Post Terkini

Wednesday, March 26, 2014

Majlis sambut menantu



Hari last sekolah 21 Mac terus aku berdesup gerak ke Ipoh.. hahaha xde la berdesup pun.. Settle kan kerja rumah mana yang patut dulu. Basuh kain contohnye.. Iyela, Selangor sekarang krisis air. Kang kalau x basuh baju, nanti laki aku g kerja nak pakai apa.. Lainlah kalau dia pakai setakat baju kat rumah xde uniform keje memang senang hati la aku cuci tangan.. Tunggu balik S.Alam baru basuh.. Hehe . tp impian tinggal impian la.. sebabnya air ada nanti hari Isnin.

Dah settle semua, dalam kul 11 pm baru kuar rumah.. Tapi singgah makan dulu kat restoran Norhaidah.. Hahaha lapar kot.. Harap aku masak , lama sangat dah dapur tak berasap.. Mood kemalasan makin menebal.. Ntah bila nak muncul balik. .Full stop.

Perjalanan ke ipoh sangat lama.. Mana tak nye berpusu2 orang nak balik utara. Sampai sana dah kul 3 lebih.. Lepak2 jap, tdo pukul berapa aku x tau.. Bila bangun, rehat2 gerak ke homestay tempat mak abah menginap.. Owhh aku duk rumah along aku malam tu.. Kepala pun ting tong x cukup tido.

Sampai2 sana, rehat kejap tunggu wakil pengantin panggil untuk berarak. 


Hahaha apsal belah perempuan plak yang bawa bunga manggar.. Aku ngan my sis plak tu.. Aku pun confuse. Wakil pengantin datang suruh pegang bunga manggar.. Halal je la.. Janji majlis berjalan lancar. Yang pengapit perempuan tu Sajida sepupu aku, Kebetulan baju dia sama tema ngan belah lelaki, so kitorang suruh dia jadi pengapit. Kesian tengok pengapit asal, kecik je nak jadi pengapit. Adik aku si wani siap sound mana kompangnye.. "Ehh hello majlis ko haritu pun sunyi sepi je.. Banyak bunyi plak. At least dia ada gak muzik kompang."
Sangat sesuai.. Wan n Wani.. muka pun iras2..
Pengantin bersama mak n my SIL..  Aku pasan muka adik aku ni dah berisi.. Senang hati la tu :)
Eh eh apsal aku xde. Apsala laki n adik aku plak interframe kali ni.. tak aciiii.. nak juga... Hmm memang hari tu aku x gila gambar pun.. Sebab kepenatan dan kemengantukan melanda diri.
Makanan memang superb.. Terbaikkk.. tapi sayang kalau aku penat makannye sikit je dah kenyang.. Nasib baik esoknye diorg tapaukan rendang tok.. Yang aku pasti kejiranan kat sini sangat bagus.. Setiap rumah ada tugas masing2.. Satu rumah PA system, satu rumah makan2 sampingan cam laksa, jeli kelapa, rojak etc.. satu rumah lagi sediakan teh tarik.. Ada lagi rumah rasanya, tapi tak perasan. yang teh tarik tu aku pasan masa nak balik je.. tak sempat la minum..

Balik homestay rehat2, lepas tu jenjalan g Jusco.. dapat la pau baucer fidah RM250 tu.. dan secara x langsung dapat gak kad popular.Yesss.. Thanks fida..

Thanks juga pada family cik Limah, cik Sidah n Cik Mat yang sudi menemani kami. :)
# Aku masih mengharapkan keajaiban Allah.. Selagi belum ditemui aku masih mengharapkan mangsa2 MH370 ditemui walaupun sekadar 1%. Sesungguhnya janji Allah itu pasti. KuasaNya melebihi segala-gala yang ada di dunia ini.
Post a Comment