Post Terkini

Sunday, December 4, 2016

Family gathering :Desa Balqis Beach Resort

Alhamdulillah.. Alhamdulillah.. Alhamdulillah.. Program yang dirancangkan telah pun selesai.. Walaupun di saat akhir 3 family tak dapat menghadirkan diri..  Percutian selama 2 hari 1 malam ke Desa Balqis Beach Resort Kuala Linggi bersama anak cucu wak samilan.. 

Aku dan suami bertolak dari Shah Alam dalam pukul 10.30 pagi lepas ambil set lunch ngan minum petang dari rumah along.. Along tak dapat join tapi dia sediakan makanan semua.. Terbaik la along..

Sampai Pajam lebih kurang 11.30 pagi. Pukul 12.30 lebih kurang terus gerak ke Melaka. Angah n K.su bertolak dari Batu Pahat so terus jumpa kat Desa Balqis. Tepat jam 2.15 sampai..Yeayyyy.. Mood holiday on..

Check in dulu.. Amik kunci rumah. Masuk-masuk sini terus nampak ofis dia..


Tulis details kat buku..Agaknya la kot.. Aku takde kat lokasi..
Selesai check in terus..zasssss mencari rumah kami...
So kampung... best weiii.. 
Sampai-sampai terus unpack lunch kami.. Konsep individual box... Sedap plak daging along.. Puas aku ngecek nasi anak buah..huhu..
Banyak jenis rumah kat Desa Balqis ni.. Family kecik ambillah yang kecik sket.. Family besar  boleh pilih umah macam kami.. nak details leh jengah FB Desa Balqis Bech Resort. atau website diorg dekat http://www.desabalqis.com/

Selesai makan rehat2 kejap..santai2 melepaskan lelah..Berbual-bual kejap...  Pastu jalan2 tinjau kawasan.. Nak tengok pantai nye..

Dekat ngan kolam ada pintu keluar ke pantai kot2 petang-petang nak jln2 kan... Aku turun gak ke bawah..tapi tangga dia tinggi sgt.. Mujur dukung hasya turun bawah..Kalau mira seram gak nak turun sebab dari satu anak tangga ke anak tangga lain tinggi sket..

Panas lagi.. xde sapa turun mandi lagi..
Laluan nak ke pantai 
Kat sebelah kanan yang nampak atap tu banglo.. Aku agak private banglo owner Desa Balqis ni kot.. Kalau aku kaya mau juga buat sebiji...Hehe
Dah abis pusing-pusing baru balik rumah..Tunggu redup sikit baru la leh terjun kolam..
Dalam kul 5 baru memasing siap sedia nak terjun kolam....


Mira baru nak warm up..
Pakai pelampung ni lagi dia excited.. Kemain menjerit gelak dia...



Puas mandi.. Last-last abah datang panggil balik. Hehehe..anak dah besar2 pun atok panggil balik juga..Haha.. So ready untuk aktiviti BBQ plak... Sambung entry lain plak.. penat tangan...
Post a Comment