Post Terkini

Wednesday, January 18, 2017

Penawar batuk dan selsema dari YLEO

Salam pagi... Selsema weh... kali ni azab sungguh.. sepanjnag masa bernafas guna mulut.. Asal makan tekak gatal.. Bila gatal mulalah batuk.. lepas batuk muntah plak.. Sapu minyak cap kapak tetap tersumbat, letak vicks, tiger balm kali ni tetap tak jalan..smpi minyak Iv apatah namanya pun aku sedut dalam2.. tp rongga hidung tetap sumbat..  Last2 tanya doc google.. Iyelah nak tdo kan.. x leh nafas lagi stress.. Akhirnya jumpa jln penyelesaian..


Jumpa kat blog pengamal essential oil katanya untuk dewasa combination peppermint , lemon ngan RC adalah terbaik..tapi aku peppermint xde lagi.. So pakailah apa yang ada dulu.. Memula pakai RC.. x smpi 2 minit sikit2 rongga hidung dah terbuka..teruja weh.. so lepas RC dah resap dalam kulit aku sapu plak Lemon.. Alhamdulillah tidur lena smpi pagi..xde bangun2 terbatuk2.. suara yg keluar x keluar malam tadi pun dah muncul balik walaupun bunyi sengau2 sikit.. so pagi ni continue ngan RC je.. sebab RC pun dah serasi ngan aku..

Mujur ada YOUNG LIVING ESSENTIAL OIL.. Alhamdulillah
Post a Comment