Post Terkini

Friday, February 19, 2010

Nothing...

Hmm xde ape yg nk dipost..xde apepun cite yg menarik..cuti sekolah masih rasa biase..nk buat keje2 sek mmg xde mood..buat sketje pastu main tenet..lg2 dgn tahp kesihatan x menentu..last 2 week demam..minggu ni demam lg..huhu nampaknye antibodi dh semakin lemah..nasib baikla ade en suami yg prihatin..sanggup balik temankan wife dia ni waktu lunch hour..urutkan bdn bini dia yang lenguh2 ni...fuhhh sgt beruntung dpt suami yg pandai ngurut..heheh tp sian kat dia dpt bini x pandai ngurut..hmm hr ni dh jumaat, pastu sabtu ahad..then isnin plak..aduhai kna berpisah plak..ni la susahnye x pandai bw kete.. ade lesen tp penakut. aduhai bile la nk berani ni..
hmm smlm tgk rancangan semanis kurma..ustazah bahyah ngan husband..tetamu jemputan dr fadzley n ibunye.. ade selingan perihal ayah yg kudung kaki ditinggalkan kt rumah org2 tua sbb anak2 ngan isteri sendiri dh x nak terima... aduhai..smpai hati isteri sendiri, anak2 lg..dunia2..apala nk jadi... pastu diceritakan sendri oleh ustazah ttg kisah ibu tunggal anak lima.. dr susah payah dia mendidik anak sampai msg2 dh pegang jawatan tinggi2 tp akhirnye mak diorg ditinggalkan dengan org gaji yg keje shift.. then akhirnye meninggal dunia tanpa anak2 disisi..sadisnye.. Ya Allah jauhkanlah hati dan diri ini dari menjadi anak yang derhaka dan x mengenang budi..
tetiba teringat dekat mak yg sekarg tengah menjaga uwan kat serting.. biar mcm mana kena marah pun (biasela org tua) mak tetap jaga uwan..lg2 masa uwan sakit..basuhkan berak, mandikan..aduhai syahdu betul..moga2 akupun dpt jd seperti mak nanti...

***3 perkara apabila dipandang mendapat pahala ialah : kaabah, ayat2 suci al-Quran dan ibu bapa*** so pada sesape yg sudi menjengah blog ni pandang2 la ibu bapa dengan penuh kasih sayang.. moga kite semua menjadi anak yang mengenang budi
Post a Comment