Post Terkini

Saturday, September 14, 2019

Heritage Hotel Cameron Highland

Alhamdulillah.. Percutian yg diidamkan sebelum kewujudan Aidan  dalam perut lagi terlaksana juga. Kebetulan cuti hari Malaysia jatuh hari Isnin maka cepat2 kita book hotel...Tapi nak sampai ke sini pun mau 3 kali booking cancel.πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚.

Kami gerak plus minus 10 pagi dari Shah Alam.. Kengkonon nak bekfes kat Cameron Highland tp makk lupa CH ni lagi jauh dari Genting..Hahaha..  Perancangan awal 3 jam je tapi masa nak sampai Tapah, hujan plak turun.. Terus decide lalu Simpang Pulai.. Haha sekali amik kau.. Tambah lagi 2 jam...Sampai CH tambah lagi sejam.. Fengsannn..πŸ€•πŸ€•πŸ€’.

Tapi Alhamdulillah sampai juga hotelnya.. Gambar luar hotel x dan amik..Hujan n sibuk ke anak..πŸ˜…. Nahh jom.layan dalam hotel..


Pemandangan apartment dari balkoni bilik kami.. Berkabus...

Bilik luas..Aidan la paling excited.. Puas ditawafnya satu bilik.

Tgk tu tawaf lagi..

Masih mood excited ke hulu ke hilir macam lipasπŸ˜‚πŸ˜‚

Kakak masuk2 terus menulis..
Dah jom tengok bilik air..

Luas dan bersih..


Rezeki..Ada bath tub..masa book x pasan..haha syok la si anak dara
Aku bagi 4 bintang untuk penginapan kat sini.. Hari ni hujan je mengiringi kami bila sampai CH ni.. Tengok IPU kat Shah Alam pun dah turun.  Harap2 Selasa.nanti ok dah la...  Ok moga kita berjumpa lagi.Doakan aku rajin menulis ye.. πŸ˜‡πŸ˜‡


Sunday, February 17, 2019

Upgrade toilet

Kita nak upgrade toilet kat dapur..  Sebab dah rimas dgn air bertakung kat toilet tu..  Kalau tak di sapu maka akan keluarlah makhluk2 halus bewarna merah..  
Ada cerita dgn mak nk upgrade.. Mak pun laju2 menyokong..  Mak kata bukan untuk tetamu je nk selesa tuan rumah pun kena selesa juga.. Hahaha nampak sgt mak tak selesa dgn keadaan toilet.. Ok paham so hari ni baru mula..  
So skrg ni misi mengorek segala sumber yang ada..  Mcm biasa lepas tu start balik dari zero.. πŸ˜…
Alang2 kita tukar juga toilet bowl ,sink,  n shower..  Buat piping utk mesin basuh .  
Bajet below 5K..  Ukur baju di badan sendiri.. X mampu lagi nk buat cam hotel..  Hahaha.. 

Mehh kita up sikit gambar selepas pemecahan tiles 😊



Heheh dah nampak  tak idea yg kita nak buat? ? Ok lah nanti sambung balik progress.. Nak cari brg2 yg belum ada..  😊😊