Post Terkini

Thursday, April 3, 2014

shaklee part 1

shaklee, vitamin, suppliment
Shaklee..  product kami seisi keluarga.. maksud kami tu bukan aku ngan hubby ye.. tp adik beradik n mak ayah aku.. laki aku kureng sket bab2 ni.. meh sini nak review sat kelebihan2 dia..

Vita C Plus -- yang ni aku sangat2 rekemen la.. sebab apa? sebab ni membantu sistem imun dalam badan kita. Aku pakai Vita C ni dah lama.. paling lama berbanding produk lain. kenapa aku rekemen. sbb aku pakai lama n terbukti berkesan. Alhamdulillah.. batuk selsema jarang sangat nk menyinggah.. kalau sebelum ni tak payah cakaplah.. batuk tu tak pernah nye nk hilang.. kalau baru nk ok, selsema dtg balik.. sampai cikgu2 sekolah selalu tegur x sihat.. sebabnya batuk aku ni lain mcm sket dr org lain.. kalau batuk tu segala isi perut n anak tekak mcm nak terkeluar.. tp Alhamdulillah lepas ambil vita C n Virgin coconut oil masa tu aku pasan dah jarang nak deman, batuk n selsema.. tp vco aku stop pastu n ambil vita c.. lebih kurang 3 tahun kot makan ni sebelum mencuba produk lain..

Carotomax -- product kedua aku try.. x lama baru je tahun lepas.. xde dalam gambar sebab stok dah habis. baru nak order balik.. sebab apa aku order? sebab aku tgk mata aku ni semacam je. macam mata org tak sihat.. warna kuning n cam ada selaput kan mata belah kanan. tanya kawan sekolah apa ubat yang sesuai n dia cadangkan carotomax ni la a.k.a vitamin A. vitamin A kan elok untuk mata.. so dah dua botol pun guna.. kesannya?? selaput tu ada lagi tp dah kurang dari dulu la.. kalau nak tgk gambar mmg aku xde gambar sebelum n selepas..hehehe makcik tak rajin dik oiiii nak berselfie

Energizing soy protein. ESP-- haha yang ni aku beli tp mkn sekali je.. buat masker sempat la beberapa kali.. last2 bagi kat kaklang aku.. dia ckp minum ni susu banyak. aku plak, asalnye beli untuk dapat energy. mana taknye pergi kantin nak makan je, makanan mesti abis. kadang2 sampai nak menangis. baru sekali makan sekali terbaca pengidap ENDOMETRIOSIS x elok makan makann berasaskan soya yang diproses.. cuak la nak makan.. terus stop n past kat kak lang.. so yang ni aku tak boleh bagi testi ye.. tp kalau buat masker...terbaikkkk

yang lainnnnn??? tungguuuuu.. nanti aku bagi testi lagi... nak zzzzz dulu
Post a Comment