Post Terkini

Saturday, March 18, 2017

My KC : project bermula

Alhamdulillah...  cuti sekolah bermula.. Cikgu-cikgu boleh rest sebentar.. Rehat dari mengajar la.. Tapi tugasan lain tetap berjalan.. 

Alhamdulillah hari pertama cuti.. Baru selesai pemutihan tingkatan 1 di VLE.. Almaklumlah sekolah aku  reshuffle bebudak form 1 sampai 3 kali tahun ni.. Ramai sangat keluar sekolah ke MRSM , SBP dll.. Reshuffle tetap perlu dibuat sebab nanti kelas x  balance bebudaknya.. Kali ke 3 ni baru cikgu2 boleh bernafas sebab bilangan murid dalam kelas dah kurang banyak.. Legaa..

So hari pertama cuti, projek Kitchen Kabinet aku pun bermula.. Alhamdulillah rezeki terpijak bulan 1 hari tu dapat duit markup beli rumah hari tu. So apa tunggu lagi pucuk dicita ulam mendatang.. Teruskan rancangan nak buat KC.. Kalau ikut target nak  buat ujung tahun ni sebab nak kena kumpul duit.. La ni dah ada rezeki proceed je la.. Bukan apa , takut kalau tangguh2 nanti duit entah kemana KC pun tak nampak bayang..

Buat dengan sape?? Aku buat dengan Intech Kitchen.  Secara jujurnya aku takde survey pun.. Sebab aku bukanlah pakar dalam bab2 macam ni.. Survey jugaklah tapi kat Fb je.. Pastu area berdekatan rumah, tak gigih nak g jejauh.. So kebetulan blogwalking ramai suggest Intech Kitchen, so akupun memulakan langkah..  So hantar message kt FB tapi dia lambat plak reply, almaklumlah raya cina.. Cuba nasib ngan company lain.. Satu company cuma buat KC je table top x buat, Satu company  all in semua , so deal ngan dia n kengkonon nak datang.. Punyalah menunggu tapi x dtg seperti dijanjikan..so cancel 

so lepastu barulah Intech Kitchen reply emel siap ngan design ngan quatation.. Memang terbaik..  Bila dah confirm terus dtg umah ukur.. Cepat proses nya.. Patutnya projek ni start 2 minggu lebih awal tapi aku postpone tunggu cuti sekolah.. Alhamdulillah diorang ok.. Makanya harini lah bermula..


Siap dah asas table top ku..  Target lagi 2 hari..

Bakal dapurku... Kita tengok hasilnya ye... 
#moodxsabar
#impianterlaksana
#IntechKitchen
Post a Comment