Post Terkini

Tuesday, February 7, 2012

Family trip

sorry la blog..lama betul x ber 'update'.. jenuh cari masa yg sesuai.. sempat nk upload gambar je dulu.. so hari ni leh curi2 masa sket nak cite aktiviti kitorg 4,5 dan 6 Februari hari tu.. Sebenarnye 5 Februari ada majlis kawen dekat segamat tp memandangkan en suami dah berjanji ngan family dia terpaksala korbankan majlis kawen Nora.. xpela, keluarga lebih utamakan.. lgpun en suami adalah penunjuk jalan ke Cameron Highland tu..

Sampai2 kat cameron, destinasi pertama kami haruslah ke Cameron valley..saje hirup udara segar melepaskan penat duk dalam kereta...nyaman gak la.. tp kali ni xdela excited nak ber'bollywood' kat celah2 pokok teh tu..almaklum dah selalu sgt ke sini.. family bang man ngan achik pun x nk bergambar..kira okla tu kan..

so dalam 10 minit lepas tu kami terus gerak ke teratak persinggahan kami sepanjang 3 hari di Puncak Arabella.. apartment kat sini memang best, sbb dia mmg dekat puncak.. lagi satu keluasan dia mmg sgt selesa la utk 3 family.. siap boleh masak bagai.. so lepak2 kejap then pergi pasar diorg yang dekat ngan equatorial hotel tu utk masak2 malam tu.. then pgi kedai runcit yg ada jual ayam ikan..hehehe.. bagus kan.. bak kata en suami, cameron tu dah mcm kitorg nye kampung..tau mana nak dituju..

malas nak cite bebanyak, picture ni adalah sebahagian dari aktiviti kami..

terperangkap ditengah2 ladang strawberry
me with chocolate strawberry
sweet couple..hehehe
this is our family..
kami lagi..:)
parit waterfall, kg sedia

Boh Tea Plantation
emida steamboat

taman agro, mardi
with my lovely niece

hubby...di bee's farm


Lata iskandar.. nazrul with ayah..

so next plan..maybe trip ini akan bertambah ahlinye.. apapun kna tunggu arahan dari penunjuk jalan akak encik suami...yang penting..cameron highland sgt best sebab sejukkkkkkkkk...
Post a Comment