Post Terkini

Sunday, January 31, 2010

Happy birthday sayang…

Sempena hari lahir suami esok, I make a surprise for him last night.. candle light dinner.yuhuu… even its not like a candle light dinner at five star or any star hotel im think its very special to him.. See his face when he open the door make me very happy..yes. I did it..

Hmm why not I make it at 1 feb? because we are separate at that time.. I think all of u know rite?? So I make chicken chop, mushroom soup and pudding as a dessert that nite.. So enjoy this moment k…layannnnnnnnnnn

for him

My preparation

Chicken chop

Mushroom soup

Pudding

Our meal

My suprise for him
Love candle... make it him smile always

him

reading besday card from me

yeay..dh abisss..sy sgt sukeeeeeeeeeee

Mesyuarat PIBG kali ke-35 SMK SAS

Sempena mesyuarat PIBG kali ke-35, ku tampal kan pic2 suasana sblm mesyuarat ini bermula.. Jgn banyak tanya..just tgk je..yg penting ianya berjaya dengan amat cemerlang sekali..
Hidup SAS!!!!!!

Guru-guru yang sibuk menguruskan pendaftaran

Posing jap...

Ibu bapa dh mula penuhkan dewan

Alat2 muzik kump okestra tionghua

Pendaftaran ibu bapa

video
Persembahan okestra tiongua

Wednesday, January 20, 2010

Akhirnye...

Fuhhhh......akhirnye dpt gak melepaskan lelah kat dlm blog ni... Tp jgn ingat sume keje dh siap.. Hmm selaku guru data yg jadual nye 24 time dn bukan 16 yg sepatutnye untuk guru data amatlah x sempat untuk mengupdate info2 terkini student.. Hmm balik kul 2 terus melepek.. pastu konon2 nak tdo sekejap terus lajak 6.30 ptg.. rutin aktiviti mlm setakat persekolahan bermula ni mesti g kedai fotostat disbbkan machine photostat kat sek yg xberfungsi...Dengan hal2 buku teks pelajar yg stil x settle2 disbbkan dak2 kelas dpt cuti sesuka hati diorg je nk dtg sek.. abis delay satu keje..blum kira lg dgn cikgu2 yg berbagai2 alasan xdpt nk anta borg smm esp cikgu ting 1... bosan tulllll..
Dan hari ni ku telah memarahi budak2 4 setia yg terus mcm kna serang garuda.. padan muka korg..memekak lg time mengajar.. kalo paham x pela, ini hmm lebih ckp dr paham.. huhu dan sebenarnye aku jugak agak terkejut dgn pencapaian aku marah pelajar.. but one thing that im very sure this year is... im very kerek nk mampus...huhu padan muka korg..mentang2 thn lepas aku sporting, nk pijak kepala la konon.. harap maaf ye pelajar2 ku sekalian.. tahun ni xde bg muka..korg dh form 4..please take serious on ur study..
k.. itu saja untuk kali ini..oppsss lupalak, ku rasa vokalku semakin cemerlang tahun ni..huhu...


**** bahasa ku agak celaru this entry****

Monday, January 4, 2010

I'm tired

Sgt sgt sgt sgtla penatnye...dr pg x duduk2.. lani brlah dapat merehatkan bdn.. hmm sesi persekolahan dh pun bermula..Hmm dh dptpun anak2 murid yg aku jaga. Alhamdulillah rase2nye setakat mengajar diorg sblm ni mmg xde masalah pun.. semuanye budak baik..tp x taula kalo tahun ni diorg anggap diri dah besar dan mula tunjuk lagak..hehe tp hopefully sumenye baik2 belaka..
Apapun yg x bestnye bila studentku thn lepas nk pindah sekolah.. Ok itu x kisahla kan. tp masalahnye dia nk suh siapkan segala dokumen2 dia dan dan tu jugak.. Mau x bengang aku..Last2 burn je 2 kelas yg sepatutnye aku kena masuk..Maknye pun satu.. Time nila br terhegeh2 nk jumpa tp bila kite panggil mesyuarat, amik report card anak haram dia nk datang..Dhla setiap dokumen cikgu lain2 yg pegang.. Mau aku round satu sekolah cari cikgu2 yg terbabit.. Tak tension ke tu.. Soriyela pn, kalo saya terjeling ke atau tertinggi suara..dh awak pun xnk phm situasi saya sape suruh.. huhu tp sib baikla cepat tersedar dan dpt mengawal perasaan..
Lagi haru bila markaf final exam diorg cikgu english diorg x key in dalam SAP.. Kite juga yg kna jawab..tension2.. tp xela, atleast skrg dh settle dh..tinggal bp dokumen yg akan dipos kepada pelajar tu..

Selamat tahun baru...