Post Terkini

Wednesday, April 3, 2013

the dusun

Berkisar dengan entry ku di sini  Alhamdulillah.. akhirnya sampai gak kitorg ke THE DUSUN.. agak mencabar juga perjalanan nak masuk resort ni.. jln agak curam n kecik.. biasalah kan dalam dusun.. yang penting berbaloi-baloi.. ok jom kite review.. harap maaf susunan gambar agak bersepak..

abg ipar ku sedang menyamak segala pinggan mangkuk.. mujur ada tanah.. iyela pengunjung nye bukan muslim semata, tambahan plak ada dapur sendiri untuk memasak, bukan kite tahu apa yang diorg masak kan..
tangga tu menuju ke ruang tidur aku, en hubby n my sis.. bukan bilik ye tp loteng
Ruang tidur along.. open je ni, cuma kalau  rasa2 nak privacy boleh tutup sliding door.. yup, ruang tidur cuma dipisahkan dengan sliding door semata
My bed.. siap ada kelambu lagi..tp tak pakai pun.. panas kan kelambu
bilik air.. owhh kami mmg kaya towel kat sini.. melambak2 diorg sediakan.. maybe persediaan kalau nk mandi pool kot..
rumah kami.. emas house
pandangan dari loteng, tempat aku n hubby beradu
BBQ


cer teka?? siapa yang siapkan bbq?? kami para wanita yang bertungkus lumus.. ketua keluarga duk melayan scrable..huhu

melantak.. makan dengan roti..huhu.. tp alhamdulillah kenyang sampai ke pagi.. ingatkan tak cukup, rupanya cukup2.. ikan n udang ada 2-3 ekor je tak abis



esoknya ,pagi2 bekfes nasi lemak kat cafe diorg.. lepas makan terus kejar pergi pool.. bukan apa takut  geng2 mat salleh terjah  dulu..tak sanggup plak tgk diorg berbikini.. tp diorg jenis tak mandi pagi kan?? betul ker??

sora house

tembusu house.. kalau nk honeymoon boleh pilih rumah ni





yang ni plak pool dekat ngan berembun house.. kalau tak silap la. tp kitorg tak mandi kat sini pun even dekat ngan rumah kitorg.. sbb akak yang masak kat situ tak suggestkan.. sebab dia kata ada pengunjung yg bawa anjing mandi kat sini.. selalunya cha ya nun alip yang degil sket.. lagi satu sebab pool ni dia tadah air bukit, so kalau nak buang air tu amik masa

keluasan rumah emas kami.. best kan
pada aku mmg berbaloi2 la dtg sini.. even agak mahal tapi servis yang disediakan mmg terbaik.. tp kitorg pergi 2 hari 1 malam.. kalau tidur 2 malam best gak.. yang paling tak sangka dapat tgk kelip2.. ala tak taula nama, kelip2 ke, atau kunang2.. yang penting serangga  ni keluarkan lampu.. tp bila tanya my sis, dia kata biasa je..hehehe pendapat msg2, maybe sebab dia mmg duduk kg kan.. dia plak jenis suka nak berjalan..
cam aku plak mmg suka nak termenung2, berkhayal2.. so mmh bestla tempat ni.. lagi2 kalau dapat angin sepoi2 bahasa..

so pada sape yang ada budget lebih sgt2 recommend tempat ni.. tapi tapi tapi....... kalau korg takut gelap dan sunyi, better tak payah..sebab waktu mlm mmg gelap n sunyi je.. kalau ada anak kecik pun tak digalakkan.. dan masa terbaik ialah musim buah.. bayangkanlah sekeliling rumah kitorg tu adalah pokok durian..dan masa musim tu korg boleh self pickup je..melantak la berapa banyak korg nak.. dahan2 durian pun ada termasuk kat patio kitorg.. dan  tak mustahil kalaul musim durian, mesti ada yang gugur kt atas patio tu..

owhh sebelum terlupa, senang je nak pergi kat sini.. kalau dari kuala klawang korg terus je smpai pantai.. cari sampai jumpa balai polis ngan masjid.. antara balai polis ngan masjid tu ada simpang ke kiri.. masuk situ, jln terus korg akan jumpa sjk(c), pastu jalan terus ikut signboard 'SAINS'.. nanti ada la signboard THE DUSUN..sekian


Post a Comment