Post Terkini

Tuesday, December 29, 2009

1997-2009

Hampir 12 thn sudah?? Apa yg 12 thn?? Hmm agak2 korg ape ek?? Alhamdulillah perkenalan bersama en suami.. (hehe nampak sgt kami dh gatal mase tu)..Opps tp jgn slh sangka okeyy...Kami bkn spt pelajar2 zaman skrg dn bkn jugak anak2 zaman skrg (korg phm2 jela maksud aku).. Maruah dan adab tetap no 1.. Agama sudah tentu.. Memandangkan kami dh sah suami isteri setahun sudah so rasenye blh la cerita kan.. Member2 APS rasenye ramai yg tau cite especially batch aku n my ex-roomate..
Cite2 nk masuk asrama... x dpt masuk yg penuh, aps pun jadila.. Orientasi la tempat pertemuan kami... En Suami ckp dia jatuh "cinta" sbb tgk I senyum kat dia masa buat show kt atas pentas.. Huh mase ni knl muka dia pun tdk... Pasan je lbh.. Nk jdkan cite pastu dia hantar la note kecik suh akak senior pas kat aku..
Then bermulalah perkenalan kami wlaupun mula2 daku jual mahal..heheh... Hehe x pernah kawan dgn laki beb..biasala..

Dan masa tu A To Z tgh top.. Kalo korg ingat lg kump ni.. dan aku sgt minat dekat Lan.. Kebetulan plak mase tu muka en suami ade iras2 Lan.. (bkn aku sorg je ckp tau, ramai yg ckp). Aku mase tu Ting 1 n En Suami Ting 3.. Hehe nampak kan kegatalan kitorg.. Yg pempuan masih berhingus lagi, si laki plak x sedar diri nk PMR.. Sib baik dpt masuk Teknik.. So dlm tempoh ni sempat la kami dating tp bkn berdua tau.. Aku bw bodyguard satu kelas.. Hehe biasela skema rama lg.. Takut kna tangkap ngan cikgu.. Tempat dating kami?? Hehe medan ilmu..Guys, ingat lg tak?? Hehe tmpt kite lepak b4 tunggu kelas arab.. Tp...kami x pernah bercinta..Aku pun x tau ape makna cinta.. Korg tau ker?? Yg aku tau rindu tu adela sket2..Hehe skodeng2 dia..(Asrama kitorg bertentang tau) Kalo balik sek mesti lalu depan aspura n dia n d geng dh sedia bertenggek kt balkoni asrama tu..heheh nk ngacau awek2 aspuri..

Dan oleh kerana aku ade twin pernah sekali dia salah org..Hahaha lawak2.. Kitorg ade join bisnes sekolah..So pg2 mmg ade duty isi air kotak kat dlm machine kat sekolah..Apekah bendenyentah..Tp korg sume mesti tau kan..Aku x tau namenye.. Nk dijadikan kisah satu hari tu aku on duty.. So terserempak ngan dia n dia suh tunggu jap.. Nk jumpa katanye.. Aku pun ok je.. Tp bila dh siap task, x muncul2 aku pun cabutla balik asrama..Yela nk bersiap2 g sekolah.. Then esoknye twin aku plak yg bertugas.. So bila si dia jumpa terus dgn confidentnye tanye, " Knp awak x tunggu saya semalam".. Hehe tercengangla my twin.. Tp buat2 x tau je..Then last2 dia gtau jugak " Wei, aku bkn Muzai la"... Hahahaha kalo korgla malu tak???
Itu cerita 12 thn lepas.. pastu kami pun berpisah..dia pindah teknik tp bkn berpisah terus ok.. Ade jugakla penyampai berita dan pengutus surat kami, K.zal.. hehe anak buah dia merangkap anak buah aku skrg.. (aku dh jadi nenek tau skrg) Sepanjang 4 thn berjauhan adela pasang surut kami.. hmm tp mase ni kami masih blum ade apa2 ikatan atau janji setia ye..cuma masing2 menyimpan rindu yg tinggi.. n finally aku dgr konon2nye dia sudah berpunye ..(huhu menangis x ingat mase ni). Tp dlm mase ni pun ade org cucuk jarum gak kat aku.. So aku pun couple la ngan si ****.. Huhu tp seriously xde ape pun yg aku rase ngan si ****.. Sekali lg kwn2 aps mesti tau kan sape gerangannye.. Hmm agaknye mase tu sbb aku selalu baca happy ending story kot..ahadiat akashah..So konon2 nk kenal sorg pastu terus kawen la.. Konon2 la...

***kami lost contact mase ujung thn f4 smpi tgh thn f5..lgpun k.zal dh xde nk kongsi cite ngan aku

Ntah mcm mana mase form 5 aku ade mimpi dia.. smpi 3 kali la jugak..kali ke3 baru dia ckp ngan aku..then x lama pastu kitorg pun contact lg.. (masih belum bercinta atau bersayang2 lg ok) kerana dia dh pun bergelar siswa n aku plak masih terkontang kanting lg.. (waktu spm sgt2 malas belajar).. So lps abis Spm terus senyap..nk tunggu result spm n upu kuar br nak carik dia balik...kebetulan plak mase tu hset dia ilang..so mmg totally lost la kitorg ni..
Dan akhirnye aku berjaya gak masuk Uitm Dungun..pertengahan sem br minta nasihat rakan2.. So kuatkan semangat utk tepon umah org tua dia wlaupun tau dia ade di KL. Dan sungguh x kusangka his parent very nice to me.. Siap berbual2 lg nga aku sementara sorg lg cr no pun dia... (hmm tetiba sedih x dpt jumpa arwah apak ngan mak..moga dicucuri rahmat ke atas mereka) dan kemudian terus tepon dia.. Dan bermulalah kembali cerita kami... Tp mase ni pun kami x bercinta lg tau..Hmm dulu celcom xde prepaid rm10..maxis pun xde gak.. So aku pki celcom (Tm Touch) rm 50.. huhu seminggu rm 50.. Bygkanla,x masuk lagi call public guna kad.. Kirala kalo sebulan dh bp..hehe smpikan my fren sykin pun pelik coz dia rm10 pun susah nk abis tau... Then pertengahan sem 3 dip brlah kami declare..Itupun sbb kwn2 ku suh confirmkan hubungan takut2 dipermainkan...heheh.. tp mase ni saya masih x cintakan dia..huhu mudah utk menutur I love U tp amat sukar utk ckp saya cintakan awak..hehe sbb mase tu mmg rasa masih x cintakan dia lg..hehe biasela love kan byk mane.. Sayang dh menggunung, rindu dh bertimbun2, kasih dh terpatri tp cinta...... Hmm masih mencari.. Sehinggalah abahku kna pindah ke Gua Musang.. Masa ni brlah rase ape makne cinta.. iyela line tpon kat sana x bp clear so sgt susah nk berhubung..dan brla boleh mengucapkan saya cintakan awak..

*** hmm dlm tempoh 3 thn aku di dungun x sampai 10 kali pun jumpa..rase2 takat 5 kali kot...stat jumpe sem3 pas declare. ramai tanye x takut ke cinta PJJ ni..dan Alhamdulillah ketika itu aku sgt yakin dengannye wlaupun sometimes ade sedikit goyah..

Dan seterusnye dpt smbg degree kt s.alam.. Lalalalaaaa...sgt happy mase ni sbb dpt selalu jumpa dia..dan kebetulan dia pindah s.alam..(sblm ni duk tg malim keje kt proton).. dptla berdekatan 2thn setengah... hehe dlm tempoh ni kami pun bertunang b4 aku pektikal kat UMW...so diikat dlm tempoh 2 thn. then abis je pektikal dpt plak buat DPLI kat USM.. so berpisah la kami dlm tempoh lbh krg 10 bulan.. part ni mmg sgt2 genting..tula org kata jgn tunang lama2 degil...ala..tp kan mase tu ngah blaja lagi x kan nk kawen kot.. en tunang asyik majuk2 je.. x msg satu hr pun nk majuk2..sgt2 tension.. (huhu aku pas tunang mmg sgt mls nk msg2 ngan dia).. tp bile aku sound dia awal2 blh plak x majuk..huh pelik tull..dan pernah jugakla terpk nk ***** tp akalku masih waras lg.. yela ingat senang ke nk cr org yg dh bertahun2 kenal hati & perasaan kite.. rasenye x mungkin kot..lg2 aku mmg x ramai kwn lelaki..dan segala sengketa x lama, selalu x sampai sehari pun..huhu biasela manje2..

Dan akhirnye, 24 Dis dia sah menjadi suamiku.. YEAAAAAAAAAAAA...dan skrg kami dh setahun 4 hr..tp status PJJ masih belum dpt diubah.. huhu...oleh itu kami akan sentiasa kekal sbg pengantin baru n harap2 sentiase begitu even duk sama.. Lgpun nila statement kwn2 bile jumpa kitorg... "Apsal aku tgk ko ni cam lum kawen jek" Cam couple lg adela..Heheh itu maknenye kami masih lg dlm mood berhoneymoon okey.....dan x sabar nak tunggu ujung thn 2010..nk honeymoon lg....bestttttttt..

Opps terlupa nak cite.. Dh kawen pun boleh plak salah bni..Aku yg depan dia boleh plak dia x pasan.. Duk ngendeng2 kat yuzai..Nk tegor kang takut diorg ckp aku jeles.. Last2 yuzai ckp, " wei ko salah bini laaa".. ambik ko, melompat terus nyuruk kat bini dia ni".. Hehe tp kesalahan ni dimaapkan coz dia x pki spek.. n dia kata stail ikat rambut aku ngan yuzai same je...hehehe..Suamiku suamiku...(hehe tp mase dia malu tu mmg comel la..cm budak2..haha)
akhirnye....dapat gak menjadikan cerita kami seperti novel2 yg penah ku baca..happy ending..yeye pas ni baby plak..huhu x sabarla plak
***hehe sory kalo bosan..entry ku kali ni sgt panjang
Post a Comment