Post Terkini

Tuesday, January 5, 2016

Jom holiday : Kota Kinabalu (Day 4)

Perghhhh... azab betul nak perabih cite cuti2 aku ni,.. Gagahkan lah jugak walaupun dah malas.. So hari ni last day kat Sabah.. Malam kang dah nak balik dah.. So untuk hari terakhir kat sini kitorang g Pulau Manukan je.. dan  tambahan lokasi di Grand Illusion, Tanjung Aru..

Mehh tunjuk gambar jee..


Setelah puas memujuk en somi... yeayyy dapat gak g pulau..


Demam suami dah hilang.. Best oo snorkeling.. Aku dah kurang panik bila dalam air.. Cuma itulah.. kalau en suami jauh sikit aku mulalah gelabah ayam..
  

Jernih kan.. Nampak Cetek.. tp sebenarnya dah dalam dah ni.. Pada akula..
Kitorang kat pulau ni x lama pun..  Beli tiket kul 8.30 pagi.. Balik dalam 11.30 pagi.. Haha kalau dalam air memang x pernah puas kan..  Tapi apa nak buat.. En somi x mau check out dulu.. Lepas pergi pulau baru nak check out terpaksa la kejar masa.. Xpelah yang penting tertunai hajat nak g snorkeling.. Dulu g kat Krabi.. Apa yang berbeza... Ikan kat sini lagi banyak kot.. Siap dapat fish spa free lagi..  Akan datang ingat nak g Sabah just untuk mandi laut je lah.. Aci tak???

Lepastu balik hotel terus bersiap2 nak check out.. Flight kul 7.30 mlm.. Huhu banyak lagi masa ni... So masa dok membaca magazine kat hotel ni terbaca plak satu tempat best kat Tanjung Aru.. Grand Illusions.. Tiket masuk RM30 seorang.. Tanya en suami dia pun setuju.. So apalagi.. moh la kiter..


Kaunter masuk..
Dekat Grand Illusions ni ada 12 stesen.. 3 stesen awal x boleh ambil gambar.. Tak taulah kenapa.. Dia kata sebab flash camera nanti akan ganggu apatah.. Aku pun x ingat.. Masuk dalam stesen ni memang teraba-raba lah.. Gelap kau.. Ada tu cam maze.. Kena cari jalan keluar..Haha best.. 2 lagi aku x ingat dah.. Lepas dari stesen ni barulah boleh ambil gambar..



Ni bilik anti graviti.. Memang rasa berat je nak berjalan..
Ilusi Optik di sini
Yeahhh..suamiku versi Elbert Einstein
Burger terapung
Taraaa
Botol tu x jatuh pun tau...

Dalam gua... Kat sini berbau sikit.. Katanya bau najis kelawar.. Memang bau kat dalam gua
Yang ini best...
Nak dijadikan cerita.. habis je aktiviti kat sini memang bateri telefon kitorang dah nyawa2 ikan.. Last2 decide lepak airport terus.. Mesej adik wan ckp kitorg tunggu airport.. Pastu tdo kejap dalam kete n matikan tepon.. Huahuahua.. Syahdu betul.. Bukan apa, sebab nak pulangkan kete kan.. Bateri umobile pun dah abis.. Alhamdulillah... sampai juga Semenanjung... 

Yeayyy abis dah entry cuti2 Sabah..
Post a Comment