Post Terkini

Tuesday, December 15, 2015

Celyn Resort Kinabalu

Alhamdulillah sampai sudah ke tempat bermalam kami di Kundasang. Celyn Resort Kinabalu. .. Berbaloi ke tidak?? Pada aku sangatttttt berbaloi.. Kalau dapat bersantai2 lepak 2-3 hari memang best.. Untuk sesapa yang cintakan ketenangan ni tempat terbaik.. Jauh dari bandar, scenary lembah dan gunung kinabalu.. Hijau seluas pandangan...apa lagi mau.. Kalau aku n en somi mmg suka sgt tempat mcm ni..

Bilik pun luas, ada ruang solat ( ni paling penting), bonus ada balkoni utk melepak2 kat luar.. cuma ada sikit taik cicak la kat luar tu.. Kekurangan dia.. tv ada tp siaran nan hado..x dpt aku tgk cerakarama.. bonusnya plak dapat la bermadu kasih ngan en somi.. langsung x bosan weh.. haha mana taknya.. sini kan gelapnya cepat.. Kul 9 dah rasa cam kul 11.. Last2 kul 10 kitorang mengalah.. Ngantuk weh... penat berjalan.. padahal smpi-smpi petang tadi masing-masing dah membuta..


Celyn resort Kinabalu
Syok nye lah kalau rumah sendiri dekat lembah
Celyn resort Kinabalu
Pemandangan lembah dari bilik
Celyn resort Kinabalu
kul 5.30 petang..Gunung Kinabalu dah tonjolkan diri.. Subhanallah.. Memang cantik
Dinner kami
Makan malam kami.. Walau dah baca dari blogger lain makanan kat sini bapak mahall... dah siap beli maggi cup sebab takut kebuluq.. tapi last2 pejam mata order je.. Harga makanan mau 3 kali ganda dari biasa,,. Nak turun ke bawah beli makan mmg xlah.. Padahal petang tadi dah tapau chicken wings 1/2 dozen tp cuti kali ni perut kami kena diisi selalu la plak.. Total semua2 kat atas tu RM40++.. Nasi goreng kampung dia sedap.. x macam kat semenanjung tp pada aku sedap.. laki aku dok perabih mushroom soup. Dia suka .. katanya sedap.. tapi tekak aku xleh masuk la plak.. Rasa cm mushroom soup kat ikea tu tp yang ni keras sikit rasa dia.. X leh blah..


Tu nampak yang tengah duduk tu?? Akula tu.. 
Malam2 memang sunyi... Bising pun sebab ada yg dok karaoke.. Tp aku rasa cm happening plak.. Haha diorg ni pepagi kul 7 pun dah start karok..


Gunung kinabalu di waktu pagi
View yang macam ni buatkan percutian kat sini berbaloi2.. Dapat tengok  gunung kinabalu depan mata.. Rasa mcm boleh je smpi ke sana.. Kalau waktu malam plak penuh dengan cahaya2 lampu pendaki2 yang buat khemah dekat gunung tu sebelum diorg smpi ke puncak..


ini pemandangan lembah dari bilik kami.


Yeayyy...belakng tu je puncak kinabalu.. Baru kul 7 lebih tapi matahri dah menyinar terang..
Untuk info jalan nak ke Celyn Resort ni memang azab.. Jalan batu kelikir selama lebih kurang 30-45 minit.. Jauh jugakk.. Tapi berbaloi dengan apa yang kita dapat.. sebab tu lepas naik tu kitorg x turun2 n sebab tu agaknya makanan kat sini gila mahal..Haha tp beli gak  ..

Malam kat sini memang sejuk.. Aircond kat sini xde..Ada kipas je..itupun aku x pasang gak.. Tengah2 malam terjaga rasa kepala berpusing-pusing.. Nak muntah pun ada.. Agak dah.. Aku kalau makan lambat, tdo sejuk2.. nilah habuan dia.. Angin wehhh..badan masuk angin..Gambar2 kat atas tu cover cun je ..padahal... dok erk erk erk....berdenyut2 kepala...

Lepas jln2 sekitar resort, mandi2 pastu g bekfes.. Kitorang ambil pakej sekali ngan bekfes.. Hmm bekfes dia ala ala je.. Makan bihun..tp kosong je.. mujur sedap.. Pastu ada la lagi menu yang lain2 .. Tp pepagi aku memang makan sikit je.. bihun pun dah cukup.. Pas makan masuk bilik kemas2 pastu check out..  Nak gerak ke destinasi seterusnya..

** kat sini boleh plak jumpa student aku..Alahai.. baru ke tau si adib n afiq tu adik beradik.. 

Post a Comment