Post Terkini

Monday, April 29, 2013

herba maharani : my testimony

Assalamualaikum.. salam sejahtera,,
for the first time, nak bagi testimoni tentang satu produk yang telah digunakan 2-3 bulan ni. biasala, pengidap endometriosis cam aku ni haruslah mencari alternatif lain supaya penyakit tak berulang lagi. tak kan asyik nak kena operate je kan.. dan selain hormon yang x berapa nak balance haruslah mencari kaedah alternatif...
main problem ialah senggugut.. kalau kengkawan lama dulu taula, kalau time period mesti aku kna senggugut yang teramat sakit.. lagi2 zaman belajar uitm.. kalau waktu period je mesti muka ni pucat lesi dan x bermaya.. hidup cuma berbaring atas katil je.. sehari makan pil menstrual sampai 4 biji selama lebih kurang 3 hari .. kawan aku period pain pun just makan sebiji je utk cycle dia.. tp pas tau keburukan makan pil tu terus stop dan menahan sakit.
sumber : google

bila dah keje lagi teruk.. seluruh badan lenguh2, dengan perut cramp, rasa nak muntah semua ada. sampai bila time mengajar student pun boleh pasan.. iyela cikgunya terbongkok2 menahan sakit.. selalunya student perempuan dia tau la sakit apa .. "teacher, are u period?" kalau yang lelaki plak " cikgu kamu sakit ka? duduk sajala".. huhu tapi dah keje kena la mengajar.. kang x pasal2 pengetua lalu kena marah plak duk kat kerusi..
sumber : google
panjang plak mukadimah ye.. satu hari tetiba tgk my frend, Dini pm kat facebook tanya nak try tak pil maharani.. terus google2 cari info.. mula-mula was2 gak sebab buatan China kan..tapi dah jumpa certificate halal terus on.

ok pill ni x boleh ambil waktu period.. so lepas je bersih terus makan... suggestion 1 bola sehari.. tp nak test dulu makan sepuluh biji je sehari.. sekali x sampai 3 hari haid kuar balik.. terus cuak2 tanya dini.. owhh rupa2nya kesan dari ubat tu mmg dia akan kuar darah kotor.. dalam 3-4 hari camtu dah bersih.. so lepas tu teruskan makan sampai biasa..
KESANNYA :-

1) senggugut aku dah xde.. kalau ada pun sket sgt.. dan xsedar kita dah period.. alhamdulillah :)
2) cycle dah kembali pada asal 28-29 hari.. sebelum ni lepas on treatment cycle ku hanya 24 hari..

kesan nya sgt sikit kan? tp sgt bermakna untuk aku.. lagi2 untuk org yang still TTC ni.. moga lepas ni adalah rezekinya.. think POSITVE always..

** tempoh penyembuhan lebih kurang 3-6 bulan.. so janganla risau kalau first try tu x nampak kesan.. lain orang lain penerimaan badan :)







Post a Comment