Post Terkini

Monday, February 27, 2012

kasut baru: ADIDAS


Jeng jeng..dapat a pair of sport shoes from my charming husband...sgt2 suke..motif??? Adakah beliau ingin isterinye bersenam?? Hehe no comment.. Sebenarnya, si isteri duk merengek suh encik suami belikan baju baru.. Yela dah bosan kot g sekolah pakai baju yg sama je..dan encik suami xnak.. Sebabnye dia kata baju kurung dah melambak..tp masalahnya, hari2 pakai baju kurung g sekolah sgt2 bosan ok..lainlah kalau dpt pakai baju preggy.. Mmg cantiklah kan..hmm pujuk punya pujuk akhirnya dia setuju..alah x banyak mana pun..suh dia budget rm100 dapatlah dua pasang baju kurung..huhu..
Tp alih2 dia tanya nak beli kasut tak.. Pucuk dicita ulam mendatang, of course la say yesss.. Me request scholl.. Tp dia tak setuju.. Dia kata nak belikan sport shoes.. Lgpun awal tahun hari tu ada gtau dia nak beli kasut sukan.. Almaklumlah kasut lama dh buang..mana taknye, dh 3 tahun plus pakai, kulit pun dah merekah, tapak pun dah tertanggal mmg patut la dibuang.. Tp ckp ngan en suami bukan suruh dia beli..niat dihati nak beli sendiri je.. X sangka plak dia ingat pasal ni.. Hmm dalam hati budget2 beli kasut murah je..yela, bukan selalu pakai kan..2 kali setahun je kot.. Time larian sekolah ngan hari sukan.. So siap cakap awal2 duit balance beli kasut beli sepasang baju.. Alih2 dia bawa g kedai Al-Ikhsan kan plaza alam sentral @ PAS..tengok2 kasut n dia berkenan seperti dalam gambar.. En hubby ye not me.. But actually his choice always the best n Im very love it.. Thanks abang..sayang u lebih-lebih...hmm isteri dia ni jarang belikan dia bende mahal2..paling cikai pun belanja makan.. Ntah bila dapat bagi present or something yang best kat dia..huhu..

Owhh berbalik pada piliha en suami, selalunya, biasanya mmg pilihan dia adalah yang terbaik..x kisahla dari memilih baju ke, menu ke or whatever mmg selalunya pilihan dia yang paling bagus..sebagai contoh kalau kami mkn kat kedai, selalu apa yg dia order adalah lebih sedap dari yang bini dia order..hasilnye..harusla bini dia ni ngecek lebih- lebih dari dia..plus, my hubby makan lagi lambat dari bini dia..slow and steady org kata.. Mcm tu jugak kalau pilih barang, dia akan pilih betul2..x macam bini dia asal boleh je.. So sebab tu jugak kalau nak beli something akan minta pendapat en suami.. X kisahla, dari baju, kasut, barangan rumah sume akan minta pendapat dia..tp kalau jenis pakai buang n bab2 makan minum ni haruslah bini dia yg handle..sebabnya kalau jenis pakai buang ni haruslah amik yang paling mura.. Cut cost katakan..kalau berkaitan makan minum dirumah mmg en suami zero..selalu dia mengikut je..huhu..

Kla, melalut sudah..thanks abang..leh r pakai masa larian sekolah this coming march...yahuuuuuu...
Post a Comment