Post Terkini

Monday, May 28, 2012

Hari kami

Alhamdulillah, berakhir sudah majlis sambutan hari guru 26 mei lepas.. Paling seronok sebab dapat libatkan diri dalam netball match.. Teacher vs student.. Dan dah namanya hari guru haruslah cikgu cikgi yang menang dengan kemenangan 7-5.. Tp seriously mmg la sgt2 penat.. Terasala badan dah makin berat..stamina pun dh makin kurang..baru seminit dua mmg semput abisla.tp alhamdulillah, mmg berbaloi2..pertama, dpt lepas gian main netball.. Kedua, dpt release tension sepanjang seminggu dua tu.. Hari jumaat sambutan hari guru utk semua.. Buat plak persembahan hari guru.. Menjadi marjinah seperti cerita ali baba bujang lapuk..malangnya, ntah silap kat mana, lepas my scene lagu terus jadi minus one.. Jadi kengkawan yang lain terus x dapat beraksi..yela, step berdasarkan lirik lagu tp kalau dah minus one mmg fail lamkan..opps lupa plak kitorg buat ala2 musical. Gambar mmg xdela kan.. Sbbnya join ni pun sbb paksa rela..mmg xde mood la nak suruh member2 amik gambar..lg2 bila jadi mcm ni mmg spoil la mood yg mmg dah sedia berkurang ni.. So, lepas je persembahan terus je lepak bilik guru..malas nk duduk dewan lagi.. Budak2 pun buat persembahan, banyak yang menyanyi.. Memandangkan hari tu hari terakhir sebelum cuti sekolah bermula, jadi harusla semua guru kelas bertungkus lumus menutup register sebelum bercuti panjang.. Mengemas2 meja dan menyusun2 kertas soalan untuk di bawa balik.. Dan masa ni la bebudak ni ambil kesempatan untuk beri hadiah kepada cikgu2 mereka sebagai tanda penghargaan..thanks anak2 murid saya.. Dan kejutan paling best apabila badan pengawas bawa 2 biji kek secret resepi sambil nyanyi lagu selamat hari guru versi selamat hari lahir tu.. Mmg syahdula.. Aku sebagai guru pengawas pun x tau rancangan diorg ni..mmg terbaik la.. Kat bawah ni adalah bukti pemberian kek dari badan pengawas.. Secrt recipe lagi.. Thanks u all..
Pemberian hadiah daripada sebahagian anak2 murid.
Post a Comment