Post Terkini

Tuesday, September 10, 2013

shaklee shaklee shaklee

aishh lama betul dah x menulis.. banyak dah entry tertunggak.. sebab nye malas nak upload gambar.. cuma kali ni entry x bergambar, so snglah sket nak pos...

ok bercerita pasal ttc, konon2nya bulan ni nak start balik ngan iui.. tp smlm call klinik dr cuti plak on the date tarikh sepatutnye iui.. mungkin rezeki utk conceive naturally kot.. huhu ayat pujuk hati je ni... so start semalam baru tergerak hati nk try shaklee.. padahal dah lama my twin suggest.. aku saje nak menyombong x nak pakai.. hehehe... bukanlah...  sbnrnye sebab susah sgt nak konsisten makan2 suppliment ni.. selalu sgt terlupa..  so cari alternatif yang lebih mudah je

biodex dulu pernah pakai.. tp rasanya x sanggup la.. mahal bebenor.. x sesuai ngan poket kitorg.. kalau nk cuba skrg pun x sangkup.. almost 1k per month.. x makan la jawabnye..
itu cerita lama dulu...

utk tahun ni, awal tahun kami proceed ngan iui je.. first iui fail.. 2nd iui cancel plak.. x jadi nak buat.. so lepas tu member suh try herba maharani.. sebab makan 6 hari je sebulan bolehlah terima.. tp lepas beberapa hari je period dtg semula.. tanya member  dia kata healing crisis.. buang segala darah kotor..

dalam masa yang sama pakai lumiglow jugak.. tp berjimat cermat la.. sepatutnya satu botol sebulan.. tp aku pakai 2 3 bulan.. mahal kot rm 198.. kesan dia pada yang banyak toksin mungkin akan gatal2 kat area tempat sapuan.. so far masa tu ok je..

lepas 2 bulan beli premium beautiful plak.. ni lebih pada nak cantik la..sebab jeans dah ketat.. kain pun dah ketat.. perut pun dah buncit.. tp dalam masa yang sama  katanye untuk kesuburan kan.. huhu ..so memula pakai long girdle je.. sebab bengkung ngan bra stok yg ada dh abis..  oklah.. konsisten guna ketiga2 benda2 ni period pain dah kurang.. boleh kata xde lah.. kalau period pun kdg2 x sedar..

pastu bila dah dapat set lengkap p , terus konsisten pakai.. dan tetiba plak senggugut teruk.. sakit yang amat smpi terpaksa telan panadol.. nasib baik pernah terbaca testi pengguna kena macam aku..  tp dlm masa yang sama, bila pakai lumiglow(masuk botol kedua)  rasa macam gatal2 plak kat perut.. gatal yg merenyam tu.. so sebelum ruam2 tumbuh aku stop la..  oh ye, senggugut teruk tu terus stop makan maharani.. bukan sebab takut, tp nk tgk  sama ada lepas dah stop makan senggugut ada lagi ke tidak..

so dah 2 kali period, senggugut mmg xde.. setakat rasa kebas perut ngan sakit pinggang je.. alhamdulillah.. thanks dini sebab suruh beli  maharani.. so skrg ni baru nk mula pakai pb plak.. iyelah hari raya x pakai kan.. org buat open house sana sini.. rugila kalau makan sket je.. maharani insyaAllah stop terus.. pakai pb dan abiskan lumiglow yang balance...

dan malam tadi baru lah decide nak cuba shaklee.. sebab rasanye dah x bercampur ngan bahan2 lain. yg perlu ditelan.. kalau ada pun setakat air rebusan buah zuriat.. chaiyo' muzai., tahun depan ko  dapat baby... x baby kandung , baby angkat.. ada sape2 nak bg tak? tp jgn sampai jual anak... kami org kurang berkemampuan..huhu


Post a Comment