Post Terkini

Monday, November 7, 2016

Putu bambu Juriah & murtabak Singapore

Alhamdulillah.. hujung minggu lepas berkesempatan bertandang ke Batu Pahat. Aku ngan en suami mmg susah sikit kalau nak turun ke area Johor ni. Kebetulan ada kenduri kahwin sedara K.su dan abah pula nak naik ngan kami so sampailah ke sini.. Lagipun Kak Su kalau xde aral melintang, selalu datang ke majlis kat belah segamat.. Jadi rasa tak patut pula kalau tak datang kan.

So lepas kenduri kawin, kengkonon nak jalan ke pekan Ayer Hitam.. Tetiba en suami kata ada putu bambu sedap kat sini.. Apalagi, harus cuba la kan..  Lokasi senang sangat..Betul2 kat traffic light.. Kalau dari Parit Raja tu belok kanan ke Pekan Ayer Hitam..Kalau Putu Bambu Juriah ni belah kiri. Betul2 tepi jalan selepas traffic light..

putu bambu juriah
Yeayyy.. Kami dah sampai. Nanti aku review rasa dia..
 Sementara tunggu en somi beratur beli putu bambu, kami lepak gerai sebelah.. 

Beli 2 bekas.Sebekas rm3.50
 Rasa dia?? Huhu sedihh... bukan sedih sebab x sedap.. Tapi aku selsema dan batuk . So tak boleh la nak komen apa2.. Tapi berpandukan komen en somi, sedap kalau makan panas2.. Hmm.. memang putu bambu sedap makan panas2 kan..

Pas makan terus gerak ke Ayer Hitam.. Pusing2 kejap tapi xde nak beli apapun.. Beli Nenas Filipina ngan ubi kentang apa tah namanya.. Pastu balik..  Betul2 depan tempat kitorang parking kete tu ada kedai Murtabak Singapore.. Apa lagi en Somi bungkus sekali 2.. Satu tu je harga dah RM16.. Beli 2  jadilah RM32.. No discount ok.. Somi kata sedap.. cuma kuah dal dia je ada cair sket.. Mujur ada kuah dal lebih kenduri tadi.. Boleh la lawankan.. Barulah umphhh..

murtabak singapore
Nampak macam roti telur je kan..
Isi murtabak ni tebal tau..Mmg kalau berdua tu confirm x abis sebab bukan setakat tebal tapi besarr.. Haha kak ipar aku pun x penah beli.. Tapi tu biasalah kan.. Kalau kat tempat sendiri memang jarang nak mencuba..Tapi kalau kat tempat lain semua nak di try..Hehe.. 

Ok tu je nak cita..K bye..
Post a Comment