Post Terkini

Tuesday, July 24, 2012

puasa..

Huhu lama gila dah x update.mood mmg sgt2 la xde.. Alhamdulilah skrg dah hari ke4 kite semua puasa.. Tp baru hari ke dua masak menu berbuka.. 1st day berbuka kat kampung.. Masak pun ala2..sbb ramai chef2 yg bercuti dari puasa tolong masak..hehe..2nd day plak berbuka kat rumah sendiri.. Tp dah pun dibekalkan dengan nasi beriani dari kak lang.. Alhamdulillah..murah rezeki plus dapat la rehatkan diri sebab baru balik kampung.. So start masak untuk berbuka semalam la kiranya.. Masak seadanya nye je.. Asam pedas ikan pari, telur dadar ngan sayur campur.. Pastu ada ayam masak hitam datin hasnah sedekahkan utk cikgu2 sekolah.. Tambah ngan roti jala dari param ngan honey dew.. tp sayang ayam hitam x bersentuh pun..me n hubby x cuit langsung.. So bawa la ke sahur..owhh sahur tadi x masak pun sbb lauk berbuka ada lagi..senang kerja.. Lauk suma licin time sahur la kiranya.. Opps berbuka semalam bagi pengajaran kepada kitorg.. Lauk cukupla sejenis je.. Bukan apa, x nakla membazirkan.. Jadi hari ni datin hasnah sedekah lagi, tp x mau ambil la sbb takut tak terusik.. Tp tadi dapat plak sambal ikan keli dari kak anun..mula x nak terima, tp sbb dia kata family dia x makan ikan keli so kira rezeki jela..terus set kat kepala buat lauk bersahur je.. Alhamdulillah rezeki lagi.. So hari ni masak sayur lemak ngan ikan bakar dengan air asam.. Kalau encik suami g pasar mungkin akakn beli kuih muih je kot tp tu pun sejenis je sbb dah ingatkan awal2 jgn beli banyak2 nanti x abis.. Konon2 masa masak tu ingat nak snap la pic utk kongsi ngan korang tp nan hado sbb hati rasa malas nak update.. Tetiba hari ni tgk jam siap masak kul 6.35.. Mmg terbaik la..tu yg update blog..membuang masa sambil tunggu waktu berbuka n tunggu en suami balik..ok daaa... Nak masak air panas sat.. Selamat berbuka semua..
Post a Comment