Post Terkini

Friday, January 23, 2015

Berurut

Hari tu g berurut kat Sg. Buloh.. Aku memang suka ngan mak cik ni.. Sebab dia urut best..Terasa urutan dia.. Berurut bukan sebab apa pun.. Sebab hari tu badan sakit2.. Asal nak malam je dia tangkap kat pinggang sampai ke tulang belikat.. Sakit oo.. aku suspek angin, tapi selalu aku akan rasa sakit dada n sebu.. Tapi bila bersoal siasat dengan en suami dia gelakkan aku.. Dia cakap itulah angin.. Dia memang selalu kena macam tu dan sakit..Hehehe..

Bercerita pasal cik Inah.. Alhamdulillah sampai jugak kami kat rumah dia..walaupun sesat barat.. First time urut kat umah dia, selalu dia datang rumah kaklang. Alhamdulillah sedap dia urut.. Ingat lagi first time dia urut, memang sakit gila badan aku..Dia kata urat semua keras.. Bengkak2.. Tapi pas beberapa kali urut, makin lama makin ok... Selain sebab angin, kak mimi dari geng endosisters yang nasihat suruh urut.. Dia kata rahim aku ada sikit senget..Takut lama-lama nanti sakit badan, sakit tumit semua.. So itupun penyebab aku g berurut..

Berurut ngan cik inah ni best..Dia urut satu badan..RM50.. lebih kurang sejam ke sejam setengah.. Bergantung pada keadaan..  Dulu cik inah ada urut aku, dia kata InsyaAllah masa aku akan sampai tapi tak tau bila, tapi itu jelah ayat dia pun.. kali ni dia cakap lagi.. akan ada ni, cuma tak tau bila..umur 40 ke tak tau..aduii aku bila dengar umur 40 tu rasa mau nangis tau.. Tapi sinar kegembiraan tu tetap ada..harapan pada aku walaupun semuanya ketentuan Ilahi.. Mula-mula dia cakap dapat satu je, pastu dia kata maybe dua.. Cuma yang kedua tu kecik lagi..Dan maybe juga sepasang..Hehe... Petua orang tua kan.. Aku tanya gak dia macam mana dia ta.. Pastu dia tekan2, dia kata haa ni kan ada biji..kalau panjang lelaki, bulat perempuan..Pastu dia kata ada kat belah kanan.. Kiri kosong je.. hmm bila fikir-fikir selalu kalau cek memang belah kanan yang suburnya.. Belah kiri cam x membesar dengan jayanya.. Maybe la kot..

Cuma cik inah cakap, kalau ada rezeki aku kena jaga betul2.. Tak boleh buat keje berat-berat.. Sebab usus dah melekat ngan tiub.. Bahaya..Takut jatuh plak nanti.. Kak lang aku plak dia kata ada kuota 2 lagi.. hehe.. dia sendiri ada 7.. tapi sampai 4 dia dah x mau.. Haha.. lawak cik inah ni..

Pada aku, Alhamdulillah ada sedikit pengharapan.. Cuba kalau dia kata, xde..mau meroyan 7hari 7malam.. Walaupun semuanya ketentuan Allah, kita berusaha kan. InsyaAllah kalau Allah dah kata kun fa ya kun, maka satu kebahagian buat aku n en suami...

** lepas ni nak ajak en suami berurut gak.. anak cik inah pun pandai ngurut.. sian dia bini dia x pandai nak  ngurutkan**
Post a Comment