Post Terkini

Sunday, March 27, 2016

Philea resort & spa Melaka

Yeaahaaaa... cerita dah basi.. lama sgt dah basinye.. mau 3 bulan aku peram.. Alkisah anniversary yang ke 7 tahun lepas g bercuti ke Philea Resort & Spa.. Tak lama.. 2 hari 1 malam je.. Sebabnya bertembung dengan majlis tunang dan annual dinner encik hubby..

Tapi tu semua tak penting.. yang penting kualiti.. Betul tak?? Macam biasa, dah namapun anni nye dekat2, so bercuti kali ni ngan my twin.. Berbaloi2.. 


Yeayyy.. kali ni kami cuti ngan mira.. Percutian pertama untuk sikecil

philea resort & spa
Lobby
Dari lobby ke bilik agak jauh.. parking pun jauh gak la.. tp jangan risau..perkhidmatan buggy disediakan. tak perlu bersusah payah nak menapak.. Keterujaan nak masuk tengok bilik memuncak.. Almaklumlah bukan senang dpt dtg tempat yang cenggini kan.. 

Sooo.. jom kita terjahh..


philea resort & spa
Ni dia... beverages yang disediakan.. sejuk2 boleh buat air panas..
philea resort & spa
Bilik air super selesa.. besar.. ni sebahagian je.. ada tempat shower bertentangan bath tub.. peralatan toiletries semuanya serba cukup.. sampikan shaver pun disediakan.. mmg superb la..
philea resort & spa
interior dalam.. katil berpisah ye.. apadehal.. yg penting selesa.. nk rapatkan berat terlajak.. so mlm berpisah kejap ngan hubby..ngeeee
philea resort & spa
laluan nak ke bathroom
philea resort & spa
dari pandangan luar.. 
 Hijau sungguh kat sini.. aku suka betul tempat2 yang cam gini.. Nyaman je rasa.. Almaklum cikgu geo.. secara tak langsung jatuh cinta pada alam.. Kat luar bilik lepak2 kat balkoni memang best..

kita bekfes dulu
 Hari kedua sebelum mandi kitorang bekfes dulu..menu tak payah cakapla.. banyak sangat..sedapp.. tp aku tak ingat la apa menunya.. almaklum cerita dah 3 bulan..

ni dia.. best woo.. x sabar nak mandi.. yg tengah tu utk org dewasa..ko kena pakai baju mandi ye kalau nk mandi kat tengah
Kat sini pakai baju basahan takpe..x kan kena halau..tempat bebudak kan
Yeayyy.. first time mira mandi kolam... 
Habis mandi.. masuk bilik..lepak2 jap pastu kemas barang.. mau check out.. pergi zoo negara... hahaha dah lama x jejak kaki kat zoo..

Conclusion aku.. tempat ni memang best.. rasa dah tambah je semalam.. suasana nyaman.. dok dalam bilik lagilah syok... so sapa nak pergi mmg sgt2 aku syorkan.. berbaloi2 dengan harga yang dibayar.. Nak terjah?? korang boleh pergi ke https://www.phileahotel.com.my/ Aku pun target nak pergi lagi.. Sebabbbb manyak syokkk ooo...Hehehe.. Daaaa....
Post a Comment