Post Terkini

Monday, December 14, 2015

Jom holiday : Kota Kinabalu - Kundasang (Day 2- Part 2)

Yeszaaaa.. Akhirnya menjejakkan kaki di Taman Kinabalu.  Tapi sayang seribu kali sayang tak nampak pulak puncak gunungnya.. Memang 100% telah dilitupi awan.. Iyelah sampai pun dah kul 10 lebih kan.. Tapi xpe.. Next destination Kinabalu Pine Resort.. Resort yang banyak star jugak kalau aku tengok kat agoda tu..


Kinabalu Pine Resort
Menung en suami memikir orang jauh,,
Actually kitorang sebenarnya dah terlajak ke Kinabalu Pine Resort. Cadangan asal nak ke Dairy Farm dan Memorial War Park.. Tapi terlajak plak sebab ingat kan baru lalu roundabout pertama.. So bila nampak Kinabalu Pine Resort ni ajaklah en somi masuk dalam.. Tengok2 suasana kat dalam..


Kinabalu Pine Resort
Pemandangan lembah dan penempatan penduduk sahaja
Lepak-lepak kejap lepas tu patah balik menghala ke Dairy Farm.. Sebelum tu , sebab perut dah lapar aku ajak en suami makan kat pekan kundasang.. Pekan Kundasang ni pun ada pasar gak.. Tapi lebih kepada menjual bunga-bungaan dan sayur mayur je.. Kalau kat Cameron memang confirm aku beli tp kalau kat sini memang tak la..So xdela g jenjalan pasar dia.. Kat Pekan Kundasang en somi ajak makan KFC tapi tekak aku nak nasi.. Hmm tapi nak makan nasi takut plak tak kena dengan selera.. Last-last aku terjumpa kedai Nasi Ayam Antarabangsa. Kat kedai dia ada jual chicken wings.. Terus duduk dan makan. Kedai dia pun ada jual soto gak tau.. Alhamdulillah nasi ayam dia memang sedap.. Sup dia pun sedap.. Licin makan.. Ditambah plak dengan lapar..  Nak tau kedai makan dia senang je.. Belakang kedai ni betul2 mengadap war memorial park.. Boleh je kalau korang nak park kete kat memorial tu then jalan kaki g kedai ni.. Dekat gak ngan gelanggang futsal ke apa tah.. Kat belakang kedai ni lah tempat dia bakar chicken wing.. Kat sini makan nasi ayam n tapau chicken wing..

Kenyang perut senang hati.. So barulah gerak ke Dairy Farm.. Rupa-rupanya kalau dari KK smpai roundabout kedua terus ambil pukul 9.. Memang kat roundabout tu ada signboard ke Dairy Farm tapi kitorang tak pasan. Jalan nak masuk.. mak oii azab sungguh.. tp result yg menanti memang 5 star.. Tiket nak masuk RM 5 ye kat sini. Mehh layan gambar kami yang feeling romatik kat sini.. Jangan muntah hijau okeyy

desa dairy farm

desa dairy farm


desa dairy farm


desa dairy farm


desa dairy farm


desa dairy farm





desa dairy farm




Settle bersantai-santai dekat sini kami gerak plak ke War Memorial Park.. Ingat kan ada kubur ke apa..rupanya cam taman bunga je..Cantikk.. Tak caya?? Mehh nak tunjukk..


Alamak.. paip getah tu mencacatkan pemandangan le plak


kundasang


war memorial pak


war memorial pak


war memorial pak


war memorial pak

Cantik kan?? So dah abis kat sini moh la kita cari hotel plak ye.. Next entry..
Post a Comment