Post Terkini

Sunday, November 25, 2012

One day trip to Pulau Pangkor

Haruslah membayar parking sebelum nak ke pangkor kan..tak kan nak bawa masuk plak dalam feri.. ok parking maksimum rm10 ye satu hari.. so passenger ada 4..kira rm2.50 la satu kepala. 
Pemandangan di Marina Island.. Jeti untuk ke pulau pangkor.. 5minit perjalanan je
Aku dan dia

Sedia untuk berlepas..
Kite amik gambar dia, dia plak amik gambar kita..huhu
My along n abg bilal
en suami dah macam apek dah..
Sampai sudah di pulau pangkor
Bila sampai sini, korang boleh memilih untuk naik teksi atau sewa motor.. so kitorg pilih motor..bukan apa, senang nak tawaf satu pulau ni. sewa sehari dalam rm25. tp bergantung kepada condition motor korang la.. 
Kasi penuh dulu minyak..baru confident nak jalan

Kitorang pusing satu pulau ni...tapi ngeri jugak bila naik motor lagi2 bila  nak kena turun bukit...agak curam la jugak.. motor abg ipar plak brek dia tak  makan.. tp alhamdulillah selamat..
kitorang  tak mandi pun.. baju basahan mmg bawak,  tp keadaan cuaca terik tak sanggup la plak nak berendam dalam air.. trip akan datang baru la akan terjun ke dalam.. sekarang survey2 dulu lihat alam..hehehe



mmg layan masa ni..angin plak sepoi2 bahasa
Banana boat..kengkonon nak naik la sebab pikir baju takkan basah, tp bila tengok last2 nanti diorg akan dijatuhkan so cancel lah niat.. tak sanggup nak menukar baju..  


ok abis entry bergambar..  trip ni pun tak terjangka..sebab masa tu cuti deepavali so jenjalan ipoh umah my along. orang kata sambil menyelam minum air..so hasilnye ajakla diorang g sini..sesaje nak g usha dulu..so pasni bolehla nak g honeymoon ke apa kan...kitorang planning tahun depan nak berjalan je..en suami pun dah abis study.. Alhamdulillah..sementara berdua yang tak tau sampai bila..hahaha.. ayat orang pasrah ni..
conclusion nye, tanah tinggi lagi best kot..sebab sejukkkkk..heheh
Post a Comment