Post Terkini

Tuesday, January 20, 2015

Progress rumah : Beli kipas dan lampu


Alhamdulillah..  Kipas ngan lampu untuk rumah baru dah settle.. Kos lebih kurang 1.7k++..  Settle satu hal..  Ada 3 kedai yang kitorang terjah.. Mula-mula pergi kat Erilite Lighting Collection Seksyen 23, pastu kat MY DIY HOME seksyen 19 n last sekali kat House Lightings Pucong..  Legaa satu hal.. duit pun lega gak melayang.. Fuhhhh... sambil hidung kembang kempis tengok duit keluar macam air. 

Niat sebenar nak je terus terjah ke House Lightings yang glamer tu terus hasil kajian dari blogger.. Tapi memandangkan masa tu dah lewat sangat nak pergi plus hati pun dah excited nak membeli.. Pejamkan mata beli je kat Erilite Lighting tu.. Tapi tak menyesal pun sbb kat sana xde design cenggitu so xleh la compare harga..Kihkihkih.. Pastu pergi plak DIY beli lampu LED style lampu kalimantang tu..Beli 4 dalam RM160 semua.. Pun tak nyesal, sebab kat House Lightings lagi mahal.. Sebatang RM60 kau.. Tapi memang patutla..sebab kat House Lightings ada brand kat DIY takde brand.. Tapi warranty, tak silap aku ada gak.. So memang berbaloi-baloi...

Last sekali baru lah pergi kat House Lightings yang glamer tu.. Sebelum-sebelum tu, dah survey kat blog-blog yang ada bagitau harga.. So aku estimate harga fix yang diorang tunjuk memang kena prepare dalam RM1500++ berdasarkan harga yang diorang tolong snapkan kat kedai tu..  Tapi alhamdulillah, kitorang dapat lagi murah dari tu.. 3 biji wall fan KDK, 1 bji baby fan branda ALPHA, 1 remote fan (4 blade)PANASONIC  ngan 1 remote fan( 5 blade)ALPHA plus 2 LED panel light ngan lampu LED apatah nama semuanya total RM1200++ je..happy tak terkata rasa.. 

LED PANEL LIGHT
2 ketul ni nak pasang kat bilik air.. 
Yet plus LIGHTING
Yang ni plak cadangnya aku nak pasang kat hall je.. plus satu lampu cantik yang beli kat ERILITE..  tapi laki aku terberkenan ngan lampu bulat... so yang tu akan letak kat hall la.. dua lampu ni letak kat garage ngan lampu luar kat belakang rumah.. Lampu bulat tu tak beli lagi.. Tapi tak mahal pun.. Below hundred..
Settled untuk lampu.. So this week nak survey untuk grill rumah dulu.. Tapi nak pasang lepas pemaju settlekan defect yang ada baru pasang.. Aku budget untuk grill below than 2k sebab rumah setingkat je pun kan..

Kitchen cabinet dah survey tapi tu cerita len kali k..

Ok sesapa yang nak g ke tempat aku beli ni g la terjah kat alamat ni ye

ERILITE Lighting Collection
No 91A Jalan Pelabur B 23/B Seksyen 23
Shah Alam

MY DIY HOME DEPOT Sdn Bhd
No 3(PT2258), Jalan Nelayan 19/E
Seksyen 19 Shah Alam

Houses Lighting Enterprise
No 33 & 35 Jln BPU 6
Bandar Puchong Utama
Puchong


Post a Comment