Post Terkini

Tuesday, October 17, 2017

Weekend gateaway part 2 : Japanese Village

Hari kedua.. Lepas bekfes terus bersiap-siap gerak ke Japanese Village. Tapi iron x sampai lagi jadinya pakai je la tudung semalam.. Apa kesah..bukan busuk pun... Hahaha..

Kitorang pegi Japanese Village naik kete je. Malas nak menunggu naik bas. Gerak dalam kul 8 pagi memang sah-sahlah x ramai orang lagi kan. Yeehaaa.. Masa kitorang sampai cuma ada satu je group perempuan myanmar ke filipine. Tak ingat dah.. So lepak sana sampailah si anak dah menunjukkan tanda-tanda mengantuk. Almaklumlah budak  biasa bangun lambat... Hehehe. Oklah moh la kita layan gambar ye.

Ummi n Mira.. Bukti kami dah sampai.. Hahaha gigih tau ummi dukung Mira sampai tangga atas. Tapi ummi suka..Dapat exercise..
Yeayyy dah sampai.. Tapi kena mendaki lagi nak ke kampung Jepun..
Kemain exited tunjuk flower.. Belum lagi tengok air, fish, batu semuaa tu...
Dok asyik tengok air la tu. Punyalah payah nak amik gambar
Main batu pulak.. Masa ni Mira dah start mengelamun.. Maksudnya dah ngantuk la tu.
Nampak je fish ngan air, segar sekejap dia..
Pemandangan di kejauhan.. Ada plak si comel berkimono
Lama gak lepak2 kat atas...Iyelah dengan adegan kejar-mengejar, pujuk memujuk. lepaskan lelah lagi.. Bila dah start ramai orang, barulah kitorang turun.. Untung pegi awal2, x perlulah bersesak-sesak. Nak turun tu pun banyak gak pit stop.. Budak kecik tu nak explore kan.. Layankan ajelah..
Ambik gambar sat..
Yeayyy.. Kami dah selesai... First time mira makan ice cream tak kotor.. Hahaha sebab ice cream x cair.. Datang pepagi suhu kat sini masih nyaman lagi..

Bila kitorang turun, parking dah penuh ngan kete dah.. Ada yang parking kat tepi2 jalan lagi.. Huhu mujur sangat datang awal.. En somi tanya ada nak pergi tempat lain tak.. Hmm tapi aku cakap tak payahlah.. Cam Taman Arnab tu, cam tak best je..Hahahha.. Sebab nya tempatnya kecik je..Hehehe.. So terus masuk balik kat Colmar.

Masuk bilik lepak-lepak sat, pastu kemas barang.. Hantar beg kat kete, then jalan-jalan kejap area situ.

Comelnya dia.. Tengah usha something tu..
So inilah yang diusha.. Dah bawa ke meja, lari balik ke booth mainan.. Sudahnya terpaksa belikan juga
Gambar kenang-kenangan.. 
Tak mau lama-lama kat situ, terus gerak balik.. Mira pun dah ngantuk ..Tu yang macam-macam ragamnya.. Masuk kete, tak sampai 10 minit perjalanan, selamat dah dibuai mimpi...
So macam mana cuti kali ni??? Hahaha oklah kalau nak santai2.. Lepak2.. Hilangkan stress kejap.. Nak pergi lagi??? Hmmmmmmmm...... 4-5 tahun lagi kot kalau terpaksa.. Hehehehe..
Post a Comment