgk rimau katanya.. 

So orang x pernah pergi Zoo memang rasa sakit hati.. Zoo Melaka tu besarrrrrrrrrrrrrrrrrrrr gila rupanya.. Kitorang plak tak tau ada khidmat trainnnnn... Waaaaaaa menangis aku menapak.. Dengan panas nye.. Si mira plak mula2 jer celiknya..tengok 2 3 binatang terus lena tak sedar apa... Perghhh umi abi dia yang pengsan nak cepat sampai..Fuhhhh berpeluh ketiak masing2.. wakaka...

Masa ni celik lagi...
Dia pun ngantuk sudahhh
Dah lena dah budak kecik ni..  
zoo melaka

Mira tdo je.. kitorg terus jalan laju2 nak balik..wakaka xdela nak menyinggah tangkap gambar penghuni zoo bagai..  Orang dah lama xde baby.. mana ada nafsu nak g zoo wei... Kebetulan si yuzan n ise ajak.. baru la memasing bercakap " Alamak, pasni kena selalu la g zoo.. Kang x pasal2 si Mira ni x kenal plak rupa zirafah" Tapi sabar ye nak..tunggula pandai jalan laju dulu..Ummi abi x larat nak dukung la..Heheh..

Sunday, March 27, 2016

Philea resort & spa Melaka

No comments:
Yeaahaaaa... cerita dah basi.. lama sgt dah basinye.. mau 3 bulan aku peram.. Alkisah anniversary yang ke 7 tahun lepas g bercuti ke Philea Resort & Spa.. Tak lama.. 2 hari 1 malam je.. Sebabnya bertembung dengan majlis tunang dan annual dinner encik hubby..

Tapi tu semua tak penting.. yang penting kualiti.. Betul tak?? Macam biasa, dah namapun anni nye dekat2, so bercuti kali ni ngan my twin.. Berbaloi2.. 


Yeayyy.. kali ni kami cuti ngan mira.. Percutian pertama untuk sikecil

philea resort & spa
Lobby
Dari lobby ke bilik agak jauh.. parking pun jauh gak la.. tp jangan risau..perkhidmatan buggy disediakan. tak perlu bersusah payah nak menapak.. Keterujaan nak masuk tengok bilik memuncak.. Almaklumlah bukan senang dpt dtg tempat yang cenggini kan.. 

Sooo.. jom kita terjahh..


philea resort & spa
Ni dia... beverages yang disediakan.. sejuk2 boleh buat air panas..
philea resort & spa
Bilik air super selesa.. besar.. ni sebahagian je.. ada tempat shower bertentangan bath tub.. peralatan toiletries semuanya serba cukup.. sampikan shaver pun disediakan.. mmg superb la..
philea resort & spa
interior dalam.. katil berpisah ye.. apadehal.. yg penting selesa.. nk rapatkan berat terlajak.. so mlm berpisah kejap ngan hubby..ngeeee
philea resort & spa
laluan nak ke bathroom
philea resort & spa
dari pandangan luar.. 
 Hijau sungguh kat sini.. aku suka betul tempat2 yang cam gini.. Nyaman je rasa.. Almaklum cikgu geo.. secara tak langsung jatuh cinta pada alam.. Kat luar bilik lepak2 kat balkoni memang best..

kita bekfes dulu
 Hari kedua sebelum mandi kitorang bekfes dulu..menu tak payah cakapla.. banyak sangat..sedapp.. tp aku tak ingat la apa menunya.. almaklum cerita dah 3 bulan..

ni dia.. best woo.. x sabar nak mandi.. yg tengah tu utk org dewasa..ko kena pakai baju mandi ye kalau nk mandi kat tengah
Kat sini pakai baju basahan takpe..x kan kena halau..tempat bebudak kan
Yeayyy.. first time mira mandi kolam... 
Habis mandi.. masuk bilik..lepak2 jap pastu kemas barang.. mau check out.. pergi zoo negara... hahaha dah lama x jejak kaki kat zoo..

Conclusion aku.. tempat ni memang best.. rasa dah tambah je semalam.. suasana nyaman.. dok dalam bilik lagilah syok... so sapa nak pergi mmg sgt2 aku syorkan.. berbaloi2 dengan harga yang dibayar.. Nak terjah?? korang boleh pergi ke https://www.phileahotel.com.my/ Aku pun target nak pergi lagi.. Sebabbbb manyak syokkk ooo...Hehehe.. Daaaa....