Post Terkini

Wednesday, November 30, 2016

Makan-makan di Chop n Steak, Kg Baru

Assalamualaikum....
Alhamdulillah dengan rasminya entry pertama di musim cuti persekolahan... Yeayyyy
Alkisah Sabtu lepas ajak suami g makan-makan di Kg Baru, KL.  Saje je nak reward diri sendiri sebab berjaya selesaikan tugasan sekolah terutama filing HEM sebelum cuti sekolah bermula. 
Lagipun dah lama sangat mengidam makan kat Chop n Steak , Kg Baru ni..last datang tahun 2011.. haha 5 tahun dah berlalu.. boleh tengok entry kat sini.

kg baru
gambar ehsan google.
Untuk sesiapa yang tak pernah pegi, tu aku dah tepek gambar dari google.. Terpampang nama kedai kat situ. Kg baru dah banyak gak berubah.. Dah ada deretan kedai arab ala istana gitu. Masjid pun dah besar.. Ingat lagi kali terakhir pergi masjid masih dlm pembinaan..

Owhh Chop n Steak pun dah banyak berubah gak.. banyak dah tempat duduk yang disediakan. So xdelah nampak sesak sangat. Kalau dulu beratur orang nak tunggu masuk.. La ni ok dah.. Jom tengok apa kami order...

Chop n Steak kg baru
Suami masih dengan menu dulu.. Combo steak RM23.50.. ada steak, kambing ngan udang..

Hati tamak teringin nak order chicken combo gak tapi sebab dihidangkan ngan kambing maka aku orderlah sizzling chicken, RM12.90 .. Pun shedapppp amat.. Cuma mcm biasalah, tang roti aku pandang x pandang je..
So sementara tunggu dua order ni sampai kami order garlic bread ngan mushroom soup.. Kengkonon nak bagi princess mamam..sudahnya ummi ngan abi yang perabih. Untung dpt anak makan sikit je..Hehehe..  Air aku order honey dew n somi order mangga.. Mmg dari buah sungguh..xde campuran gula...Air dan buah semata.  Sgt sihatt okey..hehehe..

Kita gambar sebelum makan dulu.. Ngeh ngeh ngeh. mira dah ikut muka sape?? Umi ke abi??
Yesss.. puas hati dapat makan sini.. Murah pun murah, sedap pun memang sedap..berbaloi-baloilah pendek kata...Skrg ni pu bila aku taip balik entry ni rasa ngidam tu datang balik..acaner tu?? bila plak nak pergi balik... So lepas makan terus zasss ke KLCC plak.. nak tengok Air pancut menari plak... Bye bye Chop n Steak Kg Baru..diizinkan kami datang semula..

So untuk sesiapa yang nak mencuba bolehlah terjah ke sini ke alamat :
14, Jalan Daud, Kampung Baru, 50300 Kuala Lumpur


Post a Comment