Post Terkini

Thursday, July 30, 2009

Interview SPP

Hmm hr ni 30 July aku g Putrajaya for interview.. Sgt2 nerves for the 1st smpi.. Smpi sane terus anta sijil and then duk sekejap before they all checking my certificate. Before that, one lady duk sebelah aku and she forgot to bring her degree certificate in Malay version.. Sudah, dh la sesat, br smpi plak tu.. tup2 kna balik hanya kerana x bawa dia pun degree.. Sian sgt aku tgk.. Aku plak, okla.. xde problem.. Sementara tunggu nama dipanggil sempatla tanya cikgu2 lain tentang interviewer bilik no1.. Sgt terkejut, majoriti kata Dato' yang interview kitorg hanya ajak berbual2.. wah..sgt seronok kalo gtu dan dia interview sgt sekejap.. Aku smpi around 9am but dlm surat pukul 10am br kna interview. Tp kul 9.30 dh kna panggil.. too much different ngan bilik no2, take very much time... ratio b1: b2 is 4:1..
Sharp 9.30 aku masuk bilik.,ketuk pintu dulu then bg salam.. pastu duduk..ok, kenalkan diri.. x byk aku ckp..agak kaku for the starting.. then..
Dato': Boleh awak bagitau saya apa alasan atau peristiwa sehingga pengetua awak memberi ulasan sebegini.
(Aduish...aku dh mula cuak, apa pengetua tulis ni)
Aku : Tentang apa ye?
Dato': Seorang yang jujur dan bertanggungjawab
(?????&^&^&% terkejut beruk aku... ringkas ttp meninggalkan kesan, pergh ape nak
jawab ni)
Tp sib baik ade satu peristiwa yang aku ingat..then aku citerla..x kisahla related or not...
Actually, mase tu aku rasa berterima kasih sgt dengan pengetua kerana memberi ulasan sebegitu.. And teringin sgt nak jumpa dia ckp terima kasih.. But aku decide bila dh lulus interwiew br jumpa.. Kang tiba2 result mendukacitakan menangis x berlagu la..
Pastu berbual2 pasal sekolah.
Diakhir interview, one word that really touch my heart dan membuat hati aku berbunga2...
BAGUS!
hmm adakah aku lulus interview ni??
i hope too
Sama2la kite berdoa
Amin

***kredit 2 my husband coz sudi utk hantar dan ambil aku***
**thanks gak kat jeman @ aiman sbb teman aku sekejap (dh minta izin my hubby tau)**
Post a Comment